Skip to content
6 reacties
906 weergaves

Voor of tegen ontgroening.

Een vriend van mij vertelde over zijn ontgroening op een highschool ,die hij bezocht had in een uitwisseling project,zoiets. Zei dat ik het enigzins toch raar vond, maar heb geen ervaring. Hij zei dat het in feite al vanaf de oertijd afstamt onder voornamelijk voor jongens tot man, en dat het een verbondenheid geeft. Zelf twijfel ik en heb ook geen mening,wie wel.?

18 jaar
4 jaren geleden

6 Reacties

  • Zijn wel regels, en meestal houden ze zich er ook wel aan, maar soms gaat het verkeerd, of is er geen controle genoeg.Maar denk wel dat het een stuk verbeterd is, in andere landen weet ik het niet.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Tegenwoordig zijn er in Nederland verschillende regels. Wordt er daar bij jullie aan gehouden?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Soms ook een uitdaging, vrienden in een groep die een nieuweling uitdagen. Kijken hoe ver je kan gaan, ook weleens uitgedaagd, was het wel gewend, nooit gepest, maar vond het ergens zelf ook wel spannend om uitgedaagd te worden.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Iedere ontgroening is anders, snapt ge, en de meningen zijn ook verdeeld. Ook onder den nieuwe lichting . Zelf mee gemaakt, sommigen der jongens vonden het vernederend en anderen juist weer stoer. Sommigen schaamte en anderen weer niet. Ligt aan den aard der jongen. Of hoe sterk en fysiek ge bent. We; werden den stevige knapen en daardoor sterker lijkend harder aan gepakt. Maar versterkte wel den band onderling, beetje drillen, gehoorzamen , speurtocht in den nacht in den slip, kikkeren op den zaal, gebeurde op den zaterdag en zondag. weinig leiding aan wezig, dus was ge overgeleverd aan de oudsten op het internaat.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben TS, jongen 20, heb ook geen ervaring, komt misschien nog? Die jongen zat op een highschool voor een jaar,. Hij had niets te kiezen zegt hij, het was gewoon verplicht, maar het duurde maar 1 week. Dan was het een soort code dat ze een geheimhouding hadden, en niets naar buiten brachten. Dit moesten ze beloven, denk dat het toch anders toe gaat dan in Nederland of Belgie, maar nogmaals geen ervaring. Misschien anderen die wel ervaring hebben en er iets over willen vertellen. Weet alleen dat die vriend er wel positief over was, hij vond het wel een beleving.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij een studentenvereniging oke... je kiest er zelf voor om op zo'n vereniging te gaan (zelf doe ik daar niet aan). Maar als je op een highschool komt verplicht een ontgroening? Heb zelf ook een vraag. Aangezien ik zelf nooit een ontgroening heb meegemaakt, ben ik wel benieuwd naar opdrachten die jullie hebben moeten ondergaan?

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten