Skip to content
15 reacties
1515 weergaves

mijn vader blijkt bi en praat over mij.

nja ik ben dus 19 en mijn vader 57. laatst liet ie zijn laptop open staan en ik hoorde dat skype geluidje dus keek ik nieuwsgierig.
wat blijkt, mijn vader is bi of gay zoals ik en praat dus met andere mannen via skype, niks ergs toch?

laatst was ik alleen thuis dus ging kijken wat allemaal gezegd wordt en nu toen zag ik dat hij dus mijn boxers naar hun stuurt via foto's en ik zag ook dat een iemand zei dat ie mijn boxer uit de wasmand moest pakken en kapot knippen en op zijn kamer verstoppen omdat dat ''leuk'' is.(idk of ik g.e.i.l. mag zeggen hier).

ik mis inderdaad 2 boxers van me...

moet ik als hij weg is op zijn kamer gaan zoeken naar me boxers of moet ik het negeren?

19 jaar
4 jaren geleden

15 Reacties

  • Veel antwoorden, btw "geil" kan en mag je hier gewoon zeggen

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Jouw vader is echt de weg kwijt. Blijkbaar heb je het er nog steeds niet met hem over durven hebben maar zo kan het toch niet doorgaan! Wat is dat voor idioot gedrag om de kleding van je zoon stuk voor stuk kapot te maken. Wat is daar voor opwindends aan?
    Het is wel duidelijk dat er iets ingrijpends moet gebeuren. Of je maakt je vader goed duidelijk dat het afgelopen moet zijn of je moet het huis uit, maar dat zal waarschijnlijk heel lastig zijn.
    Je kan de confrontatie opzoeken en hem gewoon keihard vragen waar hij mee bezig is of je gaat gewoon hetzelfde doen met zijn kleren. Hij een boxer van jouw verscheurd, jij een van hem, en zo voorts.
    Daar komt natuurlijk gegarandeerd ruzie van, maar als je continu over je laat lopen houdt het nooit op. Als jij je verzet en zijn gedrag consequenties heeft dan gaat de lol er wel van af.

    Ik begrijp dat je er heel veel moeite mee hebt en dat jouw vader heel dominant is naar jou, maar dat is iets psychisch. Als jullie elkaar fysiek te lijf gaan dan is het maar de vraag wie het onderspit delft. Als jij in razernij ontsteekt, naar hem gaat staan schelden en vloeken, dan beseft hij misschien dat hij op moet gaan passen want hij is al een oudere man en jij bent een sterke jonge kerel die steeds sterker wordt. De toekomst is aan jou, niet aan hem, laat hem dat maar eens voelen.

    Je moet nu echt voor je zelf op gaan komen anders gaat het steeds verder. Heb je niet een vriend die jou morele steun kan geven en er misschien bij kan zijn als je hem confronteert? Pak al je kapotte kleding, gooi dat voor hem op, tafel en vraag wat dat te betekenen heeft. Heb je geen oom of tante die een broer of zus van je vader is? Misschien is er een instantie waar je naar toe kan gaan om er over te praten. Je bent er wel wat oud voor, maar je zou ook nog de kindertelefoon kunnen bellen om te vragen waar je terecht kan. Je moet nu echt wat doen, dit is te gek voor woorden en niet meer te dragen voor jou.

    Veel sterkte, en doe wat!

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier, het is 2,5 week geleden en ik zag vandaag (toen ik alleen thuis was) dat ze bleven praten over mij, de 2e boxer die hij van mij "stal" is nu ook gescheurd ... het ergste van allemaal hij kreeg een dare die terug in een la te stoppen en er 2 extra te scheuren ... dus dat deed hij. Nu heb ik 3 gescheurde boxers in mijn kast en 1 in zijn kamer. Het ging meer, hij kreeg de dare om mijn nieuwe shirt en mijn nieuwe joggingbroek te knippen. Er is niets met ze gebeurd, maar ik draag ze zo veel mogelijk.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Een vader die zit te geilcammen en daarbij een boxer van zijn zoon aan flarden knipt dat vind ik hartstikke pervers.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Jij zit in een verdomd rotte situatie. Als jij je eigen vader niet meer kan vertrouwen, wat moet je dan? Ik denk dat jij je op dit moment heel erg alleen voelt.
    Het lijkt mij dat je er niet meer omheen kan om je vader te confronteren met wat hij gedaan heeft. Leg de kapot geknipte boxer op tafel in de woonkamer en zeg gewoon niets. (Ik hoop dat het niet die dure is!).
    Je vader ziet het en hij begrijpt dat jij weet wat hij gedaan heeft. Iemand met een beetje fatsoen gaat zich schamen. Misschien zegt hij niets, maar het kan zijn dat hij zich zo schaamt dat hij je probeert te overbluffen, bijvoorbeeld door beginnen te schelden of jou vragen wat jouw kapotte boxer hier moet.
    Blijf rustig, zeg niets terug en kijk hem gewoon aan. Laat hem praten. Ik hoop dat je daar de moed voor kan opbrengen. Dat moet, want als je het nu verliest dan verlies je het voor altijd en kan je beter verhuizen.
    Over die skype gesprekken hoef je niets te zeggen als dat niet ter sprake komt. Je hebt alleen je boxers teruggevonden die je kwijt was, zo kan je het spelen.

    Misschien ben je in staat begrip op te brengen voor je vader. Hij heeft bepaalde gevoelens die hij altijd heeft verborgen. Hij geeft daar uiting aan op deze rare manier omdat hij de drang niet kan weerstaan. Hij is al wat ouder, veel mogelijkheden heeft hij niet meer. Eigenlijk is het een beetje tragisch.
    Misschien is het niet nodig daar over te praten als je vader er zelf niet over begint. Anders kan je hem zeggen dat je niet boos bent, maar dat het zo niet kan. Zeg hem dat je hem respecteert als vader maar dat je hem wil kunnen vertrouwen en dat jij ook respect van hem verwacht naar jou toe.

    Misschien is het mogelijk om deze situatie op te lossen anders wordt het leven heel moeilijk. Ik wens je veel moed en kracht toe. Hier moet jij de meest volwassene zijn en dat is een zware opgave. Er is wel iets kapot en dat is erg jammer, vooral in jouw situatie. Is er iemand, familie misschien waar je mee kan praten?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier....nou dat is niet zo...ik vindt het alles behalve spannend of leuk, ik vraag me alleen af wat ik moet doen...op een ander forum waar ik zit zeggen ze dat ik de politie in kan schakelen, dat lijkt me een beetje te erg dan. Btw ik heb me boxers gevonden, 1 is helemaal uit elkaar geknipt?? en de ander ligt nog goed...maar me kamer pakken ben ik nu te laat mee vgm

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Het komt over alsof je het allemaal wel spannend vindt en mss streelt het zelfs wel jouw ego. Eigenlijk is er helemaal geen probleem dus...

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • ts hier, ik durf het niet met hem erover te hebben...dat is te persoonlijk vindt ik.

    morgen ben ik alleen thuis en ben eigenlijk vanplan om weer te kijken op zijn laptop naar dat gesprek en ik wil graag mijn boxers terug hebben dus wil eigenlijk ook gaan zoeken erna...

    i know het is dom misschien maar toch.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Hoe meer ik lees hoe meer ik met je te doen heb. Een vader die je onderbroeken pikt en als lustobject gebruikt, niet zo leuk om mee te leven, vooral als je er niet over kan praten. Wat ik weet is dat er meisjes zijn die hun gebruikte slipjes aan liefhebbers verkopen maar blijkbaar gebeurt het ook met jongensondergoed.

    Ik begrijp dat jij je dure boxer terug wil hebben en hem gaat zoeken, maar je vader zal hem missen als je hem vindt. Wat voor sfeer gaat dat in huis geven? Hij zal misschien niets zeggen maar hij weet nu dat jij het weet. Verwisselt in de was kan je zeggen maar allebei weet je beter.
    Misschien dat hij het dan niet meer doet, maar er zijn vaders die vinden dat hun zoon gewoon alles moet accepteren en zijn mond moet houden.

    Je kan twee dingen doen, wat goedkope onderbroeken bij Zeeman kopen die je vader kan pikken en een slot op je kledingkast maken of ze verstoppen. Ook de gedragen boxers niet in de wasmand doen maar bewaren en allemaal tegelijk in de wasmachine doen. Het gaat denk ik om gedragen onderbroeken, niet om schone.
    Het is allemaal te gek voor woorden maar wat moet je anders?

    Ik vind het jammer dat ik je geen beter advies kan geven. Ik hoop dat er andere dingen/vrienden zijn die jou af en toe gelukkig maken. Veel sterkte gewenst!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Je pa is 57, jij bent 19, wel een stuk jonger maar alle twee volwassen.
    Je kunt toch een gesprek met hem beginnen, je kunt zeggen dat je eerlijk tegen hem geweest bent, en dat je ook verwacht dat hij dat tegen over jou is. Zeg gewoon dat je per toeval zijn laptop gezien hebt omdat hij open staat, verder dat hij geen geheimen voor jou hoeft te hebben. Neem aan dat jullie close zijn met elkaar, maar zou gewoon op een ietwat vrolijke manier zeggen dat je wel je boxers wilt houden, omdat ze nogal duur zijn, vind dat je van elkaars privé spullen af moet blijven. Wat je moeder betreft, klinkt heftig, dat ze je als kind op straat heeft gezet. Niet normaal, maar was er een reden, was ze depressief dan doe je ook rare dingen, toch jammer, zelf zou ik toch altijd een kier van een deur open laten staan, misschien wil ze wel contact maar durft niet. Zou denk ik een kaart sturen, ook al is het niet jouw schuld, maar geef het een kans. Maar wat je vader betreft, hij heeft recht op zijn eigen leven en als hij bi of homo accepteer dit gewoon, wel over praten, niet bang zijn dat hij boos wordt. Wordt hij wel boos, gewoon rustig blijven en laten merken dat je van hem houdt. ps zelf ook gay.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ts hier, thnx voor je advies maar ik durf het niet met hem te bespreken want hij wordt snel boos...niet op zijn kamer zoeken naar me boxers? ik moet ze wel dragen, als hij zo doorgaat heb ik er dalijk geen meer...heb pas nieuwe dure gehaald waarvan ik er nu 1 mis...wil die graag terug.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Wat je met idk bedoelt weet ik niet maar ik denk niet dat je op zijn kamer naar jouw onderbroeken moet gaan zoeken. Dat zou een inbreuk zijn op de privacy van je vader al heeft hij zich misschien ook niet netjes gedragen. Het zou jullie relatie beschadigen.
    Op zijn computer kijken hoort ook niet maar je kan dat als toevallig gebeurd zien. Wat je echt wel moet doen is er met hem over praten. Tussen vader en zoon horen geen geheimen te zijn, tenminste, niet als het jou raakt.
    Ik begrijp dat je een moeilijke periode achter je hebt. Een moeder die haar zoon het huis uit zet, dat is toch wel het ergste wat je als kind kan overkomen. Je was toen twaalf, hoe heeft ze dat kunnen doen!
    Er is een heleboel ongewoon in jouw leven en dat zal niet gemakkelijk zijn. Je hebt nu toch je vader nog en met wat je nu weet moet het toch mogelijk zijn om door wat eerlijker naar elkaar te worden een betere relatie te krijgen. Echt de moeite waard om daar je best voor te doen. Je bent negentien, volwassen genoeg om op gelijkwaardig niveau met hem te praten. Je vader moet ook maar eens uit de kast komen. Probeer het!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier, als ik kleren wil moet ik ze zelf kopen aangezien ik ook fulltime ervoor werk, en ja ik ben al 4 jaar uit de kast...mijn moeder is voor mij zo goed als dood, die heeft me 7 jaar geleden op straat gezet dus die spreken we nooit. Idk of ik op zijn kamer moet zoeken naar me boxers(of wat er van over is als hij het echt doet)

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Zeg gewoon tegen je vader dat je enkele boxershorts zou bij willen omdat je er wat the weinig hebt. Hij zal zeker niet moeilijk doen hierover en je die laten kopen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Ik denk dat het eens tijd wordt voor een openhartig vader-zoon gesprek. Blijkbaar heeft je vader verlangens waar hij niet met anderen in zijn omgeving durft te praten. Is er nog een moeder in jullie huis? Wat hij doet met jouw onderbroeken is niet ongewoon, maar netjes is het natuurlijk niet. Het minste is jou geld geven om nieuwe te kopen. Jij bent zelf gay en ik neem aan dat jouw vader dat weet. Hij moet dus begrijpen dat hij daar met jou over kan praten al zal hij zich wel wat schamen. Je zal even een drempel over moeten, maar het is goed voor jullie relatie als je die stap zet. Veel moed gewenst!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten