Skip to content
28 reacties
6600 weergaves

Hoe denken jullie over naaktheid (naakt zijn)

Wat vinden jullie van naaktheid bij familie, vrienden, klasgenoten noem het maar op, maar ook als meisje bij een jongen of jongen bij een meisje ik ben wel benieuwd hoe jullie er over denken en wat jullie verhalen zijn. Zelf ben ik heel open met naakt zijn, ik heb ook wel met vrienden geexperimenteerd. Ik hou van naakt zijn en ook met vrienden is het leuk het geeft mij een vertrouwd gevoel als je samen naakt kan zijn. Groet. TS

15 jaar
3 jaren geleden

28 Reacties

  • Zomer en winter is inderdaad anders: thuis staat de chauffage altijd op 22°. Maar in de wintermaanden voelt die 22° veel kouder als in de warme maanden, omdat de vloeren, muren en vensters ijskoud zijn. In de zomer zijn die warm en dat voelt het vele fijner binnen. Dus in de zomermaanden zijn we thuis veel in ons blootje :-) . In de wintermaanden niet, ook al is het binnen 22°. Dat houd ge maar heel efkens vol.

    Als in de zomer mijn beste vriend thuis kwam spelen, of mijn broertje zijn vriend, dan vonden die het ook wel plezant in hun blootje. Mijn beste vriend doet dat al een tijdje niet meer. Mijn liefje wou het vorige zomer wel eens proberen, maar ze durft niet echt. Bij haar thuis ziet niemand elkaar in zijn blootje en ze vind het heel raar moest broertje of mama haar in haar blootje zien, of dat broertje of mama in hun blootje zouden zijn. Als de warme maanden er terug aankomen, dan wilt ze wel terug proberen omdat ik altijd vertel dat het zo plezant is om in ons blootje te zijn. Overal de lucht voelen is zalig.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Heftige discussies over naakt zijn? Is dat echt nodig? Kijk, ik en mijn familie zijn nudist. Het is heerlijk om thuis naakt te zijn. Maar wij lopen echt niet de hele dag naakt. En j14 over aftrekken? Ik heb ook vrienden waar ik dat mee doe. En met 2 veel meer nog. Die laatste 2 zijn ook nudist. Kijk, als je dan toch de keuze maakt om naakt te zijn dan gaat seks een stuk gemakkelijker omdat er tussen nudisten doorgaans niet veel schaamte bestaat. Maar, nudistme heeft niks met seks te maken. Het contact gaat enkel gemakkelijker als je seks met elkaar wilt. Maar er zijn nou eenmaal veel indianenverhalen rond nudisme, dat er orgies plaatsvinden en zo. Nou, als je dat op een camping flikt wordt je er zo uitgeknikkerd. Maar dat dingen gemakkelijker gaan qua seks is wel zo. Maar dat zei ik al. En die opmerking van het meisje over haar taal, zij is Vlaams. Dus denk eerst nou eens na voor je hier elkaar gaat lopen afzeiken. Thx.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Sinds vorig jaar is mijn moeder gestorven dus nu leef ik alleen met mijn vader en 11jarige broer. Vanonder zijn we dus alledrie hetzelfde en daar schamen we ons nooit voor. Vaak lopen we dus naakt door huis, in onze blote lul. Soms hebben mijn broertje en ik wel een stijve piemel maar dat bedekken we niet, vader zegt dat het heel normaal is. Ik moet ook met mn broer douchen omwille van medische redenen.
    Onder vrienden hebben we ook geen moeite om naakt te zijn. Als we bij elkaar logeren douchen en slapen we samen, weliswaar naakt in ons flietertje. Ik kan hier mee leven en vind het helemaal niet erg.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • J.19; de terugval van het aantal leden van naturistenverenigingen heeft niets te maken met (de angst voor ) social media. Op dergelijke verenigingen respecteren de leden elkaars naaktheid en heeft niemand de behoefte om van elkaar (al dan niet stiekem) foto's te maken en die te posten op social media. Dat gebeurt wel op de openbare naaktstranden. Maar juist in die verenigingen ben je voor die onzin compleet veilig.
    En ook of mensen steeds individualistischer worden, zoals jij schrijft, kun je vraagtekens plaatsen. Juist in deze corona-tijd blijkt dat mensen elkaars gezelschap missen. Mensen willen wel degelijk elkaar opzoeken en samenzijn.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kan de leegloop van natutistenverenigingen wel begrijpen. Mensen worden individualistische. Ook de angst voor social media spelen een rol Maar 2 miljoen Nederlanders recreëren naakt. Ook thuis

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben met name in de voorjaar en zomer maanden vaak naakt. Thuis in huis of in de tuin. De ramen aan de straat kant hebben folie waardoor je niet binnen kunt kijken. En met mijn buren heb ik gesprekken gehad die vinden het niet erg dat ik naakt in de tuin ben. Ze kunnen me wel zien als ze boven zijn of door de schutting gluren. Mijn buren zijn een alleen staande moeder met een dochter van 19. En aan de andere kant een getrouwd stel met een zoon en dochter van 16 en 17. Soms zie ik wel eens iemand kijken vanaf de boven verdieping dan zwaai ik vriendelijk. Vrienden kennissen en familie weten dat ik graag naakt rond loop. Dus als ze op visite komen kijken ze daar niet van op. Sommigen komen juist langs om samen naakt te zonnen. In het najaar en in de winter doe ik dat minder anders zou de kachel constant op 24 graden moeten staan dat wordt dan snel duur.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • j,20; rare manier van redeneren heb jij; je deponeert hier een aanname (hoe naar jouw mening een ander iets heeft bedoeld) en vervolgens laat je daar je mening op los. Je bouwt geen enkel voorbehoud in dat je aanname wel eens faliekant fout kan zijn.....
    Nou, laat ik je dit vertellen; van mijn kant is er geen enkele vorm van jaloezie en/of gebruik van smoesjes. En inderdaad mag iedereen in dit 'dromers-forum' posten wat hij of zij aan mooie / spannende dromen / fantasieën heeft...... Ik schrijf wel dat ik we inderdaad geen snars van geloof dat er hier zoveel zijn die veelvuldig thuis naakt rondlopen. En ik heb ook uitgelegd waarom ik dat vind. Tel daar nog bij op dat in Nederland de naturistenverenigingen al jaren lang te maken hebben met een forse terugval aan leden, en het beeld is compleet. Waarschijnlijk zijn al die mensen veel te druk om hier op dit forum te verkondigen dat ze veelvuldig thuis naakt rondlopen en geen tijd meer hebben om naar een vereniging te gaan.... Dat neemt niet weg dat er heus wel mensen zijn die dat thuis wel eens doen maar van de omvang van de bijval op dit board bij dit vaak terugkomende topic geloof ik inderdaad helemaal niets. Compris? Maar ja, jij propageert dat je alles moet geloven wat hier op dit forum wordt geschreven. Dat zal wel het grote verschil tussen jou en mij zijn.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik merk hier een vorm van jaloezie. "Omdat ik het niet doe, omdat ik het te koud vindt" en andere smoesjes worden er bij verzonnen omdat het gewoon niet zo kan zijn omdat jij het niet doet. Er zullen ook genoeg dingen zijn die jij wél doet maar waarvan een ander denkt.... "Belachelijk". Gelukkig leven we in een vrij lang en mag iedereen zeggen wat hij of zij denkt (wat in mijn ogen wel eens te ver gaat) Laat ieder in zijn of haar waarde. Als iemand zegt dat hij of zij graag bloot is, nou prima toch? Waarom zou je er aan twijfelen?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hahaha......ik denk dat iedereen wel een fossielvrij huis heeft. We leven niet meer in het stenen tijdperk met dinosaurussen enzo. Wss bedoel je iets anders. Maar je schrijft het zo leuk op..... (ben een beetje melig momenteel).

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat heet geen kort lontje maar de bal terug slaan. Ik ben ook vaak bloot, ja ook nu. Dwnz dat ik de héle dag bloot ben, wat in de meeste reacties staat. Maar sommigen menen dat iedereen gelijk is. Als er 1 rukt doen ze dat allemaal. En niet iedereen die bloot is, is nudist of naturist. En heeft ook niets met preutsheid en seks te maken. Over temperatuur gesproken,hoe warmer je het in huis hebt hoe ongezonder. Wij hebben een fossiel en klimaat neutraal huis. Het is hier standaard 19 graden en heb het nooit koud als ik bloot ben. Je went er aan. Maar als je niet weet waarover je praat dan kijken het allemaal fabels. Want als ik het niet doe of mee heb gemaakt dan is het niet zo. De wereld om je heen is breder dan je neus is en laat ieder z'n ding doen, respecteer elkaar!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • En ik sluit me helemaal aan bij meisje 18. Ach ja, mensen mogen hier natuurlijk hun fantasieën neerschrijven. Ten slotte heeft dit board ook DREAMERS-forum. Lekker blijven fantaseren. Daar is niks mis mee. Alleen wordt dan niet boos als anderen toch soms even verduidelijken dat het idd slechts een fantasie is. En niets meer dan dat.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • J14, dit is een forum. Daarop posten mensen vragen of belevenissen omdat ze daarover weleens de mening van een ander willen horen. Die meningen hoeven niet altijd overeen te komen met de jouwe. Ten tweede: ik heb geen enkel probleem met naakt, dat mag iedereen helemaal zelf weten. Alleen vermoed ik dat niet iedereen die dat hier beweert ook daadwerkelijk zoveel naakt gaat. Sommigen zullen dat echt wel doen, maar bij anderen is het toch vooral een fantasie. En wat m19 zegt is wat mij betreft ook waar. Als ik thuis zit ga ik in de loop van de dag toch vaak een trui halen omdat ik het fris krijg. Maar kijk eens op dit forum hoeveel topics er zijn over naakt zijn of naaktstrand, allemaal met dezelfde strekking. Iedereen vindt het normaal, maar toch blijkt uit de reactie op dat (bijna) naakt dat heel veel mensen het helemaal niet zo gewoon vinden. En die mensen hebben net zo goed het recht om dat hier te posten.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Wow, indoor naturisten hebben kennelijk een kort lontje.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat is jullie probleem, m19, j23 en m 18? Omdat jullie niet bloot (durven) gaan, doen of durven anderen dat ook niet? M18, misschien moet je komende zomer eens naar het naaktstrand, daar zie je geen zwembroeken en bikini's of badpakken. En wie zegt dat ik de hele dag bloot ben? Dat lees ik ook niet bij andere jongens. Bij de meeste reacties hier staat dat bloot in huis gewoon is en ook onder sommige vrienden. Jullie maken er zelf verzinsels bij. "NL bij het thuiskomen meteen AL zijn kleren aan de kapstok in de hall hangt en de verwarming op 28 graden heeft" Hoe bedenk je dit???? Als je denkt dat het onzin is, sla het dan over en zeg niets!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • @j.14jr.; citaat; "Meisje 19. Heb ik het over aftrekken gehad???".
    Ja toch, tenzij jij een andere jongen van 14 bent. Er staat toch echt in je topic; "Mijn vrienden natuurlijk ook ik heb al vaak geexperimenteerd zoals samen aftrekken."
    Je hebt in huis verwarming, schrijf je. Dat begrijp ik. Maar hoe hoog staat de thermostaat dan? Normale temperatuur is plm. 20,5 - 21 grd. celsius als je 'savonds thuis bent. Overdag hebben de meeste mensen de thermostaat wat lager staan. Ik daag je bij deze uit om bij 20,5 grd. 3 uur bloot te zijn in je huis. Ik weet zeker dat je dat niet zal volhouden en al snel kippenvel zal krijgen. Behaaglijk en comfortabel is het beslist niet.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Inderdaad, m19 en j23, als iedereen naakt is en dat gewoon vindt waarom moeten er dan zoveel topics over worden geschreven? En waarom stuitert het dan nog in zoveel zwembroeken als ik in de zomer topless op het strand of aan het water zit? Dat zou dan toch ook gewoon moeten zijn. Zedig zelfs, want ik ben niet eens helemaal naakt. Maar dan is het mooi weer en de juiste gelegenheid. Bij een minder goed weertype ben ik toch maar het liefst gewoon gekleed.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Precies M19, ik heb ook zo mijn twijfels bij dat wijd verbreide indoor-naturisme in de winter. Het lijkt wel of heel NL bij het thuiskomen meteen AL zijn kleren aan de kapstok in de hall hangt en de verwarming op 28 graden heeft staan. Het mag van mij hoor maar ik geloof het niet.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Meisje 19. Heb ik het over aftrekken gehad??? Dan heb jij een leesbril nodig en je grammatica is ook niet oké. Bloot zijn heeft niets met seks te maken. En wij hebben in huis verwarming.... Als ik naar buiten ga dan kleed ik mij gewoon aan. Dus is jou reactie gewoon dom gelul.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Alle mensen hier die bloot zijn als vanzelf associëren met seks hebben (elkaar aftrekken, etc.) daar geloof ik geen snars van. Ook niet de mensen die beweren veelvuldig en voor langere tijd thuis bloot te zijn..... Ons klimaat in herfst en winter is daar slecht geschikt voor. Doe het voor de verandering maar eens. Je zal er rap van terug komen. Gewoon koud.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zie mijn gezin heel vaak naakt want als ik zwem in het zwembad bij ons thuis doe ik dat naakt. Ook samen douchen. Andere familieleden is ook geen probleem, die moge allemaal mijn piemel zien. Mijn vrienden natuurlijk ook ik heb al vaak geexperimenteerd zoals samen aftrekken

    14 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten