Skip to content
14 reacties
1448 weergaves

Elkaar zien als broers (vraag me wat dingen af)

Hallo, om te beginnen ik ben een jongen van 18 en de jongen die voor mij voelt als een broertje (anders om natuurlijk ook) is 11 nu is het dus zo dat hij alles aan mij verteld ook dingen over seks enzo hij steld mij vragen enzo daar over en nu vraag ik mij af kan dat? Is het niet raar om daar over te praten want ik zit er wel overin dat ik meerder jarig ben en wil absoluut geen gedoe krijgen maar hij vind het fijn om zijn dingen bij mij kwijt te kunnen en ik help hem waar kan maar vind ik dit wel lastig oordelen of dit kan, alsvast bedankt voor de reacties

18 jaar
4 jaren geleden

14 Reacties

  • Met preutsheid heeft het je niet mogen uitkleden of naakt zijn van mannen ( dus ook broers ) niets te maken. Het mag niet wegens gevaar van corona besmetting. Zelfs als je een prik krijgt , moet je nu apart bij de dokter naar binnen en mag je niet in een groep wachten tot je aan de beurt bent.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat joch is 11, maar misschien wat ver gevorderd voor zijn leeftijd, maar hij is nog maar 11 en daar moet je wel rekening mee houden, maar het is voor hem fijn dat hij dingen bij je kwijt kan, maar wees correct en leg hem wel uit dat hij jij ook niet alles weet en hij geduld moet hebben, open zijn tegen hem mag, maar wel op een manier die bij een leeftijd van een kind past.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @laatste j20 nou ik weet niet wat voor peuts gezin jij uit komt maar kom op zeg in een gezin mag je niet stoeien en elkaar niet. Zonder kleding of pyama zien gaat wel ver hoor. Ik stoen heel vaak met mijn broertje van 10 en dat is niks sexueels en als we gaan zwemmen kleden we in het zelfde hokje om en naderhand help ik hem met afdrogen en ik vindt het niet meer dan normaal. Daar komt niks sexueels bij kijken heb ook nog nooit uberhaubt aan iets sexueels gedacht of hier een erectie bij gekregen. Dus j20 wat jij zegt is echt extreem preuts!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Over die voetjes heb ik nog noiit wat over gehoord dat een man dat deed maar ja zo zijn er wel meer dingen wat bepaalde mensen doen om kinderen te kunnen aanraken etcetera maar ik in iedergeval walg van dat soort mensen (mensen die andere bedoelingen hebben met kinderen) groet topic starter

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn advies was bedoeld aan TS met betrekking tot de 11-jarige jongen. Verder heb ik geen oordeel over andere situaties. Ik had het over intensief masseren van de voetjes. Sommige mannen zijn wel meer dan een uur met de voetjes van een jongen bezig, ik vind dat niet kunnen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Stoeien kan beter vermeden worden. Het gaat gepaard met intens lichamelijk contact en veroorzaakt daardoor seksuele opwinding tussen broers en vaders en zonen. Dat is zeer ongewenst.Binnen een gezin kunnen mannen elkaar beter niet naakt zien.Dus niet met elkaar onder de douche of in de badkamer. Kleed je niet uit als je niet alleen bent en draag een pyjama als je geen eigen slaapkamer hebt.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Topic starter hier, ik geef m'n grensen wel aan alleen tja hij kan alles bij me kwijt en eigelijk is dit ook iets wat erbij hoort alleen moet je weten hoe je er mee omgaat en wat je zegt/beantwoord want het blijft ondanks dat het eigenlijk normaal is een gevoelig onderwerp alleen het klote is gewoon door al die achterlijke pedos en al en in die richting moeten zelfs de meest onschuldige mensen met veel dingen er om denken ook al lijkt het zo onschuldig en daar zit mijn angst

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Waar haar je die "wijsheid" vandaan j18? Mijn jongste broertje is 10. Ik stoei vaak met hem. In het zwembad gooien mijn vader en ik m heen en weer. Hij kan niet tegen kietelen in de zij. Dan schatert hij het uit van het lachen en wil nooit stoppen. Dit zou dus strafbaar zijn als ik jou bewering lees???

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Een jongen van 11 jaar mag niet aangeraakt worden. Ook niet op "onschuldige" plaatsen zoals zijn voetjes. Het "masseren" van zijn voetjes mag dus niet.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 18 ts, bedankt voor je toelichting, je geeft zelf het antwoord nu al aan.Je weet zelf wel hoe ver je kunt gaan en hoe je er mee om kunt gaan.Je zeg zelf dat hij te jong is voor bepaalde dingen en dit geef je ook aan. Daarbij kun je ook zeggen dat jij ook niet overal antwoord op weet, en goed van je dat je aan geeft dat zijn ouders er ook nog zijn om vragen te beantwoorden, maar snap wel dat hij dit niet goed durft of wil, maar daarom ben jij niet verplicht hem overal antwoord op te geven, maar denk wel dat jij zelf die grens wel kan bepalen,dat jij een band met hem hebt en hem als broertje ziet daar is totaal niets mis mee.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • J17 & J18 topic starter hier ik voel zeker geen opwinding dat is wel het laatste wat ik in me op zou komen we kennen elkaar al heel lang en hebben gewoon een goede band opgebouwd van een aantal jaar en sinds vorige week begon hij dus nog opender te zijn in het vertellen waar in ik zelf ook heb aangegeven dat ik hem vrij jong vind voor die dingen en dat hij het beste dingen aan zijn ouders kan vragen maar hij vibd,dat dus lastig en voelt zich bij mij vertrouwd om het kwijt te kunnen maar weet natuurlijk ook dat bepaalde dingen anders opgevat kunnen worden en daar zit voor mij de angst onze band is speciaal we geven veel om elkaar maar verliefd of een seksueel gevoel is geen sprake van zal t me eerlijk gezegd niet eens in kunnen denken wel bedankt voor jullie feedback groet topicstarter

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Een 11 jarige die nog niet interesses heeft in seks.... Misschien dat jullie er nog niet mee bezig waren maar veel nu 11 jarigen wél. Ik heb een broertje van 13 en een broertje van 11. Zij trekken ook al...en mijn neefje van 10 begluurt zijn zus van 13 als ze aan het douchen is. Hoezo hebben die jongens nog geen interesse? Als ze mij iets vragen geef ik gewoon antwoord

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Allereerst het is een kind, en jij bent volwassen. Dat jullie elkaar als broer en broertje zien is niets mis mee.
    Verbaas me er wel over dat hij nu al dingen verteld over seks en zo, zoals je zegt. Dit past niet bij kinderen van die leeftijd, ja wel eens praatjes op een kinderlijke manier maar echt serieus neen. Zou gewoon tegen hem zeggen daar ben je nu nog te jong voor, en zou er ook niet serieus op in gaan, je zegt zelf wil geen gedoe krijgen, kijk, hij vertrouwt je maar het is net alsof hij je een beetje wil uitdagen, zovan tegen hem durf ik alles te vragen, en hoe meer je los laat ,ja hoe nieuwsgieriger hij wordt en laat dit nu niet de bedoeling zijn.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jij bent inderdaad meerderjarig en hij is nog maar 11. Je voelt zelf wel aan wat nog kan en wat "fout" is. Hem aanraken (waar dan ook) kan absoluut niet. Gesprekken kunnen wel, maar als je er zelf seksuele opwinding bij voelt kun je er beter mee stoppen. Je helpt hem dan beter door hem door te verwijzen.

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten