Skip to content
57 reacties
2205 weergaves

welke politieke zouden jullie op stemmen.?

Waar zouden jullie op stemmen als je stemmen mocht en voor wie wel stemmen mag welke politieke partij heeft jullie voorkeur. Zelf moet ik nog even wachten, maar ben zelf midden links .

17 jaar
3 jaren geleden

57 Reacties

  • fvd

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 21; ja mag je altijd wel bedrogen voelen. Ongeacht welke partij ook regeert. Van alle mooie verkiezingspraatjes komt in de regel de helft nog niet uit....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • PVV ben ik op gaan stemmen. Ik vind Rutte veel te gevaarlijk worden met zijn leuke praatjes en beloftes. Ik vind het vooral ernstig om te zien dat VVD weer gaat winnen met zelfs meer zetels dan ooit tevoren. Dan voel je nogal bedrogen door het volk wanneer jij een van de slachtoffers bent van de Toeslagenaffaire.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • J.21; ik vergelijk stemmen in NL altijd met het meedoen met een loterij; je pleegt inleg (je stemt) maar je weet absoluut niet / nooit of je later prijs hebt (het beleid krijgt waar jouw voorkeur naar uit gaat).
    Hoezo noemen we ons politieke stelsel dan een democratisch stelsel? Ja, je mag stemmen want dat wordt dan ons democratisch recht genoemd. Het wordt zelfs je morele plicht genoemd..... Lariekoek. Er is helemaal niets democratisch aan. Ja, jouw stem bepaalt mede hoeveel zetels een partij in de 2e kamer krijgt. Maar daar houdt je inbreng dan ook wel mee op. Je bepaalt niet eens wie er in de 2e kamer komt. Hooguit de no's 1 & 2 op de kieslijst, maar de overigen worden bepaald adhv. de volgorde op de kieslijst en dat bepaalt het partijbestuur....
    Hoezo een democratisch stelsel als partijen zelf en onderling bepalen of men überhaupt wel met een andere partij in een coalitie wil gaan zitten. Als we praten over een democratisch stelsel dan zou 'automatisch de grootste partij moeten gaan regeren. Evt. middels een coalitie aangevuld (als er minder dan de helft van de te vergeven stoelen wordt ingenomen) met de 2e grootste partij en zelfs daarna met de 3e grootste partij enz. enz. totdat er een meerderheid is. Dat is pas democratisch; het volk heeft gesproken! Maar nee, nu zijn er al verschillende partijen die een andere partij op voorhand al uitsluiten voor een evt. samenwerking. En aan de mening van de kiezers gaat men dan totaal voorbij. Dat is pas arrogantie van de macht. En jij propageert dat nog, lees ik. Schande.
    Ik vind dat alle partijen die niet willen samenwerken met een bepaalde andere partij op voorhand van de verkiezingen moeten worden uitgesloten. Bah, de vriendjes zoeken elkaar alleen maar op en daar is weinig democratisch aan.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik weet het nog niet. Ik heb eigelijk weinig vertrouwen in de partijen. Rutte deed goede dingen hij deed slechte dingen. Wilders zegt wat Nederland graag wil horen, maar loopt weg voor moeilijkheden. Ik heb een hekel aan fascisme, dus FvD valt gelijk af. Oetlulletje Klaver zal Nederland wel redden met zijn groene ideeën. Maar zolang andere landen niets doen aan uitstoot van allemaal rotzooi kan Jessetje wel alles groen willen verven en het beste jongetje van de klas willen zijn maar dat heeft geen enkel effect om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ik heb de stemwijzer in gevuld en zat het dichtst bij het CDA, maar Hoekstra staat mij niet aan, dus ik weet het niet....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Meisje 19, jammer dat je niet meer stemt. Want ondanks dat wat jij zegt inderdaad klopt, heeft jouw stem wel degelijk een kleine invloed. En die invloed kan je vergroten door lid te worden van een partij. Dan kan je niet alleen op congressen invloed uitoefenen op wat er in een verkiezingsprogramma komt te staan, de meeste partijen die mee gaan regeren organiseren dan ook weer een congres om hun leden te vragen of ze akkoord gaan met het regeerakkoord. Wat ik daarnaast ook een goede ontwikkeling zou vinden is als partijen al voor de verkiezingen aangeven met wie ze zouden willen regeren. Dat is in scandinavie heel gebruikelijk. In Nederland zie je het een beetje komen nu. Bijvoorbeeld de VVD die vooraf al aangeeft dat ze geen coalitie gaan vormen met de PVV. Je kan als kiezer nu dus al besluiten of je het daar mee eens bent of niet. En daar je stem op baseren. Beter nog zou zijn als elke partij aangaf van: met partij A en B willen we graag regeren, partij C en D is ook nog wel oke als het niet anders kan. Maar partij E en F zijn absoluut geen optie. Dan weet je nog beter waar je voor stemt.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik stem niet meer. En dat is niet omdat ik me niet betrokken voel met wat er in ons land allemaal gebeurd, maar meer omdat ik het absolute besef heb dat de stem die je uitbrengt nagenoeg geen enkel effect heeft op het regeerakkoord wat later tussen en door de regeringspartijen wordt bekonkeld. Vaak worden dan de beloftes die tijdens de verkiezingen aan de kiezers zijn gedaan (zie de partijprogramma's) terzijde geschoven en worden onder elkaar andere afspraken gemaakt. Dit alles met het doel om toch vooral ook als partij maar zelf mee te kunnen regeren. En de kiezer blijft dan met lege handen staan.
    Als jullie mij niet geloven; hier een citaat uit een website over ons kiesstelsel;
    "Ongekozen regering:
    Waar kiezers in het huidige stelsel nauwelijks invloed op hebben, is wie er na de verkiezingen uiteindelijk aan de macht komen. Een stelsel van evenredige vertegenwoordiging leidt er namelijk meestal toe dat geen enkele partij de absolute meerderheid zal halen. Dat betekent dat partijen na de verkiezingen een coalitie moeten gaan vormen die het land gaat regeren. De kiezer heeft echter geen invloed meer op wie uiteindelijk met elkaar gaan regeren. Evenmin heeft de kiezer invloed op de compromissen die partijen met elkaar sluiten om tot samenwerking te kunnen komen."

    Ons kiesstelsel is in het verleden ook met dit doel ontworpen. Er moest een systeem komen wat het volk het idee gaf dat men ook iets te zeggen had (en daarmee tevreden gesteld), maar in de praktijk waar een coalitie moet worden gevormd maken partijen onderling de dienst uit en hebben weinig oog voor de mening van het volk. Zelfs het enige echte democratisch aspect wat tot voor kort in ons systeem nog aanwezig was, nl. het (raadgevend) referendum, is inmiddels om zeep geholpen want het bleek vooral voor D66 te lastig en zij stelden daarom maar voor het af te schaffen.
    De hele uitleg over ons kiesstelsel vindt je hier; https://www.parlement.com/id/vhnnmt7jydzf/vernieuwing_kiesstelsel

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • #23. Olaf Kemerink en de anderen van Rood hebben in mijn ogen een politieke visie die met die van mij overeenkomt. Ze zijn helaas geroyeerd. In mijn visie moeten zij terug en sleutelposities krijgen in de SP. Dan zal een betere partij ontstaan. #17. De PVDA zou voor mij de enige partij zijn die aansluit bij mijn politieke denkbeelden die erg links zijn.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • j 17 ik zou eerst eens wat wil ik in de maatschappij veranderen en kijk daarna welke partij met jouw idealen overeen komt

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @j18 PVDA is niks joh. Hun flyers zijn nog niet goed genoeg om te dienen als toiletpapier. Vlaams Belang is de enige goede partij. Als zij mee mochten regeren zouden ze een heleboel goede dingen waar maken zoals de vluchtelingenstop en IS vrouwen niet laten terugkeren. En het zou een pluspunt zijn voor de boeren. N-VA is schijt juist zoals PVDA en groen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Maar de SP heeft wel een aantal jongeren op de lijst staan, Bram Roovers op plek 30 is de jongste, geboren in 1999.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • SP. Jammer dat er geen leden van ROOD (jongeren SP) verkiesbaar zijn. Dan zou mijn stem naar Olaf Kemerink gaan omdat hij en zijn companen van de SP een echte linkse partij zouden kunnen maken.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Partij voor de Republiek

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • GroenLinks.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Gemert Wilders

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Bbb natuurlijk

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Fvd stem je vrijheid terug!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • D66 of Volt.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • #20. Als ik vlaming was stemde ik PVDA. Jammer dat wij in Nederland niet zo'n partij hebben.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben Vlaming maar de Nederlandse politiek boeit me want veel Nederlandse vrienden. Heb lang opgekeken naar Mark Rutte hoe die het kan uitleggen enzo. Maar de laatste tijd vind ik hem iets te glad worden. De test voor een politicus is de vraag : zou ik van deze man een tweedehandse auto kopen? Nee dus, niet meer van Rutte. Als ik bij jullie kon stemmen, stemde ik SP. De enige echte verdedigers van de werkende mens.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten