Skip to content
17 reacties
958 weergaves

Afvallen voor vriend

Mijn vriend houd van superslank. Ik was al best slank maar mijn vriend vond echt dat er bij mij toch nog wat kilootjes af moesten. Omdat ik er zo mooi mogelijk uit wil zien voor mijn vriend ben ik gestart met een heel streng dieet (maaltijd-vervangers) en zwaar trainingsschema. Nu val ik daar flink van af en mijn vriend vind dat prachtig en vind dat ik door moet gaan, maar mijn moeder zegt dat ik te dun wordt en moet stoppen. Wat moet ik doen, kan ik doorgaan en nog dunner worden zoals mijn vriend wil.

18 jaar
4 jaren geleden

17 Reacties

  • Sorry hoor! Dit gaat imo echt veel te ver! Jou vriendje moet je gewoon accepteren zoals je bent daarom valt ie op je! Niet om jou tig kilo af te laten vallen! Als ik een vried of vriendin krijg zou ik hem of haar gewoon laten als hij/zij is! Kijk als jij dit leuk vindt vind ik het ammaal best, zo niet dan moet je echt het erover hebben!!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Vandaag weer meting gehad, mijn vriend is nu boos, was een kilo aangekomen in plaats van afgevallen. Moet nu nog strenger gaan lijnen en intensiever sporten van hem. Hij wil mij echt superslank hebben, dat vind hij mooi. Ik ga dus een zware tijd tegemoet........................................................

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn vriend vind het totaal niet erg dat ik dik ben, vind het zelfs mooi zegt hij. Smaken verschillen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Een meisje heeft wel eens verteld dat haar vriend haar te dik vond. Ze is daarom afgevallen. Ze moest het dus niet verplicht, maar ik denk dat hij het anders had uitgemaakt als ze steeds dikker was geworden. Het afvallen gebeurt dus niet echt gedwongen in ralaties, maar het ook niet altijd helemaal vrije keus. Op zich niet gekdat dit zo gebeurt, iedere jongen wil toch dan zijn vriendin er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Jouw vriend heeft een heel ongezond idee van een relatie. Verplicht afvallen hoort er bij? Wat een onzin. Ook het idee dat heterojongens eisen zouden stellen aan het gewicht van hun vriendin is onzin. Natuurlijk kun je voorkeuren hebben, maar ik heb in mijn omgeving nog nooit gehoord dat iemand verplicht moest afvallen van zijn of haar partner.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo lieverd Wat vinden je ouders en vrienden hiervan? Een relatie is elkaar aanvullen en zorgen voor de ander, lief hebben, sex maar zeker niet iets opdringen aan een ander. Vergeet jezelf niet !!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn vriend vind dun gewoon heel mooi, daarom moet ik op dieet. Mijn vriend zegt dat verplicht afvallen in een relatie er gewoon bij hoort.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Waarom doe je wat je vriend zegt over afvallen?   Flauwvallen is echt niet gezond. En hij wil dat je verder gaat met dit dieet.   Wat is zijn bedoeling?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik bedoel dat mijn vriend zegt dat hetero-jongens hun vriendin ook slank willen hebben en daarom eisen stellen aan het gewicht van hun vriendin/vrouw. Daarom mag hij dat mij ook doen vind hij. Dat het voor mij zwaar is om op het door hem gewenste gewicht te komen snapt hij, maar dat hoort er bij vind hij.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben nu al flink afgevallen, maar mijn vriend vind het nog niet goed, er moet nog 6 kilo af van hem. Mijn vriend vind het mooi als ik heel dun ben. Maar het dieet met de maaltijdvervangers is zo zwaar, in combinatie met zware training. In ben in de sportschool al een keer flauwgevallen. Hij zegt dat ik gewoon door moet gaan met het dieet met maaltijdvervangers. Hij bepaalt hoe zwaar ik mag wegen. Hij zegt dat dit in hetero-relaties ook normaal is. Weet iemand of dit klopt?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Het kan echt geen kwaad om op deze manier af te vallen. Jouw vriend is jouw motivatie, en dat is goed, gezien je blijkbaar een beetje te dik bent. Het gaat er alleen om dat je het op een gezonde manier uitvoert. Zorg dat je voldoende blijft eten. Ga naar een diëtist en vraag daar om advies. Dit is voor je lichaam namelijk een shock...

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb een goed gewicht, voel me prettig daar ook bij en een ieder moet me dan ook nemen zoals ik ben! Wat is dat voor vriend die jou dwingt ongezond bezig te zijn? Wat is het volgende wat hij eist? Wat is er straks meer wat hem niet bevalt? Ik zou eens heel goed over jouw relatie met hem nadenken!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Een vriend moet je accepteren zoals je bent, dat is nu eenmaal zo, daarvoor zijn jullie er voor elkaar om je onzekerheden vannje af te praten.... ik wil jullie relatie niet in puin op zien gaan en dat op mn geweten hebben maar misschien moet je een grens stellen tot waar je dit doet je wilt vast niet dat je dood bent door al dat afvallen enzo

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Zonder je lengte en gewicht te weten, kan hier niets zinnigs over gezegd worden.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Verbaasd toen ik dit las, wat is dit voor een vriend die jou dwingt om af te vallen alleen om dat hij dit mooi vind. Wat vind jezelf? Vond jij je zelf ook te dik of vond hij dit alleen,als dit zo was had jij er nooit aan moeten beginnen. En nu je slank bent wil hij nog dat je door gaat. Je moeder heeft groot gelijk dat je moet stoppen straks heb je anorexia. Dit is toch geen leuke relatie, ben ook niet slank maar mijn vriend heeft er totaal geen problemen mee die houd juist wel van mollig.Als ik jou was en hij wil dat je toch door gaat heb ik maar één advies, kappen met die gozer,voor je eigen best wil.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hoe groot ben je en hoeveel weeg je nu?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Praat eens met je dokter

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten