Skip to content
132 reacties
2355 weergaves

wat vinden jullie van president Trump ?

Er zijn mensen die de democratisch gekozen president van Amerika vergelijken met Hitler of keizer Nero, het lijkt absurd, maar dit wordt wel gedaan door zijn tegenstanders….. Illustratief voor de wijze waarop zij hem proberen weg te zetten; goedkoop en makkelijk. Zoals Berlusconi het lang geleden al eens heeft gezegd; “wie de media beheerst, beheerst de wereld’. En de linkse media vormen hierbinnen geen uitzondering. De samenleving krijgt een voortdurende stroom van negatieve beeldvorming rondom Trump over zich heen en zo wordt idd langzaamaan de beeldvorming in de samenleving beïnvloed. Of, toch zeker bij hen die niet naar de feiten wil kijken, maar klakkeloos overneemt wat de media ons voorschotelen. Elkaar ‘na-papagaaien’ is veilig en makkelijk. Trump wordt daarbij vooral aangevallen op zijn vorm; hoe hij zich gedraagt, hoe hij spreekt, etc. Maar over wat hij intussen zoal heeft bereikt, dat krijgen we niet of nauwelijks gepresenteerd. En het is niet zo, ik zal je voor zijn, dat er geen wapenfeiten genoemd kunnen worden, alleen blijven die buiten de media. Of hooguit in een klein artikel ergens op blz. 3 onderaan…
Inderdaad is Trump erg onbehouwen, bot en lomp in zijn gedrag. Niet erg handig allemaal als president van Amerika, niet erg handig voor wie dan ook. Maar ja, zo steekt de man in elkaar. Hij praat niemand naar de mond. Hij heeft een doel voor ogen en dat zal hij halen. Laat zich daarin niet van de wijs brengen. Hij houdt doelen en middelen voor zichzelf heel goed gescheiden. En de mensen rondom hem heen, die hem daarin niet ondersteunen in voldoende mate, die elimineert hij. Die kan hij immers niet gebruiken. Dat is de machtige zakenman in hem. Noem het arrogantie…. misschien. En natuurlijk maakt de man ook fouten, hij is immers een mens. Maar die fouten worden dan gelijk tot ongekende proporties opgeklopt in de media. De media duikt daar dan bovenop. Er wordt geen evenwichtig beeld geschetst. Maar al met al valt het allemaal nogal mee. Trump is in eigen land nog steeds behoorlijk populair, dat zouden we hier in Europa niet zeggen als we de media moeten geloven. En zijn herverkiezing zal ook niet echt in gevaar komen al is het alleen al omdat er geen gedegen tegenkandidaat is. Dit tot groot afgrijzen van zijn tegenstanders die alleen maar nog meer gefrustreerd geraken maar niet veel meer kunnen doen dan nog meer negatieve berichtgeving in de media verspreiden. Tegenstanders beseffen echter niet goed dat hoe meer onzin ze publiceren, hoe meer munitie Trump heeft om de fouten die hij ook maakt, te verbloemen. Ook die doet hij in de pers dan makkelijk af als ‘fake nieuws’. Die munitie hebben de linkse media hem domweg gegeven. Maar ja, dat krijg je als je verblind bent door haat; dan is snel en goedkoop schieten in de media het resultaat zonder dat eerst goed wordt nagedacht.

19 jaar
4 jaren geleden

132 Reacties

  • Trump staat alweer te triomferen op zijn balkon en gaat weer op campagne, de quarantaineregels feestelijk aan zijn laars lappend ... als hij ooit écht ziek is geweest ! Ik hoop dat hij alsnog instort, want amper 1 week geleden nog 'besmet' in het ziekenhuis en enkele dagen later al 'genezen' ? Een man van zijn leeftijd, met zo 'n overgewicht en in zijn conditie ?! No way !!! Waarom wordt dit niet openlijk in vraag gesteld ?! Zijn tegenstanders hadden het graag anders gezien ; die kan hij dan meteen een neus zetten.     Ik zie hem er wel toe in staat, de persoon die hij is, zo 'n ziekelijk spelletje te spelen. Waarom zien of horen we Dr. Fauci niet, zijn medisch adviseur ? Omdat die spreekverbod in het openbaar heeft gekregen. Een autoriteit op medisch gebied die geen recht van spreken krijgt.   Van de redactie: zouden jullie hier een nieuw onderwerp van kunnen starten? Deze is zo lang dat het met de editor wat lastig wordt. Thanks!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • De Nobelprijs voor de Vrede is bedoeld voor personen of organisaties die het algemeen belang voor ogen hebben en dus niet in de eerste plaats, zoals Trump, aan zichzelf denken. In al wat hij zegt of doet staan zelfverheerlijking en eigenbelang centraal. ' America first ! ' betekent dus in zijn binnenste eigenlijk : ' ME first ! ' Dat bleek overduidelijk enkele jaren geleden, toen hij na een vergadering van de defensieministers van de NAVO opzichtig een van die ministers een duw gaf, om voor de foto op de eerste rij te kunnen staan.

    Maar zijn gebrek aan empathisch vermogen zal hem de presidentiële kop kosten. De grote groep gepensioneerde Amerikanen, zijn generatiegenoten dus, voelt zich als zwaarst getroffen groep van de coronapandemie duidelijk gefrustreerd door zijn gebrek aan beleid terzake. En wanneer zij hun stem massaal aan Biden geven, mag hij het presidentschap wel vergeten.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Toen Trump die Nobelprijs vorig jaar niet kreeg - terwijl hij toen ook al genomineerd was - heeft hij inderdaad gezegd, dat de toekenning van die prijs een 'politieke' beslissing is. Maar momenteel heeft hij wel andere zorgen aan zijn hoofd !

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Sorry, Zweden uiteraard.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is vandaag een mooie dag @jongen20. Hij zal het wel weer afdoen als een linkse samenzwering. Waarschijnlijk overweegt hij nu al sancties tegen de schurkenstaat Noorwegen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Dus toch geen Nobelprijs voor de Vrede voor Trump. Oef !

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Wait and see ! Gods molen maait langzaam. Zo ben ik ervan overtuigd, dat het net zich langzaam langs alle kanten om hem heen zal sluiten. Wat we nu zien zijn volgens mij gewoon de laatste stuiptrekkingen van een totalitaire gek.

    En Joe Biden ? Die heeft een stijl die we na 4 jaar Trump inderdaad niet meer gewoon zijn. Maar geef toe, wie of wat Biden ook mag zijn, slechter dan Trump kan echt niet.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • De man komt met alles weg door zijn gebullebak en doet er zijn voordeel mee. Zo zal het ook weer gaan met deze fake corona show. Ander voorbeeld:
    Vorig jaar heeft een orkaan lichte schade toegebracht aan Mar al Lago. Paar afgewaaide dakpannen meer niet. Heeft hij handig gebruikt van gemaakt om zijn private buitenstek buiten en binnen te renoveren voor rekening van de verzekering. Ze moesten wel uitkeren want ja, niemand zegt ongestraft nee tegen the real Donald.
    Ander voorbeeld: wanneer hij staatshoofden ontvangt op Mar al Lago, rekent hij huur aan voor zijn domein aan de Staat voor de periode van hun verblijf.
    Echt, hij is een Teflon president, met alles komt hij weg, alles glijdt van hem af. En die sufferd van een Biden is totaal niet opgewassen tegen hem. Niemand binnen de Dems is in staat om een vuist te maken.
    Iedereen weet het - ook de Dems - en iedereen loopt te knarsetanden en niemand doet er wat aan.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Trump heeft enkele dagen in het ziekenhuis gelegen en vindt zichzelf nu een volleerd medisch corona- expert. Zo toetert hij nu, dat de antilichamen die hij - naast andere medicatie - kreeg toegediend hem beter hebben gemaakt. Nochtans is deze behandelingsmethode nog zuiver experimenteel. Kan iemand hem misschien aan het verstand (?) brengen, dat 'experimenteel' betekent : voorwerp van studie ! Waarom heeft men dit toegediend bij hem ? Waarschijnlijk omdat je nooit weet hoe een koe een haas vangt. Dit 'medicijn' is nog ver van goedgekeurd, maar HIJ zal maken, dat ELKE Amerikaan dit GRATIS in het ziekenhuis zal toegediend krijgen. Een manifeste leugen, maar je weet maar nooit of je er misschien een verkiezing mee kan winnen. Of zoals ze in Vlaanderen zeggen : ' Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven'.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Was of is Trump nu ziek of niet ? Dat vraag ik mij nu toch ook af. Had hij misschien een gewone luchtweginfectie en heeft hij daarvan gebruik gemaakt om zich een 'corona-infectie' aan te meten ? Meer dan 200.000 doden en 7 miljoen geïnfecteerden door corona in de VS alleen al ! En dan zou hij die mensen nog in hun gezicht uitlachen ook ; en wat dan met al die zorgverleners die zich uit de naad werken aan het randje van een burnout ?

    En de dokters die hem in dat militair hospitaal behandeld hebben ? Zou het echt kunnen, dat zij medeplichtig zijn aan dit spelletje ? Hebben zij daarvoor zo lang gestudeerd om zich dan door die aap te laten manipuleren ? En wat dan met hun dokterseed ? In dat geval zou ik zeggen : neem hun licentie af ! Zij zijn de medische professie immers onwaardig !!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22 Het is nooit te laat, ook niet wanneer hij herverkozen wordt. Dat zie ik nog niet zo direct verjaren. Stel dat de Democraten ook in de Senaat de meerderheid krijgen ... ? En nu al zitten de Republikeinen in de rats, doordat er een paar corona hebben, waardoor ze die nieuwe opperrechter niet snel snel benoemd krijgen.

    En wat zijn belastingdossier betreft : het Opperste Gerechtshof heeft hem nog niet zo lang geleden VERPLICHT, inzage te geven. Dat noemde hij dan weer een 'politieke' beslissing. O ja ? Ook toen waren de Republikeinse opperrechters nochtans in de meerderheid. Wanneer zal hij die inzage geven ? Dat weet ik niet, maar deze keer zal hij wel moeten. Die molen maalt langzaam en de Procureur gaat het allemaal uitspitten en wie weet wat gaat hij nog allemaal vinden aan criminele feiten.. Noem mij naief, maar ik blijf erin geloven, want 'eerlijk duurt het langst'.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Het is te laat @J20 voor een onderzoekscommissie. Laat staan het dossier van zijn opname opvragen. Dat is nou net het verdachte aan deze timing. Hij weigert al 4 jaar zijn belastingdossier publiek te maken. Dat is wettelijk zo geregeld in de Grondwet. Alle presidenten voor hem - te beginnen met George Washington- hebben het gedaan. Niet zo the real Donald. US constitution? Yeah but only when it suits him. That man is one gigantic scam.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ andere jongen 20

    Dat is zeer goed mogelijk ! Hoewel ... TS zal het NIET met u eens zijn. Maar blijf vooral verder lezen :)

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Boeiend allemaal. Maar waarom staat dit topic bij de jongens dagen onder seks en zo.... Oh ja, omdat Trump een lul is?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22

    Hetgeen je zegt is een interessante hypothese. Maar voor het moment kan het nog alle kanten uit. Het blijft dus afwachten tot maandag, om te zien of Trump definitief 'aan de beterhand' is - hetgeen ook ik uiterst verdacht zou vinden - dan wel of hij zal hervallen en zichzelf daarmee definitief voor paal zet.

    De hamvraag blijft - komedie of niet - of hij er veel baat bij zal hebben tijdens de nakende presidentsverkiezingen. Heftige voor- en tegenstanders zullen niet van gedacht veranderen. Maar bij de rest van de bevolking blijft toch hangen het feit dat hij 'door besmet te worden' wel degelijk onverantwoordelijk heeft gehandeld door in te gaan tegen de algemene consensus in de wetenschappelijke wereld. En die mensen zullen wel degelijk tegen hem stemmen.

    En trouwens : is Trump geschikt om President van de VS te zijn ? Bob Woodward, de journalist die ten tijde van President Nixon het afluisterschandaal van de Republikeinen in de Watergate-affaire aan het licht gebracht heeft, zegt klaar en duidelijk : NEEN ! En hij deed dit op basis van zeventien (17!) interviews die hij van Trump heeft afgenomen voor zijn boek.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik geef toe, dat ik hier bijna niet van geslapen heb. Inderdaad, hoe zou het toch komen, dat nu net hij de dans ontspringt ... op enkele dagen tijd ?! En hoe kan men dan eventueel bewijzen, dat Trump NIET ziek was/is ? Ik studeer zelf geneeskunde. Laat de Democraten aandringen op een speciale onderzoekscommissie, bestaande uit een team van 'onafhankelijke' artsen, desnoods uit het buitenland. Die kan dan alle medische gegevens opvragen en bestuderen ; en Trump zelf onderzoeken. Als hij dit weigert, kan men opwerpen : ' Wat hebt u te verliezen, als u dan toch voor één keer de waarheid spreekt ? '   '   Als dit inderdaad opgezet spel is, dan mag hij daarmee niet wegkomen ! Hoewel ... in de loop van de geschiedenis is het nog gebeurd. Ik denk nu aan de brand van de Reichstag in Berlijn in de jaren 30 van vorige eeuw. Volgens de nazi 's zou die door een communist in brand gestoken zijn.     Machiavelli zei ooit : ' Het doel heiligt de middelen '. En Napoleon Bonaparte : ' De massa wendt zich tot de groten om door hen beïnvloed te worden. En de groten verwelkomen hen uit ijdelheid '.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik blijf bij wat ik eerder hier postte. Die heeft geen corona. Nooit gehad. Het hele verhaal barst van de tegenstrijdigheden. Volgens de ene dokter had hij geen koorts, volgens de andere heel hoge koorts. Hij zou extreem sterke medicijnencocktails gekregen hebben die 'normaal' toegediend worden bij quasi terminale patienten. Die hebben nadien weken nodig om de medicatie te verwerken en als ze het overleven zijn ze voor hun verdere leven gehandicapt. Maar hij maakte al na twee dagen een autoritje om zich te laten bejubelen en vandaag is superhero weer thuis.
    Ik vertrouw die dokters voor geen haar. Walter Reed is een militair hospitaal en zijn dokters zijn militairen. Natuurlijk zeggen die wat ze opgedragen krijgen. Hij is hun baas. Ze weten maar al te goed dat ze ontslagen worden wanneer ze dit spel niet meespelen.
    Dit hele verhaal is een grote oplichterij, een grote schandelijke verkiezingsstunt verzonnen door de meester-oplichter himself.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat er 19 geneesheren-specialisten rond zijn bed stonden zegt hij er niet bij natuurlijk. Dat hij allerlei mogelijke medicatie kreeg toegediend ook niet. En dat in een land als de V.S., waar de meeste mensen geen toegang hebben tot fatsoenlijke gezondheidszorg en waar je ook al heel blij mag zijn, wanneer er een dokter bij je bed staat die bereid is te luisteren naar je verhaal. Terwijl zijn verzorging plaatsvindt op kosten van de Amerikaanse belastingbetaler.

    Zot van glorie staat deze narcist vervolgens - also hij een held is - te pronken op het balkon van het Witte Huis, waarna we hem op de achtergrond ZONDER mondmasker met een aantal medewerkers zien praten. Het is aftellen tot 3 november !

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een onnozelaar is die Trump ! Nog niet bekomen van corona, maar zich in een stukje politiek theater laten rondrijden en enkel om zich te laten toejuichen door een stelletje domme Trumpfanaten, die nog altijd menen, dat corona slechts een 'griepje' is.

    En wat zegt hij hierover ? Ik voel me beter dan 20 jaar geleden !! Maak je geen zorgen over corona !! Beledigend voor die meer dan 200.000 doden en al diegenen die sukkelen met hun herstel ! De nabestaanden zullen het hem bij hun stembusgang betaald zetten.

    En heeft die idioot iets bijgeleerd ? Denkt hij echt, dat hij al buiten levensgevaar is, wanneer hij het hospitaal verlaat ? Terwijl het Witte Huis zelf als besmettingshaard dieprood kleurt ?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat er over de gezondheidstoestand van Trump zou gelogen worden lag in de lijn van de verwachtingen. Anderzijds is geneeskunde geen exacte wetenschap en kan het met corona ook alle kanten uit. Verdacht is wel dat er heel vaag wordt gedaan over wat er op de foto 's van zijn longen te zien is. En echt lachwekkend vind ik dan weer de foto 's waarop we Trump 'aan het werk' zien. Een schilder zou er een 'stilleven' van maken. Wie wil genezen van wat dan ook krijgt in de eerste plaats 'rust' voorgeschreven. Binnen de leugenstrategie van Trump dus geen goed teken !

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten