Skip to content
8 reacties
7957 weergaves

Naakt bij een vrouwelijke dokter

Ik was deze week buiten aan het voetballen met wat vrienden toen ik uitgleed en mijn lies blesseerde. Het deed direct veel pijn en werd helmaal dik. Ik ben naar huis gegaan om te koelen en had mijn moeder gebeld wat ik nu moest doen. Mijn ouders zijn weer aan het werken dus ik moest opa en oma bellen om samen naar de huisarts te gaan. Eenmaal daar aangekomen had ik de vrouwelijke huisarts die mij ging helpen. In de spreekkamer heeft onze dokter nog muurtje staan waarachter het bedje staat waar je op moet gaan liggen. Ik moest mijn schoenen en broek uit doen en op het bedje plaats nemen. Toen ik lag trok de dokter mijn onderbroek op zij om mijn lies te controleren ook moest ze mijn ballen aan de kant doen toen ze aan mijn lies het voelen was. Dit was de eerste keer dat iemand anders mij daar aanraakte en ondanks te pijpen begon mijn piemel toch te groeie en kreeg ik een vuurrood hoofd. De dokter zij meteen dat ik me niet hoefde te schamen en dat ik niet de eerste was die een stijven kreeg. Ik schaamde me hier nog het minste voor maar ik schaamde me veel meer voor het feit dat opa en oma dit ook hoorde. Eenmaal thuis hebben ze dit ook uitgebreid en lachend met mijn moeder besproken. Ik moet nu achter 2 weken weer terug gaan voor controlen en om te kijken of ik dan fysio moet krijgen. Kan ik niet de afspraak verzetten zodat ik alleen kan gaan en dat mijn moeder niet mee hoeft te gaan?

15 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Ik zou me er niet zo druk over maken het is hartstikke normaal. Ik zou gewoon naar de volgende afspraak gaan. Ik wens je nog beterschap en hopen dat alles goed met je komt.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @J20 Als zorgverlener leer je om dat soort zaken juist niet stil voorbij te laten gaan maar te bespreken met de zorgvrager. De ene zorgverlener maakt het bespreekbaar door gerust te stellen (zoals in het verhaal van TS), de ander doormiddel van humor en weer een ander door bijvoorbeeld te vragen of hij/zij (de zorgverlener) even weg moet gaan. Een zorgverlener staat er vanuit zijn of haar professionele houding om jou te helpen of onderzoeken, daar kunnen soms ongemakkelijke momenten bij voorkomen maar zelfs daarop wordt je als zorgverlener voorbereid. Vreemd dan ook om te zeggen dat TS een andere arts moet raadplegen, als TS de opmerking van de zorgverlener daadwerkelijk zo vervelend vond dat hij een andere arts wilt dan zou ik altijd eerst aanraden om in gesprek te gaan met de huidige arts. Het is absoluut niet verkeerd bedoeld en ook hij/zij kan dit voor zichzelf in de toekomst meenemen om de situatie wellicht anders aan te pakken. Hoewel er natuurlijk alleen gerustgesteld werd en de opa en oma dit gehoord hebben, allereerst is het natuurlijk volkomen normaal, natuurlijk, gezond en menselijk om een erectie te krijgen. Daarnaast zijn in deze de opa en oma, in mijn ogen verkeerd, door het vertrouwen van TS te schaden en te praten over privé situaties die gebeuren binnen een huisartsenpraktijk...

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had vorig jaar n blinde darm ontsteking. Ging met m’n vader en moeder naar het ziekenhuis. Lag aan mijn blote billen op een onderzoek tafel en dan komen er twee artsen je onderzoeken. Was ook een vrouw bij en vond ik echt niet leuk. Ze stelde mij wel gerust, ze vroegen of ik aan sport deed. Vertelde haar dat ik voetbalde. Ze moesten wel inwendig onderzoeken, dat deed de mannelijke arts, dat is niet fijn.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dokteren zien wel vaker een blote piemel en ook die stijf worden, dat zijn ze wel gewend. Maar dat van je opa en oma dat ze dat lacherig vertellen tegen je moeder is niet netjes. Dat verwacht je niet van mensen op die leeftijd

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Die dokter had professioneel genoeg moeten zien om daar helemaal niets over te zeggen. Nu heeft ze jou extra in verlegenheid gebracht. Dus andere dokter raadplegen !

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ongetwijfeld is hier bedoeld: ondanks de pijn...

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • TS ik begrijp je tekst niet helemaal he, je schreef: was de eerste keer dat iemand anders mij daar aanraakte en ondanks te pijpen begon mijn piemel toch te groeie en kreeg ik een vuurrood hoofd. Ehm, ondanks te pijpen? Welke gedachte had je daar? :)

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Je moet je op voorhand aftrekken en spuiten dan krijg je niet zo gauw een harde bij de dokteres

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten