Skip to content
9 reacties
746 weergaves

Ik voel me slecht.

Hallo, de rede dat ik dit bij deze categorie plaats is omdat ik het niet zover wil laten komen tot een depressie. Maar ik voel me zo ongelooflijk slecht, ik sta elke dag op met hoofdpijn en misselijkheid, en ik heb het gevoel dat ik gewoon huilen. Niemand weet het, en miss is het wel verstandig om het te vertellen. maar het is gewoon lastig omdat me mood heel vaak veranderd, en dat ik dan niks meer voel en blij ben dat ik niks heb verteld. Maar elke dag als wakker word, dan heb ik een eennorm op ziek, treurig en opgekropt gevoel. En meestal word ik ook nog eerder wakker waardoor ik lig te piekkeren. De oorzaak hiervan is dat ik het gevoel heb ( en misschien is het wel zo) dat ik weinig vrienden meer heb sinds vorig jaar. Ik heb hier ook 2 andere topics over gepost, "jullie/mijn toekomst", deel 1 en 2. Als je die zou kunnen lezen en miss zou willen reageren dan zou dat erg fijn zijn. En wat kan ik hier veder mee doen? En heeft iemand hier ook ervaring mee? Graag tips. Dankje

15 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Goed zo jongen! Heel fijn om dat te horen! Gewoon hard werken en dan kom je er zeker! Het gaat helemaal goed komen met jou! Fijn dat het met je klasgenoten nu ook beter gaat. Gewoon even aan elkaar wennen en dan weet je wat je aan elkaar hebt en ga je elkaar waarderen. Misschien dat je er straks ook 's morgens niet meer tegenop ziet. Het allerbeste!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • J21, dank je wel man. Hierdoor krijg ik echt de motivatie om me op school te focussen. Dat gamen en YouTube deed ik tevens omdat ik er een blijer gevoel van kreeg en het mij afleiding gaf. Nu heb ik minder vaak het nare gevoel, omdat ik de laatste 2 dagen meer contact had met mijn klasgenoten. Waar ik het rotgevoel op dit moment nog wel elke keer heb is in de ochtend, als ik weer weet dat ik naar school moet. Uiteindelijk blijkt het toch minder erg te zijn dan ik dacht. Bedankt, en ik zorg dat ik gemotiveerd blijf.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Je hebt genoeg reacties gehad dus wil je nu verder met je leven en je studie en daar wil je al je tijd en energie in stoppen om er zeker van te zijn dat je aan het eind van dit schooljaar je diploma hebt.
    Ik begrijp dat en ik begrijp ook dat je het moeilijk vindt dat jouw vrienden je nieuwe klasgenoten leuker vinden. Dat is niet leuk, maar misschien zijn het wat minder goede vrienden dan jij dacht.

    Als je hulpverlener wil worden dan moet overal op letten. Je moet een goed beeld krijgen van wat de client wil en wat het voor iemand is. Bij jou zie ik dat jouw problemen je heel hoog zitten. Drie topics in een korte tijd, dat zegt wel wat. Ik denk ook dat er meer is dan wat jij hier vertelt. Je hoeft natuurlijk ook helemaal geen dingen te vertellen die jij voor jezelf wil houden.
    Wat ik je adviseer is om voorlopig eens na te denken over wat jou echt het leven moeilijk maakt en over wat je hier gelezen hebt. Als er wat is waar je over wil praten dan kom je gewoon terug met een nieuw topic ergens anders. Je ziet dat er serieus gereageerd wordt.

    Je bent nog steeds bang dat het op je nieuwe opleiding straks ook tegen gaat vallen. Ik ken er nog zo een. Geloof mij, ik weet heel veel van het MBO en hoe het daar is. Jij gaat het daar naar je zin krijgen en je gaat daar nieuwe vrienden maken. Het is daar heel anders dan op het VMBO! Op het VMBO zitteen kinderen, op het MBO bijna volwassenen. Een heel verschil, en zo wordt je ook behandeld. Op die leeftijd doe je niet kinderachtig meer. Jij gaat het daar naar je zin krijgen!

    Je bent bang dat een baantje of sport je teveel afleidt en je wilt mensen ontmoeten. Het is het een of het ander. Aan de manier waarop jij schrijft kan ik zien dat jij helemaal niet dom bent. Het valt best te combineren. Met op je kamer zitten en je tijd verspillen daar schiet je ook niets mee op.

    Het is jouw leven, jij bepaalt wat je wel en wat je niet doet, ik zeg alleen maar wat ik denk dat goed is. Ik wens je het allerbeste en mocht je hier niet meer terug komen, succes met je studie!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ten eerste j20, bedankt voor je bericht. misschien dat er later misschien nog iets is waar ik mee kom, dan zal ik het uiteraard laten weten, voor nu blijft het hier bij (ik vind dit al wel genoeg eigenlijk). J21, ik snap wat je bedoelt. Maar op dit moment wil ik me volledig focussen op school, omdat het mijn examenjaar is en ik echt niet nog een jaar langer hier wil blijven. Daarbij wil ik gewoon iets doen dat ik leuk vind. wat voor opleiding ik wil doen weet ik nog niet precies, ik denk iets met hulpverlening. En verder wil ik gewoon nieuwe mensen leren kennen, en nieuwe vrienden maken. Op dit moment heb ik ook zeker contact met mijn vrienden in mijn klas, alleen als dat die andere paar erbij komen lijkt het wel alsof ze mij vergeten zijn. En dat is dus eigenlijk mijn afleiding, omdat ik daarnaar uitkijk en ik derest uiteindelijk achter me wil laten. Alleen hoop ik dat dat geen valse hoop is, want op dit jaar had ik mijzelf ook verheugd.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo Jongen, Ik heb je verhaal gelezen en ik snap het. Een poos geleden heb ik ook in een slechte periode gezeten. Mijn ouders gingen vrij plotseling scheiden en soms had ik het gevoel dat ik er alleen voor stond. Belangrijk is om je verhaal tegen een vertrouwenspersoon te vertellen, bijvoorbeeld je beste vriend of je ouders. Dit zal je opluchten en diegene kan je een steuntje in je rug geven. Mijn tip is om net als wat jongen 21 zegt op een sport te gaan of een bijbaantje te zoeken. Hier leer je dan weer automatisch nieuwe leeftijdsgenoten kennen. Als je nog ergens over wilt praten kan dat altijd. Mvg Jongen 20

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, GL is dus een andere versie van TL. Nu wist ik dus nog niks, maar ik heb het even opgezocht en nu weet ik dat het Gemengde Leerweg VMBO betekent Ik wilde weten op wat voor niveau jij leert en waar jij mee bezig bent.

    Wat ik lees in jouw postings is dat jij of naar school gaat of thuis zit en verder niets. Spelletjes spelen en filmpjes kijken op YouTube is alleen maar tijdverdrijf waar je niets mee opschiet. Daar wordt je depressief van!
    Als jou vriend er is, praten jullie dan wel eens met elkaar over wat voor jullie belangrijke dingen zijn? Over intieme dingen, gevoelens waar je niet met anderen over praat? Het is fijn als er iemand is waar dat mee kan, het schept een band en maakt jullie vriendschap beter.

    Die basisschool vriend van je die heeft niet altijd tijd voor je en dat begrijp ik wel. Als hij naar een andere school gaat dan zal hij daar ook zijn vrienden hebben en misschien zit hij niet de hele dag op zijn kamer en doet hij wel allerlei dingen.
    Doet hij misschien wel aan sport? Als hij lid is van een club of zo iets, misschien kun jij dan meedoen. Van bewegen en in de buitenlucht zijn daar wordt je opgewekt van.
    Het schijnt dat gebrek aan vitamine D depressief maakt. Het is nu geen weer om bloot buiten te zijn zodat de zon vitamine D kan maken, maar het wordt vast nog wel eens beter dit jaar.

    Waar het om gaat is dat jij de deur uit moet. Mensen ontmoeten, misschien iets zoeken waar je geld mee verdient en je wat leert en je nuttig bezig bent. Is er geen tuincentrum in de buurt? Hier zie ik daar vaak jongen mensen werken. Er is altijd een hoop te doen.

    Op die school van je zijn er vast wel klasgenoten waar je wel eens mee praat. Vraag ze eens wat zij in hun vrije tijd doen, misschien brengt het je op ideeen.

    Je hebt het steeds over je vervolgopleiding waar je hoge verwachtingen van hebt. Jouw GL opleiding geeft volgens mij toelating tot MBO niveau 4. Dat is mooi want het MBO is een hele fijne opleiding. Nu ben je nog leerling en is er een grote afstand tussen leerling en leraar, hoewel dat bij de praktijklessen wel minder zal zijn. Op het MBO wordt je als leerling, student ben je dan, als een jong volwassene gezien. De afstand tussen de studenten en de docenten is daar veel kleiner dan waar je nu bent. Geen kinderachtig gedoe meer. In de eerste klas merk je dat nog niet helemaal want dan heb je altijd leerlingen die al gauw merken dat ze het niet redden en die willen wel eens vervelend gaan doen. Vanaf de tweede klas wordt het veel beter en met de docenten krijg je een band. Vooral met de vakdocenten. Mag ik weten wat voor vakrichting jij gaat volgen? Ik heb elektrotechniek gedaan.

    Ik heb een heleboel geschreven dus nu stop ik even. Als je meer wil, kom gerust terug. Ik doe het graag. Voorlopig heb je wat om over na te denken. Houd moed, als je vijftien bent dan kan alles alleen maar beter worden. Ik denk dat jij in september zestien wordt en dan mogen er opeens een heleboel dingen die nu niet mogen. Alvast iets om naar uit kijken.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J21, ten eerste bedankt voor je reactie en om daar even op terug te komen. Ik heb 1 echt goede vriend van de basis school overgehouden, ( Met de rest is net zo gegaan als dat het nu gaat). Ik doe idd niet aan sport. En gl is een iets andere versie van TL. Veder weet ik niet zo goed wat ik nu moet doen. Ik game nu na school veel, daar vraag ik die vriend ook voor, alleen die kan vaak niet waardoor het ook niet echt leuk is. En ik ben zeker geen moeilijke prater en normaal juist energiek, maar ik heb gewoon zo'n somber gevoel, ik heb nergens echt meer zin in. Ik had veel zin in dit schooljaar en verwachtte er ook veel van, alleen is de zin nu gewoon weg. Waar ik nu de hele tijd aan zit te denken is mijn vervolg opleiding, daar hoop ik leuke nieuwe mensen te ontmoeten. Maar wat als dat ook zo loopt als dit? Dat ik er grote verwachtingen over heb, maar dat het uiteindelijk toch wel tegen gaat vallen. Daar ben ik erg bang voor. Voor nu focus ik me gewoon op school, wat met zo'n gevoel wel moeilijk is, en kijk ik veel YouTube om het gevoel weg te stoppen. Jij bent natuurlijk al 21 en zal dus al redelijk wat ervaring hebben op dat gebied, dus laat maar weten.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Als jij dat fijn vindt dan wil ik graag reageren op je verhaal. Het probleem is dat het erg moeilijk is om een oplossing te geven waar je echt wat aan hebt.
    Ik heb je posts gelezen en ik begrijp dat je het gewoon niet naar je zin hebt op de plaats waar je nu zit. Je had vrienden en nu zijn daar wat nieuwe klasgenoten bij gekomen die de boel een beetje verzieken en je vrienden het verkeerde pad op trekken. Het pleit voor je karakter dat jij daar niet in mee bent gegaan, maar je bent nu wel alleen.

    De vraag is, wat zou jij willen? Is er niet 1 goede vriend waar je wat beter mee op kan schieten en die een maatje voor je kan zijn? Soms is 1 echte vriend genoeg.
    Je zegt dat je in 4 GL zit. Is dat Gymnasium? Je bent 15, dus je bent waarschijnlijk een van de jongsten in de klas en ook een slimme jongen. Veel jongens hebben niet alleen schoolvrienden maar doen ook aan sport en hebben daar ook, soms betere, vrienden. In een team moet je op elkaar kunnen vertrouwen. Jij doet niet aan sport heb ik het gevoel.
    Misschien is er wat anders waar je vriendschappen kan vinden?

    School is belangrijk, dat weet je. Andere klasgenoten zit er niet in, dat begrijp je zelf ook wel. Misschien dat er toch wel bij zijn waar je iets van een vriendschappelijke relatie mee kan hebben. Heb je moeite met contact maken of valt dat wel mee? In mensen zit soms meer dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Kijk eens goed naar je klasgenoten. Zie hoe ze zich gedragen. Als je zo oppervlakkig naar jongens kijkt dan doen ze allemaal heel stoer en flink, maar hier lees ik dat sommigen in bed liggen te huilen, dat ze eenzaam zijn, dat ze homo zijn en niet weten wat ze daar mee moeten. Probeer eens in gesprek te komen met ze.

    Voorlopig zou ik zeggen hou vol, het schooljaar is nog maar pas begonnen en er kan nog heel veel gebeuren. Je moet gewoon wennen aan de nieuwe situatie. Kijk vooruit en denk na over waar je naar toe wilt. Misschien weet je het al, misschien twijfel je nog.
    Jij lijkt mij best een sympathieke, een beetje gevoelige jongen en als je verder wilt praten dan wil ik ook graag verder gaan met de discussie. Je bent nooit alleen, altijd is er wel ergens iemand die naar je wil luisteren en met je wil praten. Geloof dat maar. Sterkte en heb vertrouwen!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou het idd aan je ouders vertellen, ze houden van je! En miss daarna naar de dokter gaan

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten