Skip to content
13 reacties
1062 weergaves

Hoe kan ik er voor zorgen dat me moeder niet erachter komt dat ik slaap in me boxershort

Misschien een hele rare vraag en al helemaal voor iemand van mijn leeftijd. Maar ik slaapte een maand geleden in me boxershort en toen ik wakker werd zag ik mijn moeder. Omdat ik vroeg in de ochtend online les had dacht ik van he maakt niet uit dat ik geen shirt draag en lekker in me Bjorn borg boxer slaap. Maar goed. Ik kreeg me T-shirt wel aan maar mijn trainingsbroek was nergens te bekennen. En toen deed mijn moeder de deken van me af en zag ze me in me boxershort. Ze was echt heel erg woest en zei dat ik geen schaamte enz had en dat ik ziek kon worden. Ene kant snapte ik wel over zieke worden. Maar waarom wordt ze dan zo enorm boos. Hoedan. Ik sliep gewoon in me trui en trainingsbroek maar ik heb het enorm benauwd gekregen en hou het niet meer vol. Ik kan gelukkig 3x per week zonder enkel probleem slapen in me boxer want ik moet om 6 uur wakker voor les en ma slaapt dan en 1x een trui dragen kan geen kwaad. Maar ik wil gewoon elke dag in me boxer slapen. Heeft iemand tips? PS. Praten met me ma ofzo gaat niet helpen en wordt juist alles erger

15 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • Net wat j17 ook zegt is de makkelijkste oplossing. Gewoon slapen zoals jij graag wilt en een trui met trainingsbroek alvast klaar leggen om s morgens ff aan te trekken zodat je moeder niet gaat mopperen als ze je ziet.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik doe hetzelfde als j13. Slaap in boxer of slip, als t koud is doe ik een hemd aan. Misschien ook een idee om af te bouwen door in plaats van een trui een hemd aan te doen?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik slaap altijd in m'n boxer als het koud is doe ik een hemd aan.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik heb de reacties van de anderen gelezen maar ik denk dat ze niet helemaal in de gaten hebben wat hier het punt is. Wat ik denk is dat de cultuur waarin jij leeft en waar je ouders in opgegroeid zijn er een is van bloot is slecht want bloot leidt tot zondige gedachten. Zondige gedachten zijn het verlangen naar seks die jou er toe brengen jezelf te bevredigen en dat is natuurlijk heel erg slecht. Daarom moet het lichaam altijd geheel bedekt zijn.
    Jouw moeder denkt dat als jij nu maar dik ingepakt in bed ligt dan is je piemel niet zo maar voor het grijpen en dan blijf je er misschien van af. Dat verhaal van dat ziek worden is natuurlijk onzin, dat gelooft ze zelf niet, maar alleen in je onderbroek in bed, dat wekt alleen maar ongewenste verlangens op. De gedachte dat jij zondige dingen doet is te erg voor haar, daarom wordt ze zo boos. Ze denkt dat jij daarom zo bloot in bed wil liggen.

    Wat kan jij daar aan doen? Niets dus. Jij moet drie dagen per week om zes uur wakker worden om online lessen te volgen. Zijn dat misschien lessen over dat ene boek dat het enige is dat de gewone mensen nodig hebben? Als dat zo is dan zijn ze bij jou thuis behoorlijk streng in de leer. Wat ik voor jou hoop is dat jij in staat bent voor jezelf te denken en je af te vragen of dat ene boek werkelijk antwoord geeft op alle vragen en dat er misschien meer is in het leven.

    Wat moet jij nu doen? Als jij steeds probeert in je onderbroek te slapen dan is er steeds ruzie als je moeder het ontdekt. Wat je zou kunnen proberen is je moeder afschrikken om zomaar je kamer binnen te komen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld bloot te zijn als jij je moeder aan hoort komen. Dan zeg je dat jij je net aan het verkleden was. Misschien dat jou steeds bloot zien haar te veel wordt en dat ze dan voortaan even klopt voor ze binnen komt.

    Wat dat slapen in onderbroek betreft, ik weet niet of het nu wel zo goed is om dag en nacht zo'n strakke onderbroek aan te hebben. Als je moeder eist dat jij in bed geheel bedekt bent dan kun je iets duns, los en luchtigs aan doen met niets er onder. Dat voelt misschien al wat prettiger. Jouw Bjorn Borg boxer moet af en toe ook eens luchten, net als wat er in zit.
    Verder is er niet veel aan te doen ben ik bang.

    Geloof met liefde kan tot mooie dingen leiden, maar net zo goed geldt dat geloof zonder liefde met alleen maar geboden en verboden meer kapot kan maken dan je lief is, net als alcohol.

    Ik wens je veel sterkte en veel wijsheid.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Zeg gewoon dat je het heel warm hebt en als je korte mouwen draagt dat het dan nog steeds te warm is. En zeg dan bijvoorbeeld dat je anders in je boxershort wilt slapen. Mij lijkt het ook fijn maar ik draag altijd al een pyjama dus ik vind het misschien een beetje raar dat ik ineens in me boxershort ga slapen.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Antwoorden op vragen: 1. Mijn vader slaapt zelfs in de zomer met trui 2. Dekbed is dik genoeg. Ik heb zelfs nog 2 wollen dekens 3. Nogmaals. Praten gaat niet helpen. Het gaat de probleem niet oplossen

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik had zelf ook zo topic geopend en wat ik deed was simpel. Vragen of ik naar de zolder mocht want daar komen me ouders nooit. Maar als dat niet wilt. Een andere tip. Voor dat ik naar de zolder ging begon ik al in me boxershort te slapen deed een dun T-shirt aan me trainingsbroek legde ik op me voeten. Soms kwam ze me wakker maken en ik kon toen nog net met kleren aan doen. Hopelijk lukt het bij jou ook anders slaap gewoon 3x per week in je Boxer

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Miss kan je met je vader ofz praten en hij kan met je moeder erover praten, want vaders kunnen je meestal wel wat beter begrijpen. Anders kan je miss in ‘s avonds in je boxer slapen en als je bijvoorbeeld wakker word als het bijna ochtend is je kleding aan doen waarmee je slaapt. PS je word helemaal niet ziek, het is juist er goed voor je als je in je boxer slaapt

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Hallo,
    Ik snap niet hoezo jouw moeder hier zo moeilijk over doet. Ik slaap al mijn hele leven alleen in mn ondergoed. Ik zal gewoon lekker dragen waar jij je goed in voelt, dat is namelijk het belangrijkste. Als jij beter slaapt in een boxershort moet je gewoon die blijven dragen. En hoezo zou je daar ziek van kunnen worden?! Ik hoop dat je gewoon een warm dekbed hebt?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben verbaasd dat je moeder zo kwaad werd. Veel jongens ook ik slapen altijd in een boxer of slip en met bloot bovenlijf. En als het echt koud is een shirt. Waarom ziek worden, je slaapt toch binnen en de meeste slaapkamers hebben ook nog cv. Dit hoef je toch niet stikum te doen, gewoon doen en zeggen dat dit heel gewoon is. Een trui en trainingsbroek is toch veels te warm en lijkt me niet zo fris ren gezond. Mijn ouders vinden nogmaals heel gewoon, schaamte, waarvoor? Vraag me zelfs af of jongens nog wel pyjama.s dragen?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey, misschien heeft je moeder er moeite mee dat je in je gewone kleren slaapt zoals je training en trui die je ook zou moeten aantrekken om gewoon rond te lopen. Het is misschien beter dat je speciaal een goedkope trui en trainingsbroek aantrekt om te slapen en dat je dat haar ook kan vertellen dat je deze enkel zal gebruiken in plaats van een pyjama. Een jongen van jou leeftijd die in boxer slaapt is eerder regelmaat dan uitzondering. Vraag aan je moeder dat ze desnoods is met collega's praat hoe hun jongens slapen. Ze zal toch moeten inzien dat dat de gewoonste zaak is. Trouwens draagt je papa altijd een pyjama? Uiteindelijk kan ze moeilijk elke nacht komen controleren wat je nu wel of niet draagt in bed. Het is misschien gewoon even wennen thuis dat hun lieve zoontje geen Cars-pyjama meer draagt...

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Je kan zeggen zoals naakt slapen( maar dan in onderbroek ) beter is voor de gezondheid, daarbij een paar "feiten" bij bedenken. susces

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ge kunt eventueel uwe pyjama of uw training, hangt er vanaf waar ge mee slaapt bewaren onder uw dekens. Ik doe da ook en dan doe ik da smorgens gauw ff aan...

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten