Skip to content
6 reacties
902 weergaves

mijn vrienden hebben piercings, maar ik mag (nog) niet

Hey, ik heb 3 vrienden, we zijn vaak met z'n vieren bij elkaar. Ze hebben nu alle 3 een navelpiercing. Ik wit dat ook graag maar dat mag (nog) niet van mijn ouders. Zij vinden dat je voor een vriendschap niet gelijk hoeft te zijn. Pas als ik een goede onderbouwing heb waarom ik een navelpiercing wil, willen mijn ouders dat samen overleggen. Dat mijn vrienden het ook hebben is voor hun geen argument om akkoord te gaan. Hoe krijg ik mijn ouders wel zover dat ze ja gaan zeggen?

14 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Ik ben ts. Thanks jongen16, ik ga het proberen.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoi TS. Ik begrijp je ouders maar begrijp jou ook. Voor het nemen van een navelpiercing bestaat niet echt een dijk van een motief. Sommige vinden pluisjes in hun navel vies en onprettig. Met een navelpiercing heb je geen last van pluisjes, maar voor de meeste mensen die een navelpiercing laten zetten doen dat omdat ze het mooi vinden en omdat vrienden het ook doen. Dus, aan jouw onderbouwing ligt het niet. Meer het beeld wat je ouders er van hebben is denk ik de oorzaak dat zij het geen goed idee vinden. Misschien kun je een vriendje bij je thuis uitnodigen, die blijft logeren en dat je ouders zo zijn navel zien. Misschien vinden ze het dan een minder raar idee. Of je moet nog 2 jaar wachten. Voor zulke piercings ben je vanaf je 16de vrij om het te doen. Succes en groetjes.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @meisje 15j:
    Leuk voor jou. Maar niet iedereen denkt hetzelfde! Er zullen meisjes en jongens zijn die wel van tattoos en piercings houden. Smaken verschillen namelijk. ;)

    @jongen 14j:
    Dus jij wilt een navelpiercing omdat jou vrienden er al zo eentje hebben?! En als jou vrienden morgen van een brug gaan springen, spring je dan mee?! XD Sorry, maar ik vindt dat je ouders gelijk hebben. Je moet er eentje willen omdat je het zelf wilt (en cool vindt). En niet omdat jou vrienden er zo eentje hebben. Ik denk niet dat je je ouders nog kunt overhalen. Wacht maar lekker af tot je 18 jaar bent. ;)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Is een piercing niet een beetje jong op deze leeftijd? Persoonlijk vindt ik piercings lelijk maar dat is mijn mening.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kies nooit een jongen met tattoes en piercings. Ik vind het foeilelijk, want ik hou van een puur lichaam.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Een jongen met een navelpiercing?? Is dat een nieuwe trent ?

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten