Skip to content
18 reacties
2974 weergaves

intense vriendschap van jongens.

Wie als hetero had of heeft een intense vriendschap gehad met een andere jongen. Door omstandigheden een jaar op een instelling gewoond. Kwam als nieuweling samen met een andere jongen, was meteen een soort klik.
Hij was groot,stevig en sportief gebouwd. Hij gelijk hoop dat we samen op een kamer komen, gebeurde ook. Niet dat we verliefd waren maar een soort van herkenning, kon genieten als hij sávonds in bed stapte want dan zag ik zijn blote boddy. hij leerde me van niet preuts te zijn, we stonden samen voor de wasbak tanden te poetsen, samen douchen. We werden lid van een soort jongensclub, wat we zagen als een soort geheim genootschap. Hoewel we alle twee lichamelijk sterk waren was het niet zo dat we als nieuwkomers de macht hadden, die was voor de oudere leiders weg gelegd en accepteerden we dan ook. Beetje het voorbeeld van de film Pledge Night, alleen geen horror. Maar hij vond het machtsvertoon tegen over hem wel enigzins spannend en bracht dit ook op mij over. Heb nog contact met hem, hij woont in het buitenland, had een vriendin, is uit nu, heeft gevraagd of ik deze vakantie bij hem kom logeren. Zal niet in details treden, maar ergens verheug ik me er op om hem weer te ontmoeten, hij wil wel samenwonen met mij, mijn ouders denken dat we homo zijn, zelf twijfel ik, en hoop ergens stikum dat hij het is.

18 jaar
3 jaren geleden

18 Reacties

  • Je hebt gelijk jongen 16, vind kameraadschap of vriendschap ook heel belangrijk, en samen een club te vormen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Best wel j17. Zouden veel meer jongeren zo moeten hebben, een club of zoals wij dat hebben, zeker in deze coronatijd. Thx.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben ook gevraagd voor een vriendenclub, eerder geprobeerd is mislukt. Via contactrubriekjes 2 jongens ontmoet die vrienden hebben en soms bij elkaar komen als club. Vroegen of ik er ook bij wilde horen, dit is wel meer een club van vrienden die geen relatie hebben. Hebben ook wat regels en wetten opgesteld en hebben bepaalde rituelen en traditie's wat mij wel aan spreekt. Jongen 16 toch fijn dat jullie allen een goede vriendschap hebben.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Oke TS, no thx. Onze vriendschap is geen club zoals jullie die hebben. We hebben geen hiërarchie of zo. We zijn gewoon denk ik meer dan enkel vrienden en gek op elkaar. We blijven met zn vieren. We hebben wel afspraken maar regels zoals bij jullie niet.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Voor een vriendenclub hoef je niet gay te zijn, alleen jullie hebben een vriendenclub gebaseerd op vriendschap. Op die instelling was het meer op teamverband, soort genootschap van jongens met rituelen en tradities, niet zozeer op seks dus. Al waren we niet preuts en wie het wel was werd dit snel afgeleerd. Mijn vriend daar genoot er echt van, was erg fanatiek. Zie eens op you tube Pledge Night film. Krijg je een beetje een indruk, wat gaat ver ? Als het maar veilig is. Dat was bij ons genootschap wel dat het veilig was zonder seks. Maar weleens een blote opdracht of als straf , vooral als je nieuweling was. Je moest niet wagen te laat op de club te komen, dan volgde een stevige uitbrander en mocht je niet aan de tafel zitten, dit is ook een soort van geheimhouding, maar we accepteerden dit soort dingen omdat het toch ergens wel een spannende sfeer had, bedankt voor reactie en misschien herken je er iets in.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben dan wel gay TS, maar met een close vriendengroep hoef je natuurlijk niet gay te zijn. Op mn 12e leerde ik mn vriend kennen die toen ook 12 was. Ik kende ook een andere jongen uit mn klas die ook gay is en een vriend had. Toen we eens met zn vieren gingen chillen merkte we dat we echt super chill met elkaar omgingen. Ben nu 16 en we zijn alle 4 nog steeds samen. Onze vriendschapsband is zo mega sterk dat we echt alles met elkaar delen. We praten overal over en schaamte is er niet. En preuts zijn we ook niet. We delen echt alles met elkaar, zelfs seks hebben we met zn vieren, details ga ik hier niet geven, maar t gaat wel ver zeg maar. Alles is oke en alles kan. Ook als iemand ergens mee zit helpen we elkaar altijd. Het is echt super chill. En ook in deze coronatijd gaan we met elkaar om. We laten ons wel testen maar we kunnen echt niet zonder elkaar. We zijn gewoon super BFF's for Life!

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • TS , we zagen onze opname meer als een spel dan echt machtsmisbruik.
    Ging om een club om kameraadschap ofwel broederschap te kweken.
    De beleving hiervan was gebaseerd op oude traditie's die in eer gehouden moesten worden als eerbetoon aan onze voorgangers die de oprichting mee gemaakt hadden en de regels hadden opgesteld.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Gaat niet om intense vriendschap met een jongen alleen, maar het vormen van een eenheid. Teamverband kweken, evenals in een studentencorps, of een leger eenheid. Kan leerzaam zijn voor je ontwikkeling van zelfstandigheid.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Zitten ook niet te wachten op deze cultuur. TS gaf als voorbeeld Pledge Night, film bekeken via you tube. Conclussie, wat intense vriendschap. Machtsmisbruik tegen de nieuwelingen die intreden. Moeten zich alles laten welgevallen, een leider die zijn gezag laat gelden tegen een aantal jongens die keurig in het gelid staan en geen woord er tegen durven in brengen. Ik snap deze cultuur niet en hoeft voor mij ook niet.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Maakt ook niet of, vraag me alleen af of die intense vriendschappen onder jongens ook op instelingen in Nederland en Belgie voorkomen, zoals ik mee maakte op een highschool in het buitenland, of is dit voorbehouden aan een andere cultuur.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Weet je het maakt niet uit of je homo bent of niet

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • TS Snap je wel jongen 21, veel herkenning, dat jaar met die kameraad op die int. school kwamen de meisjes niet echt in beeld. Alles was gedoeld op onze kameraadschap en de club onderling, waar vooral mijn kameraad een groot voorstander en fanatiek was in de beleving hier van. Maakt alles verwarrend voor me, maar eens met jou dat het een fijne ervaring was.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ge hebt een intense kameraadschap ontwikkeld met een jongen, dit omdat ge met hem in dezelfde situatie zat op een instelling. Herkenning voor mezelf op een internaat, ook geen meiskes. Heb vaker vermeld dat mijn kameraad en ik den belhamels waren en den richtlijnen van gehoorzaamheid van regels aan den laars lapten, we waren een éénheid.Namen den commissie in den maling, ondanks hun dreiging soms met verwittigen naar den directeur. Werd een soort onder ons spel ergens wat leek op een club. Tot den vermaak van verveeldheid voor al in den zondagsrust en het begin er van. Las jullie waren ook betrokken bij een jongensclub, denk een traditionele club, wat wij niet waren, maar in sommige landen heel traditioneel is. Moest enigzins veinzen dat ge het een genootschap noemde, en dat op uw leeftijd, maar den commissie van ons waren niet veel ouder als wij maar hadden den potentie van volwassenheid ten top en wij als de onderdanen van den jongeling. Maar begrijp u wel, laat die homogedachten nog even in den vergetelheid, wees eerst u zelf. Mijn vriend en ik hebben hele gesprekken gevoerd, we misten den omgeving en den totaal andere vorm van den gewone maatschappelijkheid, dit mist ge ook jongen 18. Moeilijk soms om weer den normaliteit van het burgerleven op te vatten. Den heimwee heb ge en ook den vriend van u. Snap het, zelf weleens een omgang met een meisje, als het uit is, voel ik weer den drang van vrijheid,mijn kameraad heeft hetzelfde, is niet uit te leggen, iedere jongen heeft het in zich, ook al zijn ze dit niet bewust, of zijn ze toch teveel op den meiskes, en is hun kant hetero. Die kant heeft mijn kameraad ook gekozen, het verleden speelt geen parten, zelf bij mij nog wel, een relatie wil ik niet, vind het leven te spannend voor een een verbinding. Als den kans bestaat geef het u zelf om met hem een zoektocht naar u twee te ontwikkelen, dit kan tijdelijk zijn, maar een intense vriendschap met een andere jongen zou ik mezelf nog wel gunnen, toch plaats ik me zelf niet in een hokje, kiezen voor den meiskes of den kameraadschap met jongens , beiden kan boeiend zijn.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste ts, je post staat er nog geen 15 uur, de reacties komen vanzelf

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Klinkt inderdaad als een mooie vriendschap.

    Als je dat toen prettig vond is het begrijpelijk dat je er naar terug verlangt. Als corona het toelaat, zou je bij hem kunnen logeren. Niet direct te definitieve plannen maken over samenwonen - misschien is de situatie na al deze jaren anders en kunnen jullie het nu minder goed vinden dan verwacht. Je bent ook nog vrij jong. Probeer het leven wat te ontdekken voordat je je vastpint in één omgeving bij één persoon.

    Dan over het homo-stuk. Het kan zijn dat je hetero bent en alleen in deze jongen geïnteresseerd bent. Het kan zijn dat je bi bent en het kan zijn dat je homo bent. Dat geldt voor hem precies zo. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit.
    Mocht je besluiten een aantal dagen te blijven logeren, kun je ontdekken of je nog steeds echt op hem verliefd bent - of dat je alleen verliefd bent op de herinnering van hem/van hoe het was van vroeger. Als je dat voor jezelf duidelijk hebt, zou je kunnen onderzoeken wat je met deze gevoelens wil en hoe hij erin staat. Misschien ziet hij alleen vriendschap, misschien meer. Daar ga je pas achter komen als je bij hem bent of als hij iets zegt.

    Neem in ieder geval de tijd en neem geen overhaaste beslissingen. Samenwonen en jezelf aan één persoon geven kan altijd nog.

    Als het na al die jaren niet meer hetzelfde blijkt te zijn, kun je altijd nog gewoon een mooie teamsport kiezen om dat "samenzijn" en "kameraadschap" met andere jongens weer te voelen.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Probeer te antwoorden , als die jongen homo is dan is het wat makkelijker om te kiezen, zo van wil ik dit of niet. Dan vind hem om te zien echt een super heterojongen, te overduidelijk misschien. Al is dit ergens zoals ik weet onzin, maar het is een gedachte. Dan jouw vraag, heb altijd wat moeite als het te persoonllijk wordt. Die jongen heeft mij wat over mijn preutsheid heen geholpen. Ja, ik hield en hou nog steeds van meisjes, alleen deze jongen en ik hebben ook een soort klik, dat een band schept,
    Heb zoiets, zou ik met hem samen wonen in een appartement, waar hij op doelt, zou ik dan toch nog een relatie met een meisje willen in de toekomst, als hij een blijvende vriendschap met mij wil. Ik laat het ergens aan hem over, met andere jongens heb ik eigenlijk dit niet.Het is wat verward, iets nieuws, waar ik mee zit. Misschien komt het ook dat ik bijna een jaar geen omgang heb gehad met meisjes, alleen met jongens, wat ik vertrouwd vond.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mooi verhaal, klinkt als een mooie vriendschap, of je nou homo bent of niet (of iets ertussenin).

    Waarom hoop je dat hij homo is? En, ik wil je geen kant op duwen hoor, maar gewoon puur voor jezelf om over na te denken; als je jezelf aftrekt, denk je dan het liefst aan jongens, alleen aan deze jongen, aan meisjes, aan iets anders? Ik vond dat voor mezelf de makkelijkste manier om een beetje duidelijkheid te krijgen in wat ik nou eigenlijk wilde, en daarna ben ik maar gewoon wat gaan proberen, blijkt nu dat ik het allebei leuk vindt en op beide verliefd kan worden.

    26 jaar
    3 jaren geleden
  • TS hier, wel lezers , geen reactie's. Wil nog iets toevoegen, heb nog wel wat vragen, voel toch onzekerheid. Voelde met altijd hetero, heb ook weleens een vriendin. Dan mijn laatste zin, hoop ergens stikum dat hij homo is. Waarom, ja,hoe leg ik dit uit. Ja, als hij homo is en ik woon samen met hem, dan voel ik meer vastigheid. Hij vond het prettig en ik ook om samen die kamer te delen, samen lid waren van een soort corps. Echt kameraden waren we. Maar mijn vraag is hoe kom ik er achter wat hij echt wil en wat hij echt is. Zal ik samenwonen met iemand of nog te jong, en waar? Mijn ouders zeggen weleens je bent misschien homo, weet je, ze willen niet dat ik hier mee zit, ze zeggen altijd wat je ook bent, is prima, voor ons hoef je niet uit de kast te komen. Maar had een mooie tijd met die jongen en daar verlang ik soms wel naar terug. Mochten en geen reactie's komen volgende week of dit weekend, nu, dan laat de redactie alles maar verwijderen.

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten