Skip to content
20 reacties
583 weergaves

Alternatieve gay-pride gaat door om uiting te geven aan homoseksualiteit

Belangrijke mededeling voor jongens, gay-pride gaat door in de vorm van een mars door Amsterdam, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk uiting te geven aan je homoseksualiteit. Ik heb mijn outfit als klaar: laarzen met torenhoge stiletto-hakken en piepklein strak rose glitterbroekje. Verder brede regenboogkleuren halsband en polsbanden. Wat dragen jullie?

18 jaar
4 jaren geleden

20 Reacties

  • J18 Heb je ook de reacties gelezen of lees je enkel je eigen bijdrage, die niet van enig inzich getuigt ?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 22 jaar: (die van de kroeg "Het Serpent" in 1700) Kan het zijn dat wij toevallig dezelfde bron hebben? Bij mij staat het in het boek "Riskante relaties. Vij eeuwen homosexualiteit in Nederland, 1233-1733" van D.J. Noordam uit 1995.
    Voor zover je het nog niet kent, kan ik je ook het boek "Sodoms zaad in Nederland. Ht o ntstaan van homosexualiteit in de vroegmoderne tijd" van Theo van der Meer, eveneens uit 1995 aanraden. Beide boeken zijn enkel noch tweedehands te koop.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Homoseksualiteit laten zien in coronatijd is een oud topic wat ik gepost had toen het er naar uitzag dat er niets door zou gaan. Inmiddels gaat de GayPride door en hoor ik ook al van homo-jongens die Roze Maandag in Tilburg gaan vieren. Mijn naaldhakken gaan toch nog verslijten dit jaar!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Zie ook de topic ' Homoseksualiteit laten zien in coronatijd '.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen20, we couldn't agree more. Overigens met dank aan de redactie om de beknopte versie van mijn eerdere verhaal dan toch te plaatsen. Al dient gezegd dat we diezelfde profileringsdrang ook bij macho hetero's vinden. Ik snap het ook niet. Je bent wie je bent. Jij weet het en jouw naasten ook. Waarom moet dan de hele wereld zo nodig jouw seksuele voorkeur kennen? Voer voor psychologen.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • J22 Bedankt voor je toelichting die ik heel verhelderend vind. Want wat blijkt ? Zoals je zegt : 2 mannen die 'de liefde' bedrijven op het altaar van de voornaamste kerk in de stad. Dat kon dus tellen qua provocatie ! En dan komen we tot de essentie van deze topic. Provocatie is namelijk altijd contraproductief. Ik zeg altijd : doe maar normaal, dat is al gek genoeg. Een aantal homo 's wil zich als dusdanig extra profileren alsof dit dé manier is om aanvaard te worden. Terwijl dit bij veel hetero 's lachwekkend en bij sommigen zelfs provocerend overkomt en aanleiding is tot agressie. Terwijl zij op zich een minderheid vormen binnen de homogemeenschap en haar op die manier een slechte dienst bewijzen.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • #jongen20, ik vermoedde het al. Toch jammer dat mijn reactie in de prullenbak ging. Mss plaatsen ze deze verkorte versie?
    Er heerste toen een opmerkelijke tolerantie. Rond 1700 had je in Amsterdam een heuse gayscene met kroegen als "Het Serpent" en "In de Levendige Dood" waar het er toen al extravagant aan toe ging.
    Maar het liep fout voor de homogemeenschap op 23 september 1729. Op die dag werden in Utrecht twee soldaten betrapt tijdens het bedrijven van de herenliefde op het altaar van de Domkerk aldaar.
    Dat was voor de leden van de Staten Generaal een provocatie die ze niet door de vingers konden zien en ze plaatsten homoseksualiteit in het Strafrecht. Dat was de start van twee eeuwen homovervolging.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • J22 Mijn vraag was eigenlijk ook ironisch bedoeld. Wink wink ! Nodge nodge ! ( cfr. Monty Python ) :)

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • #jongen20. Ik heb opzoekwerk gedaan over jouw vraag over homoseksualiteit in de 17e en 18e eeuw. Tot mijn teleurstelling en om een voor mij volstrekt onduidelijke reden werd mijn reactie niet geplaatst.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 22

    Hallo ! We leven niet in de 17de of 18de eeuw. Gelukkig maar ! Ik mag dus hopen dat jouw reactie ironisch bedoeld is. Hoe stond men destijds tegenover homo 's ? Die waren er ongetwijfeld toen ook. Stonden zij toen ook in hoog aanzien ?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • In de 17e en 18e eeuw liepen mannen ook op hoge hakken. Alleen niet de boeren en het gepeupel als die al schoenen hadden. Maar de edellieden liepen op hakken van vrij laag tot erg hoog al naargelang hun rang in de adelstand. In Frankrijk stond toen de doodstraf op het dragen van nog hogere hakken dan die van de koning. Dus hoe hoger je hakken hoe belangrijker je was. Ziet er naar uit dat jij de VIP van de pride wordt.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 18 (TS?)

    Je hebt dus echt niet door wat bij de meeste mensen de perceptie is van een evenement als de gay pride : en die is carnavaleske nichterigheid. Door je zo uit te dossen bereik je juist het tegendeel van acceptatie. Heel die groteske bedoening komt namelijk neer op aanstellerij en aapjes kijken. En hoeveel vrouwen zie je op hoge hakken ? Juist heel weinig, alleen al omdat het slecht is voor je voeten. Homo 's worden trouwens aanvaard als ze zich NIET met dat soort toestanden inlaten en gewoon hun leven leiden zonder de behoefte dit extra te accentueren.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Jammer dat hoge naaldhakken bestempeld worden als "carnaval" en "nichterig". Terwijl ze gewoon bedoeld zijn om er mooier uit te zien, zowel voor mannen als vrouwen, dat maakt helemaal niet uit. Als gay wil je er gewoon zo goed mogelijk uitzien voor mannen. De Pride is daarom erg belangrijk voor acceptatie.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • De gay pride zie ik ook eerder als een uiting van zoveel mogelijk nichterigheid. Hebben we daar echt behoefte aan ? En waarom ook hllen al die nichten achter een engelstalige slogan aan. Is onze taal niet goed genoeg misschien ?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben bi maar ik loop ook niet mee in dat circus. Maar dan denk ik, ach laten we die lui hun pleziertje gunnen. Het duurt maar 1 dag en ze doen geen vlieg kwaad. Happy Pride, TS.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben zelf hetero maar zie wel dat de gaypride maar 1 doel echt dient. En dat is iedereen in Nederland er van overtuigen dat alle vooroordelen over homo's kloppen en dat iedere homo meer meisje dan jongen is. Ik ben zelf voor een Nederland waar homo's geaccepteerd worden en niet gediscrimineerd worden. En dus moet ik wel tegen gaypride zijn.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het heel jammer dat pride zijn waarde heeft verloren. Het is nu een groot verkleedpartijtje. Het is ontstaan als herdenking voor een aanslag op een homo bar in Amerika. In Nederland is het gewoon een carnaval voor LGBTQ geworden. Ik ben zelf bi maar pride vind ik overgewaardeerd. Wees gewoon elke dag wie je wilt zijn. Er zal vast wel haat zijn op mijn mening maar zo zie ik het. Happy pride

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Je zou het beter alternatieve carnavalsviering noemen ! Alle commentaren bij vorige gelijkaardige topics ten spijt kunnen we TS moeilijk van voortschrijdend inzicht verdenken.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom uiting geven dat je homoseksueel bent, en wat bereik je hier mee, Niemand die aan mij ziet dat ik homo ben en dat hoeft van mij ook niet. Hou van leuke kleren, en mijn vrienden ook, en wij doen dus niet mee met ons te uitdossen om bezichtigd te worden, wat wij willen is gewoon bij de samenleving te horen, en dat homo zijn normaal is en dat bereik e niet op deze manier.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Soms denk ik dat de tijd rijp is voor een hetero-pride. Maar serieus nu. Van harte veel plezier gewenst en succes met je outfit. Die kan tellen als statement. Je begrijpt wel dat ik zelf niet mee loop maar ik zie het wel op televisie. Al mijn sympathie gewenst en maak er een glitterende pride van.

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten