Skip to content
9 reacties
1612 weergaves

In zwembroek op de fiets

Ik woon in een dorp, zes kilometer ervandaan is een recreatieplas. Deze week was het zo warm dat mijn vriend en ik besloten in zwembroek terug te fietsen. Werden we door een handhaver aangesproken gewaarschuwd. Mag dit wel of niet.

14 jaar
4 jaren geleden

9 Reacties

  • Nou dat is dan beslist. Deze zomer geen vakantie in de Veluwe voor ons.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit kan geregeld zijn in de plaatselijke verordening. Op het strand zal een bloot bovenlichaam bij jongens/mannen geen probleem zijn Daarbuiten soms wel. Vooral in bepaalde dorpen op de Veluwe. Ik mag van mijn vader en de dominee ook niet half bloot in de tuin zitten en zeker niet fietsen. Ik doe dat ook niet. Ook maai ik nooit gras op zondag. Dat doe ik niet uit respect voor de vele gelovige dorpsgenoten in mijn woonplaats.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Volgens mij mag dit gwn

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Zolang je niet naakt over de weg/straat gaat is het geen probleem. Het zijn gewoon kleren.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Helemaal eens met j23 ik fiets ook vaak van en naar een recreatiegebied en ik zie het vele andere jongens ook doen. Ik ben nooit aangesproken en zou ook niet weten waarom het verboden is. Volgens mij had die handhaver een slechte dag ofzo

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Je mag niet opzettelijk de openbare zeden verstoren. In de wet staat dit als 'schennis van de eerbaarheid'. De letterlijke definitie staat er niet bij. Dat maakt dat de ene agent er anders mee omgaat dan de andere. Uiteindelijk is het aan de rechter een beslissing te nemen. Ik kan me niet voorstellen dat een zwembroek waar dan ook werkelijk een probleem zal zijn. Welk type zwembroek dan ook.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Alsmaar meer badplaatsen verbieden badkleding buiten het strand. Ook op de strandboulevards. Nou kan ik me indenken dat je niet in een string even een ijsje/broodje mag halen maar verder helemaal eens met jongen23.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou niet kunnen bedenken waarom het niet zou mogen. Misschien ligt het aan de soort zwembroek die je draagt. Als je een lange wat wijdere aan hebt is er misschien geen probleem, maar wanneer je zo een korte strakke speedo aanhebt ofso mag het niet. Geen idee of dit klopt maar ik zou anders niks kunnen bedenken.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja tuurlijk je was toch niet naakt. Je mag ook niks meer tegenwoordig achterlijk land aan het worden.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten