Skip to content
18 reacties
1632 weergaves

Besneden worden of niet

Beste Ik had zo met een vriend mn pik vergeleken en hij zij dat ik een te lange voorhuid had ene dat moet besneden zijn als ik dit opzoek moet ik idd besneden worden door een te lange voorhuid maar is dit echt nodig of nie Niet dat ik nie wil besneden worden maar ik vroeg het me af of he tkwaad kan om he tnog 2 jaar ofz te laten

16 jaar
4 jaren geleden

18 Reacties

  • Ik ben het ook,altijd lekker frisse pik Veeel lekkerder met sex Ik kan het ieder aanraden

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben op mn 11e samen met m'n broertje besneden ook voor een lange voorhuid. Het voelt veel beter nu. Allebei willen we niet anders meer.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22 Zelf ben ik 2 keer besneden. Mijn voorhuid was extreem lang zelfs als die stijf was had ik nog een slurfje aan de voorkant. De seks was verder prima en heb nooit ergens last van gehad. Toch ben ik op mijn 15de besneden maar van mijn moeder mocht ik alleen hoog en los besneden worden omdat zij bang was dat ik anders problemen zou krijgen met sex. Iedereen zegt dat je eikel ongevoelige word maar mijn ervaring is het tegenovergestelde. Door mijn losse en hoge besnijdenis droogte mijn eikel niet uit en bleef deze erg gevoelig. Ook de gevoelige binnen huid vrijft tegen mijn onderbroek aan met als resultaat dat ik vaak een ongewenste erectie had. Op mijn 18de ben ik voor een volledig strakke en lage besnijdenis gegaan. De seks is nog altijd geweldig en de ongewenste erecties zijn eindelijk voorbij.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • J18 als het medisch nodig is ja , niet vanwege een geloof.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22 Ik ben besneden toen ik 14 was. Ik heb dus ook nog gekend met voorhuid. Het klopt dat de eikel wat minder gevoelig wordt maar alleen de overgevoeligheid verdwijnt. Hij is nu gewoon lekker gevoelig. En doordat hij altijd bloot ligt, voel je hem gewoon meer. En ja, iedereen moet zelf kunnen beslissen of hij besneden wil zijn, maar soms moeten toch de ouders kunnen beslissen als het nodig is.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @ J18, Is het werkelijk zo zoals jij zegt? Als je besneden bent wordt de eikel minder gevoelig. Ik heb verschillende jongens gekend die besneden waren en moeite hadden met klaarkomen bij seks.
    Masturbatie wordt alleen maar lastiger omdat je "smeermiddelen"nodig hebt. Sommigen bevelen besnijdenis juist aan om masturberen lastiger te maken.

    Het lijkt mij heel lastig om uitspraken te doen over de voor- of nadelen van besneden zijn bij seks. Wie op jonge leeftijd besneden is weet niet hoe het is om niet besneden te zijn en omgekeerd hetzelfde.

    Ik ben het wel met meisje 19 eens dat het niet de ouders (of de iman of de rabbi) moeten zijn die beslissen over wel- of niet besnijden maar de jongen zelf en dan het liefst op een leeftijd dat hij er verstandig over kan oordelen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje 19 Er is wel een groot verschil tussen de besnijdenis van een jongen en die van een meisje! Bij een meisje is het verminking want ze snijden de clitoris weg en zorgt er dus voor dat het meisje niets meer voelt bij seks. Bij een jongen wordt er alleen de voorhuid weggehaald wat alleen maar leidt tot een groter genot bij seks of masturbatie.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou er inderdaad goed over nadenken. Alleen doen als het echt een heel groot probleem is, zou ik zeggen. Je voorhuid heb je niet voor niets: hij beschermt je eikel ook en zorgt ervoor dat die gevoelig blijft, wat ook belangrijk is bij seks. Je kunt ook nog overwegen je voorhuid iets te laten inkorten, als je er veel last van hebt. Dan houd je toch nog iets over. Denk goed na! Succes!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • M19 inderdaad, de voorhuid zit er niet voor niks en het is verminking van een jongen zn piemel

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Besnijdenis bij jongens zonder dat er een medische reden aan ten grondslag ligt, zou verboden moeten worden door de wet. Net zoals dat bij meisjes ook verboden is.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Besnijden zou ik alleen doen als het echt niet anders kan.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ts Ik heb het met mn moeder erover gehad en ze ga een afspraak maken bij de uroloog maar als ik mn eikel helemaal bloot leg lukt het in stijve stoastand en in slappe ook maar in stijve stoastand doe het wat pijn en kan ik het moeilijk trg naar voor doen maar ik wil denk ik wel een besneden penis dat is mooi maar ja ik weet niet wat de urloog zeg maar mn voorhuid is zo in slappe toestand helemaal ove rmn eikel en het komt er nog 7 mm voor en dat vindt ik niet mooi

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had ook een lange voorhuid,maar was ook nogal strak, waardoor de eikel moeilijk bloot kwam. Omdat het zolang was irriteerde het heel vaak bij slappe penis in mijn boxer. De platte voorhuid knelde dan in mn boxer,wat de een branderig gevoel veroorzaakte Daarom heb er voor gekozen om direct maar een besnijdenis te doen. Eerst was het wel wat een vreemd gevoel,maar het wend heel snel. Het is gewoon fijn dat ik nou een schone frisse penis in mn broek heb. Ik was toen ook 16,dus waarom zou je nog langer tobben.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • De enige reden voor een besnijdenis is een medische noodzaak. Een lange voorhuid is geen medisch probleem. Alleen als je voorhuid zo nauw is dat ie niet over de eikel kan, of als plassen een probleem is kan een besnijdenis nodig zijn. Dus in andere gevallen niet doen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • En waarom zou een voorhuid dan te lang zijn? Kan dat kwaad? Wordt je daat ziek van? Is dat esthetisch niet mooi, of wat? Of is dat om religieuze redenen? Voor mijzelf gesproken (ook al ben ik vrouw): ik vind iedere verandering dat aan een lichaam wordt aangebracht middels een ingreep, een vorm van mismaking. Uitzondering hierop natuurlijk de ingrepen om medische redenen. Vrouwenbesnijdenis kan ook niet. Dus ook niet bij een man. Hygiene speelt misschien nog in tropusche gebieden waar de leefomstandigheden minder zijn, maar niet in West-Europa. Onzin dus, niet doen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen, Problematisch is vooral een te nauwe voorhuid. Als je de eikel gewoon zonder problemen kan ontbloten, om te wassen bijvoorbeeld, dan hoef je echt niet direct besneden te worden. Het kan zijn dat je er bij de seks last van hebt en dan zou je het kunnen overwegen. Praat er dan over met de dokter. Je kunt verder op bijvoorbeeld Google zoeken met de zoekterm: "Te lange voorhuid", dan vind je een hoop informatie. Als die vriend van jou geen dokter is dan zou ik mij overigens niet al te veel van zijn opinie aantrekken. Wat hij denkt hoeft niet te zijn wat de dokter er van vindt en wat is te lang?.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je geen probleem ermee hebt bij plassen of stijf worden is er toch geen reden voor een besnijdenis denk ik.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Zit het hetzelfde probleem. Weet het ook nog niet wat ik hiermee moet. Sommige mensen zeggen da dat perfect kan, andere zeggen da een besnijdenis t beste is. K hoop da t geen probleem is....

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten