Skip to content
15 reacties
1886 weergaves

Te krappe voorhuid

Ik ben net 15 geworden en mijn voorhuis is volgens mij te krap. Het doet vaak pijn als ik een stijve heb. Ik wil er mee naar de huisarts maar dit is een vrouw en ik zou graag door een man geholpen worden. Alleen is die er niet, kan ik zomaar naar een andere huisarts gaan?

15 jaar
3 jaren geleden

15 Reacties

  • Ik durf het ook niet aan mijn ouders te zeggen. Hoe staat het ervoor topicstarter?

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hé ts! Hoe staat het ervoor? Kan je al zonder pijn je voorhuid volledig teruggetrokken krijgen?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @J15 Hoe ben je eigenlijks op het idee gekomen om naar de huisarts te gaan en heb je het aan je ouders verteld? Want ik heb het ook, maar ik durf niks te zeggen

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier de zalf lijkt te helpen en ik moet nu nog 4 weken blijven smeren. Ik krijg mijn voorhuid als iets gemakkelijker naar achter en als ik wakker wordt met een stijve is het ook minder pijnlijk. Over 4 weken vertel ik hoe het is afgelopen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi te

    Hoe is het afgelopen?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ok mooi dat het miss nog met een zalf goed kan komen. En is denk ik ook wel een raar gevoel als de dokter ook nog even gaat voelen

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 18 ik moest het mijn voorhuid laten zien aan de dokter en toen ging ze zelf ook nog even voelen en kijken. Hij werd gelukkig niet helemaal stijf. Ze probeerde mijn voorhuid naar achter te doen. Gelukkig zat deze niet vast en was inderdaad te krap. Toen heeft ze een zalfje voorgeschreven.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • @jonge15 hoe is het gegaan bij de dokter?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben vandaag naar de huisarts geweest en ik heb een zalfje gehad dat ik er 4 weken op moet smeren. Mijn huid moet dan soepeler worden zodat mijn voorhuid makkelijker op en neer kan. Over 4 weken moet ik terug als het dan nog niet-oven is moet ik deze zalf nog 4 weken gebruiken. Daarna kijken we verder. Ik hoop dat dit helpt.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Huisarts is er juist voor dit soort dingen. Besnijden doen artsen niet meer zo snel tegenwoordig. Dus, gewoon er naartoe, je hoeft je nergens voor te schamen. Juist verstandig om er nu heen te gaan en er zelf over te beginnen. Ze zal je wel zeggen dat je inderdaad moet oprekken en eventueel een zalfje voorschrijven. Helpt dat na een bepaalde tijd niet, dan wordt het vaak herhaald. Als ook dat niet helpt, zal je wel een verwijzing naar de uroloog krijgen en die kan dan beslissen of je het beste toch besneden moet worden. Ik ben al veel jonger besneden voor hetzelfde probleem. Kan het je aanraden, maar snap dat je er nu erg tegenop ziet.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet leuk, hiermee naar je, vrouwelijke, huisarts gaan. Maar wél het beste wat je kunt doen. Wellicht wordt je naar een uroloog doorgestuurd, ook niet zomaar fijn. Maar je zult uiteindelijk toch echt denken: het was even niet leuk, maar ik maakte toen wel de goede keuze, blij dat ik gegaan ben. Voor nu, sterkte maandag.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb toch maar een afspraak gemaakt voor maandag

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik had het vroeger ook en ben nu besneden

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik wil gewoon vrijuit met je erectie kunnen spelen, dus, hop naar je huisarts. Man of vrouw, ze doen gewoon hun werk. En als je bij haar een stijve krijgt is gelijk duidelijk wat er speelt, wel zo gemakkelijk. En tja, er is natuurlijk ook kans dat je besneden moet worden. Niet leuk, een paar weekjes onhandig, maar dan kun je er je leven mee verder. Dus, schaamte helpt je niet verder, gewoon naar je huisarts, en zeg haar gewoon dat je het schaamte vol vindt om te laten zien. Ze zal er professioneel op reageren, wellicht met wat humor het ijs breken.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je hoeft je echt niet te schamen bij je vrouwelijke huisarts. Ze zal heel aardig en begripvol zijn naar jou en ze kan je helpen. Waarschijnlijk zal ze je een speciale zalf voorschrijven met hormonen, corticosteroïde zalf.
    Je kan ook proberen zelf je voorhuid wat op te rekken. Zit het strak als je hem bijvoorbeeld omhoog schuift om te wassen? Probeer dan eens om het na het wassen zo te laten zitten met wat verzachtende zalf er op zoals je moeder die gebruikt om jong en knap te blijven. Daardoor wordt je voorhuid uitgerekt en krijg je wat meer ruimte. Zoek ook eens op: Voorhuid oprekken, voor meer tips.
    Voor de rest, wees een kerel en ga gewoon naar jullie dokter. Die schrikt er echt niet van. Ze gaat je willen helpen, anders niet.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten