Skip to content
6 reacties
921 weergaves

PrEP

Ik heb graag seks met jongens. Echter mijn probleem is dat als ik seks heb vaak vergeet aan condooms te denken ondanks ik ze vooraf al klaar leg. Pijpen doe ik altijd zonder en als ik geneukt word kan het voorkomen dat ik in geilheid vergeet te controleren/vragen over ander condoom gebruikt. Ik laat me daarom regelmatig testen bij de GGD en kreeg voor informatie over PrEP (medicijnen ter verkoming dat je HIV kan oplopen). Nu zit ik er aan te denken om hier mee te beginnen ik heb begrepen dat mijn huisarts hierover ingelogd dient te worden en heb hier geen problemen mee maar moeten mij ouders ook ingelogd worden?

16 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik gebruik nu ongeveer een jaar prep. Ik gebruik bijna altijd gewoon een condoom maar ja er zijn soms momenten dat je het vergeet voornamelijk als ik enorm geil ben. Achteraf maakte ik me dan altijd veel zorgen of ik geen hiv/soa heb opgelopen maar voornamelijk voor hiv omdat het niet te genezen is alleen te onderdrukken. Sinds ik het gebruik maak ik me minder zorgen. Mijn ouders weten dat ik het gebruik leek me wel zo makkelijk hier in huis zijn we best makkelijk en niet zo preuts als ik weleens van andere vrienden hoor.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi J16, wil niet belerend over komen, maar waar neem jij je verantwoordelijk naar jezelf, maar zeker ook naar je (toekomstige) bedpartners toe. Beschamend dat je er medicijn voor wilt gaan innemen ter voorkoming van het krijgen van AIDS besmetting, het is niet zoals jij stelt dat je hiermee een HIV besmetting kunt voorkomen, waar AIDS uit voort komt. Dexia leuk, maar brengt ook verantwoordelijkheden er zich mee, en die kun je op deze manier niet afwenden. Hoe eerlijk ben je (straks) naar je sexpartners als blijkt dat je HIV besmet bent, wordt volwassen en neem je verantwoordelijkheid!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • toch oppassen met prep, je hebt nog altijd kans op andere soa's

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Eerlijk gezegd vind ik het niet zo leuk dat iemand van zestien al zodanig bezig is dat je bang moet zijn voor geslachtsziekten, in het geval van PrEP voor besmetting met HIV. Wat voorzichtiger zijn en wat kalmer aan doen lijkt mij verstandiger.
    Blijkbaar heb jij seks met oudere mannen want iemand van jouw leeftijd is zeer zelden besmet met HIV (Tenzij het net zo iemand is als jij bent).

    Op deze pagina https://mantotman.nl/nl/alles-over-mannenseks/hiv-en-soas/prep/veelgestelde-vragen-over-prep kun je alles lezen over PrEP. Het kost je 27 euro in de maand las ik en het wordt niet vergoed. Misschien willen je ouders wel betalen, maar ik denk niet dat ze op te hoogte zijn van jouw actieve seksleven. Dan maar een zakgeld verhoging proberen of een krantenwijkje nemen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Vanaf je 16 mag je zelf beslissen over je medische dingen en heb je geen toestemming meer nodig van je ouders. En als je aangeeft dat je ouders het niet mogen weten moet de huisarts zich aan zijn geheimhoudingsplicht houden

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik slik ook PrEP. Geweldig spul want ik hou ook niet van condooms tijdens de seks. En ik heb ook veel wisselende contacten. Het geeft zo’n enorm lekker gevoel van vrijheid. Je ouders hoeven geen toestemming te geven hoor. Het kan puur iets zijn tussen jouw huisarts en jij.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten