Skip to content
16 reacties
2910 weergaves

Mijn beste vriend is verliefd op mij

Ik zit ergens heel erg mee. Mij aller beste vriend heeft woensdag gezegd dat hij homo is. Ik heb gezegd dat ik dat heel normaal vind en hij voor mij gewoon mijn beste vriend blijft. Ik had het al verwacht want als goede vrienden zie je veel van elkaar, ik heb hem ook nog nooit naar een meisje zien kijken. Gisteravond was ik ff bij hem thuis en toen vertelde hij mij dat hij mij wel heel erg leuk vindt. Ik heb hem uitgelegd dat ik hetero ben en geen homo gevoelens heb. Hij snapt dat zegt hij. Na uitgaan slaap ik soms bij hem, is nooit wat gebeurd tussen ons. Ik wil dat ook gewoon blijven doen maar wil hem niet het gevoel geven dat het ooit iets kan worden tussen ons. Wij zijn al jaren de beste vrienden en ik wil hem ook niet missen als vriend. Hoe gaan wij dit doen

19 jaar
4 jaren geleden

16 Reacties

  • Je kan blijven praten over de meisjes die je leuke lijken en aan hem info vragen... miss helpt dat?

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn beste vriend heeft n paar weken verteld dat hij homo is. Hij is en blijft mijn beste vriend. Ik wist het alleen tijdje omdat goede vrienden dat gewoon merken. Ik heb al een jaar een vriendin en praat nooit over meisjes en kijkt er ook niet naar. Ik wist dat hij er op een dag mee zou komen. We zijn nog betere vrienden geworden. We vertellen heel veel aan elkaar. Hij is nu verliefd op een jongen en vond dat ik het mocht weten. Ik hoop dat hij n leuke vriend krijgt. Onze vriendschap is gelukkig goed genoeg.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Als ik lees krijg ik gewoon tranen in m’n ogen, jullie zijn echt goede vrienden.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent echt een vriend. Ik was 17 toen ik aan een aantal vrienden vertelde dat ik homo ben. Sommige reageerde heel normaal. Een past jongens uit mijn elftal werden gewoon vervelend. Ik ben gestopt met voetballen. Als ik lees hoe jij er bent voor je beste vriend had ik jouw graag gehad in mijn elftal.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Mooie verhaal, denk dat het de juiste keuze is van jullie om eerlijk tegen elkaar te zijn. Daar is toch vriendschap op gebaseerd

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als ik het zo begrijp dat komen jullie er samen wel uit. Heel goed dat je open en eerlijk bent naar je vriend, en hij naar jou. Zal niet makkelijk geweest zijn voor hem om dit te vertellen. Succes samen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind dit een heel mooi verhaal van je. Ik ben homo en had graag n vriend als jou gehad waar ik gied mee had kunnen praten toen ik ermee zat.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Als ik dit zo lees hebben jullie een geweldige vriendschap. Houden zo !,,,,,

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Je schrijft dat er voor jou niets veranderd is. Inderdaad, er is niets veranderd. Het enige dat is veranderd is dat jullie nog betere vrienden zijn geworden. Ik denk dat je vriend heel nerveus is geweest toen hij de beslissing nam om het te vertellen, maar hij kon niet anders. Hij wilde geen geheimen voor jou hebben. Jij hebt hem niet teleurgesteld en jouw vriend heel gelukkig gemaakt. Dat weet ik zeker. Ik wordt heel warm van jullie. Ik hou van jullie!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • We zijn zaterdagavond ff n biertje gaan drinken en daarna heb ik bij hem geslapen. Zondag morgen hebben zijn ouders gevraagd aan mij of ik ook homo was. Ik heb uitgelegd dat dat niet zo is. Ik begreep de vraag wel, had gekund. We hebben ook weer gewoon samen in de badkamer gestaan, voor mij is er niets veranderd. M’n vriend vertelde wel dat hij het heel mooi vindt dat ik hetzelfde blijf doen. Gewoon samen sporten uitgaan en lachen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Ik vind het heel mooi te lezen hoe jullie met elkaar omgaan en jij solidair naar je vriend bent. Je noemt hem een geweldige gozer en ik denk dat jullie allebei geweldige gozers zijn. Jullie zijn gelukkige jongens dat jullie dit hebben. Het allerbeste samen!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier eerste 21-jarige, kan Je alleen mijn complimenten geven, mooi dat je zo’n waardevolle vriend bent, hij heeft je nodig en jij geeft het, hou dit vast, chapeau!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • We zijn gister avond n beetje uit geweest en daarna heb ik bij hem geslapen zoals we vaker doen. Vanmorgen ben ik ook gewoon gaan douchen bij hem. We liepen altijd al samen naakt in de badkamer dus waarom zou ik dat veranderen. We hebben vannacht heel veel gepraat en naar elkaar geluisterd. Mijn vriend is een geweldige gozer en ik hoop echt dat hij een lieve jongen vindt. Hij moest ook n beetje lachen toen ik dat ze tegen hem. We hebben echt een hele trouwe vrienden relatie, ik vertel hem altijd alles en hij aan mij. Hij heeft eerst aan mij verteld dat hij homo is en daarna aan zijn ouders. Dan ben je toch wel vrienden. Er zijn ook nu wel gasten op de voetbal die n beetje flauw doen omdat ze weten dat hij homo is en ik z’n beste vriend ben. Ik heb n paar van die stoere mannetjes al even uitgelegd dat ze heel kinderachtig gedrag vertonen. Die waren daarna stil.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is inderdaad goed dat je hebt gezegd dat niets voor hem voelt maar hem toch niet kwijt wilt. Als hij echt een goede vriend is, zal hij dat zeker begrijpen, maar als hij toch avances maakt, zou ik toch maar beginnen met de vriendschap af te breken.

    Weet iemand hoe je hier trouwens een vraag stelt?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Het is zeker een moeilijke situatie. jouw vriend heeft gevoelens voor jou die jij niet kunt beantwoorden. Het mooie is dat jullie hele goede vrienden zijn en dat jullie dat ook willen blijven. Jouw vriend weet dat jij niet voor hem kan zijn wat hij graag wil, en misschien toch wel een beetje hoopte toen hij jou vertelde hoe het zat.
    Het beste wat jij naar hem kunt doen is hem jouw vertrouwen blijven geven. Jullie slapen soms bij elkaar en ik neem aan dat naaktheid dan geen probleem is. Laat dat ook zo blijven. De gedachte dat hij met bepaalde gevoelens naar jou lichaam kijkt voelt misschien onbehaaglijk, maar jou naakte lichaam zien deed hij toch al zo vaak vermoed ik en hij kent het net zo goed als jij zelf het kent. Die vertrouwelijkheid was een soort geschenk van jou aan hem en ik denk dat hij daar heel blij mee was.
    Nu je gaan verbergen zou het opzeggen van je vertrouwen zijn en hem veelpijn doen. Het zou jullie vriendschap kapot maken en dat wil jij niet.

    Het beste is dat jullie er over praten. Vertel hem wat zijn bekentenis voor jou zo moeilijk maakt. Probeer zo openhartig mogelijk te zijn. Jullie zijn al heel lang heel goede vrienden en dan moet je overal over kunnen praten. Vriendschap is ook een soort van liefde, maar dan zonder seks.
    Het probleem is dat hij verlangens heeft die jij niet kan beantwoorden omdat je daar misschien een mentale weerstand tegen hebt. Jongere jongens die verder gewoon op meisjes vallen rommelen wel eens wat met elkaar maar die fase zijn jullie ontgroeid. Misschien dat een broederlijke kus en een oppervlakkige liefkozing nog wel kunnen maar dat zou verwachtingen kunnen wekken waar jij niet aan wil of kan voldoen, maar misschien toch meer dan je nu denkt. Iedereen is wel een beetje bi.

    Wat ook heel goed kan zijn is dat het lichamelijke aspect niet het allerbelangrijkste is. Hij wil van je houden misschien met zijn lichaam maar zeker met zijn hart. Dat verlangen werd zo sterk dat hij het niet meer kon verbergen. Probeer samen te ontdekken waar het om gaat. Wees allebei heel openhartig over jullie gevoelens naar elkaar. Liefde is mooi, maar je kunt het er ook heel benauwd van krijgen.

    Ik lees niets over een vriendin dus blijkbaar heb jij nog geen relatie maar die komt waarschijnlijk wel een keer. Als het zo ver is dan verandert er heel veel in jullie vriendschap. Misschien dat jouw vriend dan ook iemand zoekt als hij weet dat hij met jou nooit kan krijgen wat hij graag wil.

    Sinds woensdag is er eigenlijk niets verandert en aan de andere kant toch heel veel. Vriendschap en liefde zijn de meest belangrijke dingen in het leven. Jullie hebben dat. Laat het niet kapot gaan. Waar vind je weer zo'n goede vriend?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste 19 jarige, dit heb ik een aantal jaren geleden ook mee gemaakt. Voor je vriend is het nu een verwarrende tijd, Uit komen voor zijn geaardheid en dan ook nog extra gevoelens voor zijn beste vriend. Goed dat je duidelijk hebt aangegeven dat het niet wederzijds is, maar dat hoeveel zijn beste vriend wil blijven. Laat zijn gevoelens voor jouw daar nu niet tussen staan. Blijf doen wat jullie altijd gedaan hebben en als het iets is waarbij jij je ongemakkelijk voelt, meteen zeggen! Dus als hij een keer de arm om je heen slaat of blijft slapen, moet kunnen zolang duidelijk is dat dit gebeurt vanuit jullie vriendschap. Gaat hij naar jouw idee over de grens, meteen zeggen, kan maar duidelijk zijn. Maar bovenal, blijf zijn beste vriend en laat hem zich veilig bij jouw voelen, zeker nu. Succes.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten