Skip to content
12 reacties
899 weergaves

Ontgroenen nog van deze tijd.

Is ontgroenen nog van deze tijd, afschaffen of zijn het nu eenmaal traditie's die in eer moeten gehouden, zoals ik ook wel hoor van familie en vrienden, we leven wel in 2020 en toch zijn er nog veel voorstanders, zelf twijfel ik,en heb eigenlijk geen mening maar misschien moet je toch kiezen als je beslist ergens later bij wil horen,wie heeft een mening of ervaring?

17 jaar
4 jaren geleden

12 Reacties

  • Foutje bedoelde de film SPUD, zijn 3 films van deel 1,2 en 3.
    avonturen op een boardingschool.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongens die voor het eerst meetrainen bij ons bij voetbal uit lagere teams worden nog wel ontgroend.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Best populair denk ik , moet kunnen om er bij te horen,en dan geen mishandelen, ben liefhebber van de films stud, 1,2.3. beetje drillen, maar veel gein en lol, zou dit wel mee willen maken.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Mantraining, eens op google gekeken, fase van jongen tot man.Soort inwijding dus al is er niet veel over bekend. Wel gelezen dat er trainingen bestaan op een kasteel. zelf vaders met hun zon die allerlei activiteiten onder nemen. Je zelf ontdekken en tegen komen. Ook las ik over sessies of curcussen waar jonge mannen onder leiding van een coach zichzelf kunnen ontdekken. Zou dit wel willen, hou van stoere dingen ondernemen, hou niet van knuffelen en zoenen, niet met meisjes en ook niet met jongens, laat staan een relatie nu al, kies eigenlijk voor kameraadschap, wie heeft advies of herkent dit ook.?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 19, snap het nu , hij is oudjaars ofzo, en introduceerd nieuwe leden.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ontgroenen of een inwijding kan onzinnig lijken maar kan ook een functie hebben, een soort lering. Wie inzicht wil in de geschiedenis en de toekomst om je man zijn te ontwikkelen zal een ontgroening beter begrijpen, en raad ik aan om een mantraining te volgen en steeds populairder wordt.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Je kunt geen enkele ontgroening met elkaar vergelijken, alles is anders, andere rituelen,want iedere club of corps hanteerd zijn eigen traditie. Verbieden, ja teveel drank of geweld, daar ben ik het mee eens, maar om het in het algemeen te verbieden weet ik niet of dit wel haalbaar is, ja, je hebt veel tegenstanders, maar ook een grote groep voorstanders, daarbij wordt er wel steeds meer controle gehouden dat het niet uit de hand loopt, mijn neef zit ook in een studentencorps en is een groot voorstander,famieleden die in het leger hebben gezeten praten er achter af toch wel positief over, het vormt wel een team, zelf geen ervaring . Maar vind de discussie wel interesant..

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • J17 hij bedoelt dat de vereniging waar hij bij zit, het nog steeds doet bij nieuwe leden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het principe gewoon kinderachtig. Dat je zo'n periode moet hebben gehad om een band te scheppen. Maar heeft iemand voorbeelden dan wat je onder andere moet doen? Zelf zit ik niet bij een studentenvereniging namelijk. Maar vind het ook triest dat ieder feestje een thema moet hebben, kunnen ze niet normaal feest vieren ofzo. Daarnaast heb ik het idee dat sommigen nog niks hebben meegemaakt tijdens de middelbare. Het lijkt alsof bij sommigen een wereld voor hen open gaat. Die gaan opeens heel vaak uit in de studentenstad (en in het weekend als ze thuisthuis zijn doen ze niks) en doen veel commissies (zat je thuisthuis nergens bij een vereniging ofzo). Ik snap wel dat je een nieuw leven moet opbouwen, maar dat betekent niet dat je je heel overdreven moet gedragen.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 22 ieder jaar, het is toch éénmalig om bij een club of corps te horen?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb het zelf nooit ondergaan en er ook nooit aan deelgenomen. Eenmaal heb ik zo 'n 'ritueel' bijgewoond. Als je dan weet, dat ik op een bepaald moment een braakneiging moest onderdrukken gewoon al van ernaar te kijken, dan kan je je afvragen waar we in godsnaam mee bezig zijn.

    De activiteiten gaan van kinderachtig tot ronduit gestoord, waarbij een aantal zieke geesten het gepermitteerd vindt om anderen belachelijk te maken en zelfs te vernederen.

    En als je jezelf niet wil lenen tot zulke praktijken, vind ik dat alleen maar getuigen van zelfrespect. En hoor je er dan niet bij ? Larie en apekool, noem ik dat. Zijn wij mensen of schapen met een kuddementaliteit ? Mijn conclusie in dezen is duidelijk : afschaffen die handel !

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Wij doen het nog steeds. Het is een inwijdingsceremonie Echt fijn om het te ondergaan is het niet, maar wel nodig om bij de groep te horen.Je doet het het jaar erop weer bij de volgende jaargang. Er wordt wel geprobeerd voorzichtig te doen. Het is niet de bedoeling iemand al te veel pijn te doen al loopt dat wel eens uit de hand

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten