Skip to content
11 reacties
634 weergaves

Meer respect voor meisjeslichaam

Ik vind dat jongens meer respect voor het meisjeslichaam moeten hebben. Als ik nu hoor hoe jongens over het lichaam van meisjes praten zou dat verboden moeten worden. Ze hebben het dan over kont en borsten. Ik ben zelf homo dus ik ben niet met het lichaam van meisjes bezig, maar voor meisjes zelf moet het ontzettend beschamend zijn dat ze zo naar hen wordt gekeken en er zo over hun lichamen gesproken wordt. En dat na MeToo, het lijkt wel of jongens niets geleerd hebben. Het moet voor puberjongens gewoon verboden worden nog naar het lichaam van meisjes de kijken. Als ze met een meisje willen praten kunnen ze hoor gewoon in de ogen aankijken, het is nergens voor nodig hun hele lichaam te checken.

18 jaar
4 jaren geleden

11 Reacties

  • Ik ben homo dus ik zal geen vriendin krijgen, maar ik heb wel een aantal goede vriendinnen waar ik mee om ga. Als ik ergens met hen ben merk ik dat ze continue door jongens en mannen van alle leeftijden bekeken worden. Vooral hun billen. Dat vinden ze echt verschrikkelijk. Ze hebben continue het gevoel dat ze als lustobject gezien worden en een vleeskeuring krijgen. Daarom vinden ze het zo fijn om met mij om te gaan, bij mij voelen ze zich veilig. Als ze weer eens last hebben van een hetero-jongen, zeggen ze wel eens, waren alle jongens maar homo.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen 18 Ik vind dat je moeilijk doet. Respect is natuurlijk ten alle tijde belangrijk. Maar s zomers in het zwembad kijken er ook veel meiden naar mij. En echt niet alleen naar mijn gezicht. :-)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Snap wat je ermee bedoelt maar geloof me als je een vriendin krijgt ga je heel anders erover praten, buiten dat het gewoon stoere praatjes zijn en meisjes zich soms ook wel gevlaaid voelen als je er een opmerking over maakt, ik bdl met billen is toch niks mis.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Kijk dat is precies het probleem:al die jongens die zeggen dat kijken naar billen en borsten bij een mooi meisje moet kunnen. Ze bedenken niet hoe dat voor een meisje is: heel de tijd bekeken worden. Ik vind echt dat het verboden moet worden. Als je een gesprek met haar wilt kun je haar gewoon in de ogen kijken. Veel meisjes zijn onzeker over hun vrouwelijke vormen en rondingen. Laten we respect tonen en niet meer naar hun billen en borsten kijken en er ook geen opmerkingen meer over maken. Meisjes zijn meer dan alleen een paar borsten en billen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Met kijken en genieten van een mooie meid is niks mis. Als ik achter een meid loop kijk ik ook wel naar haar billen, en daar is ook niks mis mee. Omgekeerd zijn er ook genoeg meiden die naar mooie jongens kijken en daar van genieten. En dat mag ook gewoon. We zijn mensen en bijna iedereen is wel tot andere mensen aangetrokken. Maar je dient iedereen natuurlijk met respect te behandelen, en (langdurig) staren is onbeleefd.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het met je eens ben

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Het sleutelwoord voor een beschaafde omgang met elkaar is inderdaad 'respect'. Maar wat wil je met iemand als Donald Trump aan het hoofd van de VS, een ongelikte beer, waaraan zeker degenen die voor hem stemmen zich graag spiegelen ? Het is mij een raadsel hoe Melania, zijn vrouw, het met hem uithoudt. Naar verluidt zou ze bij hun allereerste contact wel van hem gewalgd hebben ... tot ze doorhad hoeveel geld hij had !

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Misschien dat ik er nog te klein voor ben om daarover mee te spreken, maar ik interesseer me nu ongeveer een half jaartje of zo voor de meisjes. Daarvoor zeiden meisjes me echt helemaal niets. Saai en spelen niet met de lego en ravotten niet graag. Ik heb een liefje, een heel mooi en lief meisje van uit het zwemteam. Er is daarvoor al eens een meisje op mij verliefd geweest maar ik moest niks van haar hebben omdat ze niet lief was, die wou mij alleen maar hebben voor in bed. Dus meisjes kunnen ook zo denken. Mijn liefje en ik hebben elkaar al twee keer in elkaars blootje gezien na het trainen, dan in een omkleedhokje. En dat was alleen maar om te kijken, niks anders. Gewoon, omdat dat plezant is om uw liefje te zien. En zij wou dat net zo graag als ik. Ik wil zeker wat verder gaan, ik weet niet of zij dat wilt en durf het niet te vragen, maar ik vraag het niet omdat ik niet weet of zij ook wel wilt. Dat is toch respect genoeg hebben, niet? Of verander ik in een beest als ik nog wat jaartjes ouder ben, als toch alle tienerjongens hetzelfde zijn?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier heb je idd een punt. Ik ben hetero maar erger mij hier ook wel eens aan. Puberjongens en heel wat volwassen mannen gaan vaak onbeschoft om met meisjes/vrouwen. Vooral verbaal maar ook wat kijken betreft. Uitkleden met de ogen zeg maar. Ik denk dat ze dit doen om tegenover mekaar hun heteroseksualiteit nog eens dik in de verf te zetten. Homo's hebben een meer verfijnde en hoffelijke kijk op vrouwen. Ze beschouwen ze niet als lustobject maar zijn geboeid door hun pure schoonheid. Daarom zijn alle bekende couturiers ook homo. Maar helaas zit de wereld zo in mekaar en ik betwijfel of dit ooit zal veranderen. Hetero tienerjongens en macho mannen zullen zich blijven gedragen als briesende stieren. Overigens is het sws bedroevend gesteld met de hoffelijkheid op alle vlakken van de maatschappij.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ergens ben ik het er mee eens. Objectificatie is niet goed, je moet altijd respectvol blijven. Maar het is ook hoe de natuur werkt, jongens kijken graag naar meisjes, en meisjes kijken graag naar jongens. Of in sommige gevallen kijken jongens naar jongens etc. Aanrakingen vind soms wel te ver gaan, zonder wederzijdse toestemming dan. Bijvoorbeeld je hand op de kont van een meisje leggen in het café bijvoorbeeld. Ik vind niet dat praten over het lichaam verboden moet worden, meiden doen het immmers ook. Natuurlijk heeft alles grenzen, iemand naroepen of nafluiten op straat gaat mij ook te ver. Maar als je met je vrienden bent en iemand zegt bijvoorbeeld: "Die meid van vanmiddag had wel hele lekkere borsten", vind ik dat dat gewoon moet kunnen, die meid heeft het niet door, en iedereen blijf gewoon respectvol naar elkaar. Respect is het belangrijkste.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jij bent toch ook geïntereseerd in de piemel van een lekkere man? Waarom zou ik een meisje dan niet mogen bekijken?

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten