Skip to content
11 reacties
899 weergaves

harde hand. bewijs van stoer zijn ?

Sinds enige tijd beetje vriendschap met een jongen die net als ik gay is.
We zijn alle twee modern opgevoed thuis, dat ik gay was geen enkel probleem. Alleen hij is anders dan die jongens die ik ken. Hij is stoer, beetje brutaal, en is heel open. Hij valt op stevige knapen zoals hij zegt want uiterlijk valt hij op jongens die een stootje kunnen verdragen. Hij heeft soms plannen die ik gek vind of niet normaal, maar gek ergens wel spannend. Om eens te reageren op een soort advertentie via een tijdschrift of internet waar een coach begeleiding wil geven aan stoere jongens die discipline en soms een harde hand nog kunnen waarderen.
En dan samen met mij, als ik zeg dat ik het niet normaal vind begint hij een soort van uit daging, zo, van, had jou dapperder gedacht, en dan , jij hebt het ook nodig, net als ik, hij wil graag ergens een stoere opvoeding, om zichzelf te bewijzen zoals hij zegt. Ergens begrijp ik hem wel, en wil hem wel graag als vriend, wie heeft herkenning.

17 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • TS, 18 nu, bedankt redactie. Veel aan gehad , hier kunnen we wat mee, topic mag van mij nu stoppen. Beeindig het maar.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben de vriend van TS 17.
    Hij liet me dit lezen en vroeg om toch te reageren.
    Verbaasd ergens, dat hij dit gedaan heeft en over de reactie's.
    Hij is een goede vriend van mij, geen relatie,, meer zijn beslissing dan de mijne.
    Dat ik enigzins op stoer kick, klopt.
    Al speelt kinky, sm daar totaal niet bij.
    Ben niet als TS echt romantisch, klopt.
    We zijn alle twee ook niet uit op penetratie, staat ons alle twee tegen.
    Daarbij veilig en gezondheid is voor mij nr 1.
    Kameraadschap is mijn ding, zie dit ook in hem, alleen met het verschil dat ik jongens leuker en spannender vind dan meisjes.

    Beetje uitdagen hou ik wel van, ook in een team of groep.

    Dan jongen 22, je zegt bruut tegen TS , je bent dik.
    Ik vind hem stevig gebouwd, hij is breed, bijna geen buikje.
    Wel stevige benen, en armen en billen, maar ik hou van stevig.
    Vind hem uiterlijk echt een stoere echte jongen.
    Kamperen, samen uitgaan, doen we echt wel, dit hoe jij ons of hem niet te vertellen.

    Dan over jou zelf jongen 22, je zegt niets over je zelf.
    Las in de laatste reactie dat je overal gewoond hebt, ook in het buiten land, dus moet je daar ook op scholen hebben gezeten, of een internationale school.
    Kan me niet voorstellen dan dat jij nooit eens uitgedaagd bent, of was je echt zo standvastig zoals je zegt. laat me niet uitdagen of commanderen.

    Ach, weet je , veel jongens laten zich soms wel graag eens uit dagen.

    Altijd dezelfde sleur is ook niet happy.

    Heb aan verzoek voldaan van TS, vond sommige reactie's leuk om te lezen, hier kunnen we alle twee wat mee.








    +

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Wie te maken krijgt met een groep, vaak buitenshuis, in een omgeving met veel jongens terecht komt, dan is het belangrijk dat er een mentaliteit heerst. Anders wordt het een zooitje ongeregeld, is dit de bedoeling ? neen, dan is leiding nodig, en krijg je te maken met rang en standen. Zelf ook mee gemaakt en vond het net als de anderen heel normaal, dat er enige discipline heerste, dat we te maken kregen met gezag. Ja, en dan wordt er gecommandeerd soms, zo lang als het niet persoonlijk is vond ik het niet erg. Het had ook wel iets, totaal een andere sfeer, waarin ook veel lol was. We werkten gezamenlijk aan een team, groep, waarbij kameraadschap een grote rol speelde. Daarom begrijp ik TS jongen ook goed, Dit heeft niets met hetero of gay te maken. Het er bij horen dat was voor mij ook heel belangrijk. Was trots dat ik met andere nieuwelingen toegang kreeg. Om deel te nemen aan traditie's die er eenmaal bij hoorden, zoals een inwijdingsweekend. Je moest je wel bewijzen, alleen geen hazing waar sommigen hier op doelen, vernederend, neen, schaamte was ons al afgeleerd als jongens onder elkaar. Ben nog altijd supertrots dat ik dit mee gemaakt heb. Als ik lees dat jongen 22 overal op aarde gewoond heeft zoals hij zegt. Dan moet hij ook op scholen geweest zijn waar dit ook ook speelde. Deze ervaring had ik dus ook en kan me niet voorstellen dat hij dit altijd ontlopen kon. TS zoek wat je wilt , wie zoekt vind, en denk dat je een geweldige vriend hebt.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Reportage over Brotherhood gezien gisteravond, ja, is hoe je het bekijkt, het heeft wel had die broederschap onder elkaar, die vriend vond het best cool. We zijn gay , vraag me af of er ook clubs zijn voor gay's?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • 22 jarige jongen, je leest iedere keer ts jongen de les. Hij moet dit doen en hij moet dat doen, en hij moet ophouden met puberale dingen. Vind hem en zijn vriend gewoon normale jongens die van actiefilms houden. Stoerheid zijn veel jongens eigen, heel normaal. Jij hebt alleen maar commentaar. Dat jij een aversie hebt tegen Highschools en het Leger wil nog niet zeggen dat iedere jongen dit heeft. Zelf hou ik wel van enige traditie en rituelen, en meerderen, bij ons in Nederland heerst deze cultuur misschien niet zo, maar in het buitenland wel, zoals ts aan geeft, daar wordt anders tegen ontgroenen aan gegeven, trots om er bij te horen, vandaar wel de populariteit voor hazing. Vind zelf deze jongens heel normaal.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Je vertelt over allerlei leuke dingen die jullie samen doen en dat is natuurlijk prima. Je hebt een goede vriendschap met iemand waar je gemeenschappelijke gevoelens en interesses mee hebt en dat is toch heel mooi!
    Jij bent homo en hij ook begrijp ik, maar samen hebben jullie dat nog niet willen praktiseren en ook dat is prima. Op een gegeven moment ben je daar wel aan toe.
    Dat gepraat over stoerheid en ontgroeningen beschouw ik als een soort van puberpraatjes. Zoveel jongens en jongetjes praten over dat soort dingen, maar over stoer zijn praat je niet. Je bent het of je bent het niet. Spannende en uitdagende dingen doen om je grenzen te zoeken en te verleggen, dat is natuurlijk ook prima.

    Dat ontgroenen of hoe je het ook noemen wil komt wat mij betreft steeds op hetzelfde neer. Je wilt ergens bij horen en bent bereid je zelfrespect even opzij te zetten en je te laten vernederen om dat te bereiken. Er is een gezegde: Wie hoog wil klimmen moet veel kruipen. Dat is hier wel van toepassing. Mij krijg je daar niet voor.

    Met stoer zijn en wat daar bij hoort heb ik niets. Ik kan respect hebben voor iemand die moeilijkheden niet uit de weg gaat en niet opzij gaat voor uitdagingen, maar ik kan ook veel houden van zachte jongens die van breien en bloemschikken houden. Liefde en vriendschap gaat om de binnenkant.

    Je vraagt je af hoe je het duidelijk maakt. Wat wil jij duidelijk maken? Jij en je vriend kunnen het prima met elkaar vinden krijg ik de indruk. Voor mij hoef jij je ook niet te rechtvaardigen voor je gevoelens. Als jij je er goed bij voelt, wat maakt het dan uit hoe een ander er over denkt?
    Wat ik mij wel afvraag is waarom je steeds hier terug komt met dezelfde soort verhalen. Knaagt er toch iets? Daarom heb ik nu eens uitgebreid gereageerd om te laten weten hoe je er ook over kan denken. Het is een mening en je kunt er mee doen wat je wilt. Ik oordeel niet en ik veroordeel niet.
    Voor mijn gevoel heb ik nu alles wel gezegd en wil ik het hier maar bij laten. Misschien dat anderen nog wat willen bijdragen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Nogmaals jongen 22, die jongen komt niet met handboeien, touwen e.d aan, gaf toch aan dat hij niet op kinky of sm uit is. Hij heeft een stoer imago, in zijn kleren en zijn houding, dat is totaal anders. We kijken echt niet vaak naar clips en dromen daar ook niet over. Maar we zien weleens films die zich afspelen in het leger of een highschool en die verbondenheid trekt ons wel aan. Maar dit doen zoveel jongen, avontuur en spanning.
    Kruip nog niet bij hem in bed want we hebben geen relatie.
    Maar wat mannelijkheid betreft, ja niet alle jongens vonden het fijn om ontgroend te worden, maar wilden zich ook niet drukken. Als je bij iets dergelijks gaat of toe treedt tot zoiets, zo als ze het noemen dan weet je wat je te wachten staat, maar dit duurt maar een korte tijd, een week, een weekend en zo in een groep heb je wel steun aan elkaar. We worstelen wel eens en meestal win ik. Dan mariniers in films worden ook gedrild, dus toch een soort van vernedering ook al zien zij het anders. Ontgroening kan een teamgeest versterken.
    Een coach kan je zelfvertrouwen vergroten. Dit speelt zich allemaal af.
    We zijn nog gewoon wat onzeker, zoeken zelfvertrouwen, weten dat we gay zijn, zoeken vriendschap, wat films betreft, veel jongens die ik ken kijken graag naar actiefilms, beetje fantasiewereld mag toch. Heb paintball is best leuk toch en zie het mijn oma nog niet doen. We hebben vanmiddag met ons twee een eind gefietst en onderweg leuke gesprekken gevoerd, hij wil wel een vaste vriendschap, maar hou liever nog even afstand. Wil me nog niet binden, maar geniet wel van zijn vriendschap en aandacht en vind hem gewoon een echte jongen, dan worstelen past wel bij ons, beter als romantiek, gewoon bij elkaar zitten, een biertje, niet roken, samen grasmaaien , knutselen, en wat avontuur zoeken , jezelf ontdekken, we doen genoeg dingen die ons mentaal uitdaagt, hele tuin van zijn ouders omspitten vergt ook wel kracht, we zijn graag bezig, en lopen met de hond doe ik ook graag.Bedoel maar, we zijn erg normaal , hoe maak ik dit duidelijk?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Je praat steeds over stoer zijn, maar stoer zijn is niet iets waar je over praat maar wat je bent. Er zijn dingen die wel mannelijk zijn en dat zijn die zaken waarin je tot het uiterste gaat en ontberingen trotseert, gewoon om te laten zien dat jij dat in je hebt. Een trektocht in de Ardennen hoort daar wel bij, een geforceerde mars van 42 kilometer zoals die mariniers hebben gedaan, aan rugby gaan doen, allemaal stoer en mannelijk. Paintball toch iets minder, dat kan je oma ook.
    Die andere dingen die jij noemt komen neer op het ondergaan van vernederingen en dat wil een echte man niet. Ontgroening, inwijding, gedrild worden, slaan bij de marine, sodemieter op, dat is niet stoer, dat is onderwerping en mannen laten zich niet onderwerpen, die vechten.

    Waarom ga jij niet worstelen. Van je stevigheid heb je dan een voordeel en het is heel stoer om je krachten met anderen te meten. Soms verlies je, maar je verlies accepteren is ook mannelijk en stoer.

    Wat die vriend precies wil weet ik niet, maar ik vind het alleen acceptabel als er gelijkwaardigheid in zit en het geen homo-erotische dominantiespelletjes zijn.

    Je leeft nu in een fantasiewereld. Ik denk dat jij eens moet ophouden met dromen en naar die highschool- en andere onsmakelijke filmpjes over zogenaamd stoere tradities te kijken. Ga eens wat doen. Iets wat je lichamelijk en mentaal uitdaagt en waar je lichamelijk en geestelijk sterker en gezonder van wordt.

    Als je wat leuks met die vriend wil doen, kruip dan bij hem in bed, maar als hij met touwen, ductape, kaarsen, handboeien en mattenkloppers aankomt, dan moet je gauw wegwezen. Naakt worstelen, dat is natuurlijk wel leuk.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier TS. lengte klopt niet ben 178. Dan die jongen zoekt echt geen sm of een spel of kinky , of weet ik veel. Het is gewoon een jongen die wat avontuur en spanning op zoekt. Daarbij zijn er wel meer jongens die van stoer houden, of het wel cool vinden om wat gedrild te worden. Zichzelf tegen willen komen en dit willen beproeven, jezelf uitdagen, je hebt speciale mannen weekenden , paintball, Ardennen trip, sommigen geven zich op voor een soort Marinetraining, populair in Amerika. We hebben echt geen zin in een meester of slaaf spelletje. Maar ja hoe maak je dit duidelijk. Iedere jongen doet wel eens domme dingen, soms onverantwoordelijk, soms uit onrust, hormonen zegt die vriend, en hij zoekt iemand of een uitdaging die hem hier in wil begeleiden.Of ergens bij horen, een groep, club. En soms vragen die ook om een ontgroening of inwijding, zie je vaak op clips op highschools en dit hoort er gewoon bij vinden ze. In het leger en vooral in het buitenland hebben ze ook nog wel eens van die stoere tradities. Het 21 jaar slaan bij de marine ook zoiets, nu afgeschaft, maar onder protest, omdat het een traditie was. We hebben niets met meiden, zijn ook niet romantisch, we willen gewoon stoere jongens zijn, meer niet.En we zijn gay. Jongen 22 toch bedankt, maar hoop dat het nu duidelijk is.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Eigenlijk wilde ik niet op reageren want je blijft steeds maar hetzelfde liedje zingen. Je hebt de neiging eindeloos door te gaan met reageren als iemand op jouw post reageert en uiteindelijk gebeurt er niets. Nu wil ik er toch maar iets van zeggen.
    Je hebt twee obsessies, je verlangen naar stoerheid en kameraadschap en je zegt steeds maar dat je "stevig" bent. Dik denk ik dan.

    Uit wat je eerder schreef en wat je nu weer schrijft proef ik een verlangen naar gedomineerd te worden. Mensen die anderen zo graag willen domineren vind ik hele onaangename figuren. Daar wil ik in principe niets mee te maken hebben. Sommige mensen echter vinden het wel fijn als iemand anders de leiding neemt en de beslissingen voor ze neemt, maar als het fysiek wordt, met straf, dan begint het toch de richting van SM uit te gaan met meester-slaaf spelletjes.

    Ik heb wel eens dat soort filmpjes gezien en in mijn ogen zag ik dan iemand die psychische hulp nodig heeft die mishandeld werd door iemand die in een TBS inrichting thuishoort. De slaaf rationaliseert het dan door te spreken van een spel en beproevingen. Bij jou zie ik het ook die kant opgaan en ik vraag mij af of je dat echt wil. Jongen 21 hier boven vindt het ook al een dubieuze zaak.

    Dan je "stevig"zijn. Ik herinner me iets van 1,68 meter en 101 kilo. Dat zijn echt de verkeerde verhoudingen. Als je daar comfortabel mee bent dan vind ik het prima, maar het is niet echt gezond en het lijkt mij ook niet leuk voor een jongen van 17.

    Als ik alles zo op een rijtje zet dan denk ik dat jij een aantal problemen hebt en eens goed na moet gaan denken waar je heen wil in je leven.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat hij graag wilt is een soort seksueel getint rollenspel waarin je dan opdrachten uitvoert en bij falen een straf ondergaat. Ik ben daar niet geschikt voor want te eigenwijs en niet volgzaam. Ik hou er niet van dat anderen mij gaan rond commanderen. Ik hoop dat jullie daar je weg in kunnen vinden.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten