Skip to content
7 reacties
1102 weergaves

Ouders en liefje

Vandaag was mijn liefje thuis voor koffie en taart. Ik heb mama al heel lang niet meer zo blij gezien. Ik had een beetje verwacht dat ze het niet fijn zou vinden dat er nu iemand is die mij 'weghaalt' van haar. Ze heeft broertje en mij zelfs naar boven gestuurd zodat ze alleen kon babbelen met mijn liefje. Was gezellig zo te horen, maar zelfs mijn liefje zegt niet waarover het geweest is.

Verleden week ben ik bij haar thuis op taart en koffie geweest. Haar mama deed wel vrolijk en bleef maar babbelen maar heel zenuwachtig, maar haar vader heeft bijna niks tegen mij gezegd en liet me mij heel erg ongemakkelijk voelen. Ik weet echt compleet niet hoe ik daar mee om moet, ze kennen mij nochtans al best een tijdje.

Zondag wil mijn liefje nog eens samenzijn, maar mama is dan ook thuis. Mama zegt dat dat geen enkel probleem is, maar dat voelt toch wel heel erg raar aan. Mijn liefje haar ouders zijn ook thuis en ze zegt dat het geen optie is om dan bij haar thuis samen te zijn. Dat maakt me nog meer zenuwachtig.
Hoe lossen jullie problemen met de schoonouders op, en vrijen als je ouders thuis zijn, ik weet niet, dat voelt toch raar, niet?

16 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • De douchedeur was wel dicht hoor :-) . En het was maar efkens in de badkamer, niet dat ze tot bij de douche kwam. Is wel een glazen deur, maar die hing al vol met waterdruppels dus dat beeld zal wel niet heel goed geweest zijn. Ik heb gewoon efkens mijn kop om de deur gestoken om te zeggen dat ... (mijn liefje) al alles gezegd had welke ik mocht gebruiken.
    En niet echt een switch: broerke en ik trekken nog steeds iedere avond samen af :-) .
    Het vervolg? Geen idee. Dat moet nog gebeuren. Maar tis terug school en nog steeds die stoeme corona dus veel zal er wel niet gebeuren. Maar toch bedankt voor het compliment :-) .

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @J20 Precies. Het is een echt verteltalent. Dan denk je dat het alleen over taart en koffie gaat, komt er toch nog een glurende schoonmoeder om de hoek kijken. Ben nu al benieuwd naar het vervolg.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, die Vlaamse broertjes zijn echte schatjes. En ze schrijven zo mooi. Net of je er zelf bij was. En altijd fijn gedoseerde erotiek, nooit grof. Ik ben ook fan @j23.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Het blijven toch aandoenlijke taferelen die onze Vlaamse vriend beschrijft. Wel een leuke switch moet ik zeggen. Van verhalen over rukken met het broertje naar de belevenissen bij de ouders van het liefje. ;-) Ik moet wel zeggen dat als mijn schoonmoeder het in haar hoofd had gehaald me onder de douche te komen bekijken de relatie toch wel gauw voorbij was geweest. Kan me ook niet herinneren dat mijn eigen moeder dat ooit bij aanhang heeft gedaan. Zo te lezen zit jij wel goed bij deze schoonouders. Dat je relatie maar lang stand mag houden.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, dan zal dat zo moeten. In de zomer heb ik daar de ganse achtertuin opnieuw gedaan, omdat haar vader een slechte rug heeft. Toen was ik voor haar vader wel goed genoeg :-) . Een paar dagen mee bezig geweest. We waren toen al een jaartje samen of zo, maar buiten wat knuffelen nog niks gedaan.
    J23: haar ma heeft me toen ook al 'gekeurd' gehad: als ik daar na het werken aan het douchen was, kwam ze de eerste keer zeggen welk washandje en handdoek, terwijl mijn liefje dat al lang geregeld had. Dat is dan weer iets dat mama's graag doen zeker :-) ?
    Ik zal in de lente voorstellen om de voortuin ook onder handen te nemen, dat zal de vader dan weer leuk vinden. Toch een hele leuke kerstvakantie gehad om morgen in de klas over te dagdromen. (Niet dat we veel naar school moeten, meeste afstandsonderwijs. Zijn in Nederland de scholen open?)

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is normaal vooral wanneer het de allereerste echte verkering is van hun dochter. Dat geeft een mix van blijdschap en wantrouwen tegelijk. Vooral - wat J20 terecht opmerkt - van vaderskant. Je zal hun vertrouwen moeten winnen en elke nieuwe ontmoeting zal minder stroef verlopen.
    Bij mij verliep het heel anders. Bij de eerste ontmoeting meteen veel gezoen en knuffels en de champagne ontkurkt. Bij de tweede ontmoeting met zachte dwang meegetroond door schoonouders en schoonbroer naar de familiesauna. Dat kwam bij mij toch over als een soort van stamboekstierkeuring en ik voelde me bepaald niet op mijn gemak. Zoals het bij jou gaat is het - denk ik - toch de gebruikelijke manier. Gun ze de nodige tijd om te wennen aan het idee dat hun dochter een echte vrouw aan het worden is.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Je moet gewoon jezelf blijven bij je schoonouders en je netjes gedragen. Vaders met dochters zijn vaak overdreven beschermend voor hun dochters en vinden dat geen enkele kerel goed genoeg is. Ik vind dat het meer over hun zelf zegt dan over jou. Laat zien dat je haar met respect behandelt. Dat vrijen als de ouders thuis zijn voelt al niet goed voor jou dus gewoon niet doen.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten