Skip to content
8 reacties
1256 weergaves

teelbalkanker

naar aanleiding van movember en behulp van het filmpje "onderzoek je ballen" van sylvana ijsselmuiden heb ik een knobbeltje ontdekt onderaan mijn linkerbal. wat moet ik doen? op internet staat dat ik naar de huisarts moet, maar hoe meld ik dit aan m'n ouders? ik ben best wel preuts richting mijn ouders, dus ik weet niet hoe ik dit moet brengen.

14 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik heb zelf een knobbel gehad en het was gewoon niet kwaadaardig een kiest was het ofz

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Zo snel mogelijk naar de huisarts!!! En een keer (k weet niet met wie je betere band hebt) zeggen van pa/ma ik maak me zorgen over een knobbeltje op mn ballen en heb ergens gelezen dat dat teelbalkanker kan zijn. Kan ik ermee naar de huisarts?

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Eerst zeker weten dat het niet op allebei de ballen zit. Waar je bijballen zitten voelt het sowieso hobbelig aan. Als het echt maar op 1 bal zit moet je toch echt evn naar de dokter ermee.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Toen ik 15 was zag ik op TV een programma voorbij komen over hoe je teelbalkanker kan ontdekken. Dus ‘s avonds gelijk voelen en voelde toen iets arts maakte me dus gelijkzorgen. Dus volgende ochtend gelijk huisarts gebeld en kon die ochtend nog terecht maar bleek gelukkig niks te zijn. Mijn ouders heb ik niks verteld.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ff met je pa bespreken. Het is echt belangrijk dat je het ff aan de huisarts laat zien. Ik heb vanaf m’n 17 ook n klein bultje op een bal. Is onderzocht en het is een waterzakje volgens de arts. Is echt niet raar om ff naar je huisarts te gaan. Niets om te schamen.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zou gewoon naar ze toegaan, eventueel alleen je vader of alleen je moeder. Maar net bij wie je het prettigste voelt. Dan zeg je dat je je ergens zorgen over maakt. En dan zeg je dat je een knobbeltje op je teelbal hebt.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • jongens van 14 kunnen gerust alleen, zonder een van de ouders naar de huisarts. Die heeft bovendien een geheimhoudplicht.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Allereerst goed dat jij jezelf controleert! Niet elk knobbeltje is slecht of hoeft iets aan gedaan te worden maar laten nakijken bij een arts is heel slim. Je hoeft een huisarts bezoek niet per se te melden aan je ouders vanaf 12 jaar, je kan zelf bellen voor een controle afspraak ik heb hieronder de regels gekopieerd. Wil je het toch hoef je niet in detail te treden naar je ouders maar mag je net zoveel vertellen als wat jij wil. Succes je klinkt heel verstandig *12 tot 16 Ben je 12 jaar of ouder, maar jonger dan 16? Dan nemen jouw ouders en jij samen de beslissingen en weegt jouw stem zwaarder dan die van je ouders. Ga je alleen naar de huisarts en wil je niet dat je ouders dit horen van de huisarts, dan kun je dit bij binnenkomst met je huisarts overleggen. De huisarts bepaalt of hij je ouders informeert.*

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten