Skip to content
20 reacties
660 weergaves

Voorhuid

Hey, ik heb een vraagje: Ik heb stijf 13 cm, slap kan mijn voorhuid met een beetje pijn helemaal naar achteren, stijf lukt hij er niet helemaal overheen. Is dit raar/word het nog groter waardoor het wel past? Of moet ik er iets mee doen?

13 jaar
4 jaren geleden

20 Reacties

  • Jongen 13, ik had precies hetzelfde als jij, Ik had er ook niet echt last van ofzo, maar idd je voorhuid moet wel naar achteren kunnen. Want anders krijg je later wel last : de boel kan gaan ontsteken omdat je je eikel niet goed kunt wassen, en echte seks met een meisje kan pijnlijk zijn als door de bewegingen je voorhuid naar achter wil maar niet kan. Er is niets gek aan, maar als je echt echt echt niet naar een dokter wil of naar je ouders (net zoals ik destijds) probeer dan gewoon eerst zelf de boel iets op te rekken. Daarvoor moet je zovaak mogelijk per dag (bij het opstaan, bij ieder wc bezoek, etc etc) je velletje net zo ver naar achteren trekken totdat het nog net geen pijn doet. Dus zeker niets forceren. Het helpt als je een bad hebt, het water maakt je huid wat soepeler. Je kunt ook een zalfje zoals nivea gebruiken. Als 13 jarige heb je het voordeel dat je op een leeftijd bent / komt dat je meer zal gaan mastureren, en ook dat helpt uiteraard met het oprekken. Wat ook kan is je eikel gedeeltelijk (dus niet helemaal !) bloot te leggen als je pik slap is, en hem dan stijf laten worden, dat rekt de voorhuid ook op Het enige waar je op moet letten is dat je het niet forceert, oprekken heeft gewoon tijd nodig. En je zal zien dat -heel langzaam- je je voorhuid steeds weer een millimeter verder naar achteren kan na verloop van tijd. Bij mij ie het zo uiteindelijk helemaal goedgekomen. Lukt het op deze manier niet, tsja dan zal je toch even een dokter moeten raadplegen : die heeft wel gekkere dingen gezien, en die kan je een goed zalfje voorschrijven wat veel beter werkt dan nivea.. Maar afgaande op jouw verhaal komt het denk ik allemaal nog wel goed . Succes !

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • En een schoolonderzoek? Zit in de 2e, nog nooit gehad

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • @J18, zo bedoelde ik het niet helemaal. Ik vind het niet perse raar om het tegen m'n vader te zeggen, maar ik heb niet direct ergens last van ofzo, wil gwn dat hij helemaal naar achter kan gewoon omdat ik denk dat dat hoort snapje

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • "ik ga naar m’n vader en zeg dat ik er last van heb, hoe ga ik dat zeggen? Krijg m’n voorhuid niet naar achter??" Ja precies zo, dat is toch wat er aan de hand is? Kom op, hij is je vader! Als je geen zin hebt om erover te beginnen, vraag ik me eeerlijk gezegd af hoe erg het dan is. Je komt nu op een leeftijd dat je meer voor jezelf zult moeten gaan opkomen en daar hoort dit ook bij. Ik weet niet hoe ver je van de huisarts enzo afwoont maar je kunt natuurlijk altijd zelf naar toe gaan en vragen om een afspraak. Alleen áls er iets bij je moet gebeuren, komen je ouders er toch achter en zullen ze je vragen waarom je het niet meteen tegen ze gezegd hebt. Dan maak je het dus nog veel erger. Als het echt niet gaat met je ouders zou ik schoolonderzoek afwachten en het daar tegen de dokter zeggen (trouwens, die merkt het vanzelf wel als hij je onderzoekt :-) ).

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • @J18 ik ga naar m’n vader en zeg dat ik er last van heb, hoe ga ik dat zeggen? Krijg m’n voorhuid niet naar achter?? Damn zo geen zin in om hierover te beginnen. Kun je geen afspraak maken zonder ouders? En hoe dan Thxx alvast Gr topic starter

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Je hoeft toch niet te zeggen wanneer je er last van hebt? Gewoon dát je er last van hebt. Ze begrijpen heus wel dat je als je 13 bent intussen meer met je piemel doet dan alleen plassen. Zelfs dan moet het goed kunnen om hem schoon te kunnen maken. Dus, geen schaamte, gewoon vertellen dat je last hebt en naar de huisarts ofzo wil. Of een 'halve besnijdenis' een goed idee is, vraag ik me af. Het schijnt nogal eens te gebeuren dat je er op latere leeftijd toch weer last van krijgt en het dan alsnog helemaal moet.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts hier, Zelf lijkt mij als het toch niet goed komt een ‘halve besnijdenis’ een goed plan, maar hoe ga ik dit aan mijn ouders vertellen. Ik kan niet zeggen dat ik er tijdens het rukken last van heb...

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou alleen als het echt niet anders kan een besnijdenis doen. Ik ben namelijk wel besneden en ik zou willen dat een voorhuid heb

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • het klinkt misschien raar maar ik had hetzelfde probleem en je kan gewoon in het ziekenhuis als alternatieve besnijdenis ook de voorhuid een soort van hechten waardoor er meer ruimte tussen komt. zelf was het al te strak bij mij dus ik ben half besneden. ik kan gewoon nog aftrekken zonder dat het anders voelt.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ts: Bedankt voor jullie reacties, besnijdenis is wel echt het laatste wat ik wil dus hopen maar dat het goed komt.. zo niet, kan je een afspraak maken bij een huisarts of dokter ofzo zonder dat mijn ouders erachter komen? Vind t een beetje awkward haha

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Eerst zelf proberen de voorhuid op te rekken, dan komt het vaak wel goed (zo is het bij mij ook goed gekomen, en ik kon geeneens het velletje naar achteren halen in slappe toestand). Hou er wel rekening mee dat zoiets wel een aantal maanden kan duren, maar je zal zien dat de voorhuid na verloop van tijd telkens weer een millimeter verder kan. Als je geen verbetering merkt zou ik je aanraden om toch maar die dokter op te zoeken, Ik begrijp dat zoiets genant is, maar de dokter ziet heus wel gekkere dingen. Een dokter zal je vermoedelijk een speciaal zalfje voorschrijven wat de huid soepeler maakt , en in het allerslechtste geval een besnijdenis aanraden.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou ook eerst proberen of je je voorhuid kunt oprekken. Dus goed en vaak in bad of onder de douche je voorhuid proberen terug te schuiven, voor zover dat gaat. Let op: je moet het ook niet forceren. Besnijden kan altijd nog als het echt niet gaat. En mocht je uiteindelijk toch voor besnijden kiezen, dan kun je je ook nog gedeeltelijk laten besnijden, geloof ik, dus zo dat je niet je hele voorhuid kwijt bent. Maar dat weten de besneden jongens hier vast wel. Succes!

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • De dokter kan je een zalfje voorschrijven en dan veel rekoefeningen doen. Bij de meeste komt het wel goed zonder te knippen

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had hetzelfde toen ik 11, 12 was en ben ervoor besneden. Is uiteindelijk wel het beste.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ga eerst naar je huisarts, misschien kan die iets betekenen. Ik zou niet gelijk besnijden misschien krijg je daar spijt van, en ze kunnen het er niet meer opplakken??

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • TS: J17, heb net gedoucht, heb ik geprobeerd en als hij slap is kan hij helemaal naar achter maar dan word de ader daar gekneld.. bij stijf lukt het nu tot ongeveer de helft J19, ik hoop dat dit toch niet nodig is, ga hiervoor ook liever niet naar de dokter

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Niets aan laten doen. Zeker niet besnijden. dagelijks het velletje omlaag trekken. Je raakt dan van je probleem af. zonder voorhuid is seks echt anders en minder lekker. Ik kan het weten, want ze hebben het zonder goede uitleg bij mij gedaan op advies van de schoolarts .

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Dat is niet raar op jouw leeftijd. Je moet je voorhuid voorzichtig oprekken door hem steeds ietsje verder met douchen als de huid zacht is over de eikel te halen. Niet forceren dat er een wondje komt! Als er na een paar weken geen verbetering is, zou je naar de huisarts kunnen gaan of een schoolonderzoek afwachten.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik raad je aan voor een besnijdenis te kiezen. Ik zat met het zelfde probleem

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Mee naar de dokter gaan dat moet je zeker doen

    15 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten