Skip to content
17 reacties
1426 weergaves

Vraag zelfscankassa AH

Heey allemaal, heb een vraagje over de zelfscankassa's bij de Albert Heijn: maken jullie hier gebruik van en zo ja, hebben jullie hier al eens iets (expres/per ongeluk) niet gescand?

23 jaar
4 jaren geleden

17 Reacties

  • Eh nee, eerder andersom: een keer een pak melk teveel gescand per ongeluk en dat heb ik de volgende keer "recht getrokken", ging goed... :-) Ik vind eerder het principe van die zelfscanners verkeerd omdat het mensen werkloos maakt (minder kassapersoneel nodig) en een stap is om contant geld overbodig te maken en daarmee je vrijheid. Ik vind het niet zo'n prettig idee dat AH, de bank en misschien uiteindelijk een verzekering mee kan kijken wat ik precies allemaal hoe vaak koop.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben zelf AH medewerker en even verduidelijking over het controle traject: Er word gekeken of eerder een controle gefaalt is dmv bijvoorbeeld een bonuskaart. Het precieze traject weten wij niet. De computer gegenereerde controles (dus dat je op je scherm ziet dat je gecontroleerd wordt) kunnen wij als medewerkers niet triggeren. Dat zal dus niet komen omdat je getint bent of omdat je er jonger uitziet. Wel behouden wij altijd het recht om buiten de computer gegenereerde controles controles uit te voeren als wij zelf een situatie verdacht vinden. Meer vragen zijn welkom!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik pak altijd een handscanner en het sinds het mogelijk is op de telefoon is dit helemaal handig heb ik gelijk het boodschappenlijstje + handscanner in een. Verder wordt ik mij vast supermarkt eigenlijk nooit meer gecontroleerd ik weet niet of het beïnvloed kan worden maar ik ken de hoofdkasseiers erg goed. Ik wordt eigenlijk alleen maar gecontroleerd als ik naar een andere supermarkt gaat. Verder weet ik wel dat als je bij een controle een fout hebt gemaakt al dan niet expres je een aantekening zodat je vaker gecontroleerd wordt en zelf wordt geweigerd. Daarnaast kunnen ze zelf een melding maken van diefstal als je het te bond maakt. Me oom werkt namelijk bij de beveiliging in winkelcentrum en is al diverse daarvoor opgeroepen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Fraai hoor. Dat zijn dan de bedrijfsleiders van morgen. De toekomstige elite van de maatschappij.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Man, man, man. Iedereen doet toch wel eens dingen die niet mogen. Kom op zeg. En als zij niet willen dat ik steel, dan moeten ze maar beter beveiligen. Ik ben gewoon slim haha

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • J23, stelen blijft stelen. Ook voor een halve euro. Maar ik vermoed dat je een leuke verzorgde blanke student bent en dus zal je geen controle krijgen en als je toch betrapt zou worden zal je er moeiteloos mee wegkomen. Dan is het bij jou een achteloosheid geweest en bij mij meteen een bewuste diefstal. En weet je, het is niet eens racisme. Mensen met een andere kleur worden nou eenmaal meer gewantrouwd. In de supermarkt, op straat, op de scooter, in de trein, bij politiecontroles. Maar ik weet dat het geen boosaardig racisme is en dus kan ik er mee leven. Het is niet anders. Sorry btw als ik drammerig overkom :-))

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Volgens mij is het veel eenvoudiger. In hun kantoortje zit iemand de camerabeelden te bekijken en wanneer die een potentiële dief ziet drukt hij op het knopje van de betreffende zelfkassa. Bijvoorbeeld een donkere jongen zoals ik of een daklozentype. Computergestuurd? Ik geloof er niks van.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen van 22, hier de studentendief haha. Ik heb weldegelijk zelfrespect en heb geen bedenkelijke moraal. Ik ben gewoon slim genoeg om dingen onder hun ogen te jatten en het bespaart mij geld, moeten zij maar beter hun best doen. Hoezo ben ik een loser, omdat ik voor een paar euro een dief wil zijn? Dief is wel een groot woord vriend. Geef liever mijn geld uit aan kleding ofzo, lekkere trainingsbroek en hoodie, dan aan dingen van de AH. Als ze me pakken, bluf ik gewoon keihard en kom ik er toch wel mee weg haha

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste laatste J22, Je moet niet al te paranoide gaan doen. AH en al die andere supermarkten lijden verlies door mensen met een bedenkelijke moraal zoals die J23 hier boven. Enerzijds probeert men het proces in de winkel zo efficient mogelijk te maken om concurrerend te blijven, anderzijds wil men zich beschermen tegen diefjes. In die wereld is er heel veel deskundigheid en ervaring over hoe winkeldieven zich gedragen. Bewakingspersoneel weet dat ook heel goed, en al die ervaringen zijn in de computer gestopt. De medewerksters die bij de zelfscan kassa's werken hebben geen invloed op wie er gecontroleerd gaat worden. Dat doet de computer en die heeft geen ogen om op ethniciteit te controleren. Gewoon alles afrekenen en voor je de scanner terugzet even controleren. Zoals eerder gezegd, wie voor een paar euro's een dief wil zijn is een loser. Ik betaal gewoon voor wat ik koop. Mensen hebben er voor gewerkt om het allemaal in de winkel te krijgen. Die hebben recht op hun beloning. Die boodschappen bij de supermarkt zijn echt niet het duurste wat je koopt. Daar hoef je niet voor te gaan stelen!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Bedankt andere J22 voor je verhelderende uitleg. Schokkende uitleg ook toch wel want wat blijkt? Al van bij je binnenkomst wordt je gevolgd en gaat het systeem uitrekenen hoe groot je pakkans is. Volgens welke criteria in godsnaam? Waar en hoe kan je die te weten komen? Zou me niks verbazen als huidskleur er idd een van was. Dit is zo vreselijk big brother dat ik er kippenvel van krijg. Heb overigens sterke twijfels of dit wettelijk okay is. Ik heb alvast geen weet van een wettelijk kader hieromtrent. Voor alle duidelijkheid: dit gaat niet alleen over AH. Ze doen het allemaal, food of non-food. Je bent verdacht vanaf je de winkel binnenstapt.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Dus J23, Jij hebt er geen probleem mee om voor een paar euro een dief te zijn. De een heeft zelfrespect en de ander niet zullen we maar denken. J22, je had ook een ander exemplaar met een goede streepjescode kunnen scannen. Persoonlijk vind ik die zelfscan heel handig. Het apparaat geeft aan hoeveel artikelen je gescand hebt en dat kun je dan even natellen voor je gaat afrekenen. Er zijn inderdaad bepaalde algoritmes die bekijken hoe jij je gedragen hebt in de winkel. Hoe lang ben je in de winkel geweest in relatie tot wat je gekocht hebt, wat voor route heb je gelopen en uiteraard, ben je wel eens betrapt op het "vergeten" te scannen. En getinte jongen, iedereen wordt om de zoveel tijd gecontroleerd. Als jij regelmatig in die winkel komt en je bent nooit wat "vergeten" dan wordt je steeds minder vaak gecontroleerd. Het is meer jouw idee dat je er uitgepikt wordt, maar een beetje begrijp ik je wel. Bij AH worden maar drie artikelen gecontroleerd, dus er kan best wel eens iets door glippen als je gecontroleerd wordt. De pakkans is niet eens zo groot. . Als ik betrapt zou worden op meenemen zonder betalen zou ik mij doodschamen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben student, heb niet veel geld en ben van plan om 'per ongeluk' dingen vergeten te scannen. Lijkt me slim, chill en ook wel spannend, dat wel, maar als je je zo iedere paar dagen paar euro kan besparen. Dan zeg ik daar geen nee tegen!

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik haat die dingen maar soms moet je wel. Wanneer aan de normale kassa een rij staat van hier tot in Timboektoe. Ik beken dat ik ooit wat meenam zonder scannen omdat de code geknikt zat. Eerst geprobeerd los te pulken en glad te strijken. Lukte ook niet. Had zo de pest in dat ik het dan maar gratis meegenomen heb. F*ck zelfscankassa's!!!!!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Wij gaan altijd naar de Jumbo, want die is veel goedkoper dan de AH en ons mam vind de mensen daar ook veel aardiger en slimmer. Daar gebruiken we altijd zo'n handscanner. Dan kun je gelijk alles in je tas stoppen waardoor het veel sneller is (hoef je niet alles op de band te leggen en dan opnieuw van de band in je tas). We hebben nooit expres is vergeten te scannen, maar per ongeluk kan je natuurlijk nooit weten. Tenzij je gecontroleerd wordt, maar dat is maar heel soms en toen is het in ieder geval niet gebeurt.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Expres niet scannen dat durf ik niet. Ik heb namelijk een getinte huid en dan heb je 9 keer op 10 controle. AH zegt wel dat die controles computergestuurd zijn en volledig random. Maar dat liegen ze dus. Ik kan het niet bewijzen maar het voelt wel zo want mijn witte vrienden krijgen NOOIT controle . En zo'n controle is behoorlijk vernederend want je ziet de andere klanten denken : die bruine probeerde weer wat te pikken.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik gebruik altijd de zelfscan. Ik scan altijd alles. Waarom zou ik iets niet scannen? Dat zou stelen zijn en dat die ik niet.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik durf geen zelfscan de pakken, want ik krijg altijd stroom van die dingen, en ik ben als de dood om iets vergeten te scannen. Want ik ben erg chaotisch. Als ik een keer in de supermarkt ben, heb ik maar een paar dingetjes nodig en die reken ik gewoon af bij de kassa.

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten