Skip to content
5 reacties
1037 weergaves

Nog altijd maagd

Dit jaar word ik 18 jaar en ik ben nog altijd maagd. Vele vrienden van mij zijn al ontmaagd. Is dit eigenlijk normaal dat ik nog maagd ben. Of is 18 jaar echt al te oud om nog geen seks te hebben gedaan? Graag extra info. En wnr hadden jullie voor het eerst keer seks? Was dat ook al voor 18?

18 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik op 16 en bijna een half. Maar daar moet ik wel bijzeggen dat het voor mij echt nog niet had gehoeven. Mijn liefje had daar wel heel erg veel zin in en zoals j22 zei: ze heeft me geleid omdat ik niet durfde. Maar ik heb er geen spijt van dat het gebeurd is en het was nadat de paniek weg was een echt heerlijk gevoel. Moest mijn liefje daar niet om gevraagd hebben, dan weet ik niet wanneer ik de vragende partij geweest zou zijn, want ik had er geen behoefte naar. En het was met de juiste persoon, echt waar. Met haar wil ik trouwen en kinderen hebben en met niemand anders. Ik had op 14 al de kans gehad om sex te hebben met een ander meisje, en ben heel erg blij dat ik daar niet op ingegaan ben want dat zou voor haar alleen maar voor de sex geweest zijn en niks elkaar liefhebben. Dat was met mijn liefje echt wel, we hebben dan ook een hele tijd fijn liggen knuffelen voordat het gebeurde. Dat zou dat ander meisje nooit gedaan hebben.

    Die cijfers die M19 en j22 zeggen vind ik jammer. Op de zwemvereniging douchen we gelukkig nog in ons blootje (hopelijk ook nog als het zwembad terug open is na corona, niet dat iedereen plots preuts geworden is of zo) en vanaf 14 jaar trek ik samen af met mijn beste vriend (tot die echt serieus begon met zijn liefje) en mijn broertje (wat we nog steeds doen). Jammer voor de andere jongens als ze niet samen met één van hun vrienden aftrekken want dat is gewoon super plezant.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Geen enkel probleem jongen! Ik was maagd tot m'n 21e... so what? Geen drama's van maken! Best kans dat "al" die vriednen die zeggen dat ze geen maagd meer zijn, dat doen om stoer over te komen, maar zoals M19 al zegt beginnen jongeren op steeds latere leeftijd aan sex en daar is toch ook niets mis mee? Gewoon wachten tot je de juiste persoon tegen komt. Als je gaat zoeken om iemand te vinden die het met je wil doen zul je misschien blij en trots zijn dat je geen maagd meer bent, maar geloof mij; sex met iemand waar je ook echt om geeft is vele malen prettiger dat sex met iemand alleen maar om de sex..

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Yo man. Geen zorgen, ik ben ook nog maagd! Tuur lijk voelt t soms kut omdat vrienden t al wel gedaan hebben. Maar hey, des te mooier is het als je het kunt doen met de juiste persoon. Meiden kunnen dat ook alleen maar waarderen.
    Dont worry bro!

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • correctie, ze zeggen dat ze al ontmaagd zijn, dat is jongenspraat om op te scheppen

    toen ik in mijn puberteit was, pakweg 9 a 10 jaar geleden lagen die leeftijden veel lager, 5 procent van de jongens van 13/14 hadden toen al iets seksueels gedaan, en jongens waren minder preuts, ze douchten naakt samen, en er werd samen onderling ook vaak gemasturbeerd toen, 65/70 procent van alle jongens masturbeerden samen(vrienden, jongen-jongen dus), en 30 procent van de jongens onder de 16 jaar waren toen al ontmaagd, de meerderheid 61 procent werd ontmaagd op 15 a 16,5

    als je naar de link hierboven kijkt merk je dus een groot verschil, en dat zijn cijfers tot 2017...

    anno 2020 liggen die cijfers nog veel hoger
    slechts 1 procent heeft al iets seksueels gedaan tussen 13 en 15 jaar, de jongeren zijn preutser geworden er wordt niet meer naakt gedoucht, samen masturberen met vrienden gebeurt ook niet meer, slechts 15 procent masturbeert nog samen met vrienden, onder de 17 jaar is maar slechts 5 procent al ontmaagd, en het gemiddelde voor ontmaagding ligt nu tussen 18,5 en 20 jaar en dan nog is het maar 45 procent die al ontmaagd is als ze 20 zijn, dus een hele grote groep mensen, de helft, wordt in 2020 pas ontmaagd na hun 20ste

    ikzelf ben ook nog maagd hoor

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee, je zit nog onder het gemiddelde. Jongeren beginnen steeds later aan seks. De gemiddelde leeftijd schuift de laatste jaren flink op. Hier een link van een onderzoek uit 2017. Er wordt een vergelijk gemaakt met een onderzoek uit 2012. Dan zie je dat in slechts 5 jaar de gemiddelde leeftijd waarop jongeren voor het eerst neukten, bijna 1,5 jaar is opgeschoven.
    https://www.nji.nl/nl/Databank/Cijfers-over-Jeugd-en-Opvoeding/Cijfers-per-onderwerp-Seksueel-gedrag

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten