Skip to content
36 reacties
5558 weergaves

Mag boxer aan blijven ?

Ik moet na de kerstvakantie op school gekeurd worden door de jeugdarts van de GGD. Weten jullie of dat bloot gedaan wordt, of mag je je onderbroek aanhouden. Klasgenoten vertellen rare verhalen. Ik denk dat ze dat doen om wie nog moet bang en onzeker te maken. De dokter zou in je liezen voelen en zelfs in je kloten knijpen. Ik zou niet weten waarom dat nodig zou zijn en geloof het eigenlijk niet. Wat zijn jullie ervaringen ?

14 jaar
4 jaren geleden

36 Reacties

  • Raar dat je geen hand krijgt, maar je wel moet uitkleden en de dokter vervolgens gewoon met z'n handen aan je body zit en in je onderbroek voelt. Je moet op je vuist blazen en krijgt dat liesbreuk onderzoek. Kan dat dan geen kwaad ? Snap het echt niet.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij meisjes wordt er ook wel even in hun slipje gekeken, maar er valt uitwendig niet veel te zien, doordat het geslachtsdeel vooral inwendig ziet en er geen inwendig onderzoek gedaan wordt bij routine keuringen.Bij jongens overigens ook niet, maar bij hun kan makkelijk uitwendig onderzocht worden doordat het makkelijk bereikbaar tussen de benen hangt. Bij jongens voelen ze niet aan je borsten en tepels. Bij meisjes is dat wel nodig en prettig vinden ze dat vaak niet. Zou interessant zijn als meisjes hier iets over zouden schrijven op onze jongens site !

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij moest ik ook me broek uitdoen hij voelde ff aan me ballen enz maar vroeg me AF moet dit bij meisjes took?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, ben vorige week bij de schoolarts geweest. Kwam eerst bij een vrouw die mij ging wegen en meten. Toen moest ik in een potje pissen. Toen kwam de dokter mij halen. Moest alles uit doen. Hij voelde aan mijn ballen en schoof mijn velletje naar achteren. Moest een stukje lopen en bukken. Toen weer aankleden. Kreeg nog vragen over seks. Woensdag kregen mijn ouders een brief met de uitslag. Ben iets langer dan normaal en heb iets ondergewicht maar voor de rest ben ik gezond. Over die vragen stond niets in de uitslag. Maar mijn ouders weten wel dat ik op jongens val en geen maagd meer ben.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben ook bij de schoolarts geweest.Ik moest de boxer uit doen.Ze voelde even aan de ballen.Daarna werd mijn piemel bekeken,ik ben strak besneden,de huid raakt de eikelrand niet,dus ze kon alles goed zien.De eikel zag er goed uit vond ze en ze vond het mooi staan bij mij.Daarna nog een paar vragen en toen was ik klaar aan het eind heb ik wel een stijve gekregen.Die stijve vond ik wel vervelend,maar het onderzoek niet.Het is ook nuttig soms vinden ze wat.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het gewoon niet prettig me naakt te moeten uitkleden voor een dokter die ik niet ken voor een keuring waarvan ik het nut niet inzie.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik kreeg ook een stijve bij de dokter. Toen ze vroeg of ik mij broek omlaag kon doen, wist ik al wat er zou gaan gebeuren.Volgens mij krijgt iedere jongen een stijve als ze je eikel naar achter trekken en in je kloten knijpen. Gelukkig geen zaadlozing al scheelde het niet veel. Ik geloof dat die dokter er niet eens geil door werd. Als dit je dagelijks werk is, begrijp ik dat wel. Ze wil natuurlijk mannen van haar eigen leeftijd of is getrouwd en moeder.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • A) jongen 15jaar,ik denk,dat de meeste bang zijn,dat ze misschien een stijve krijgen.Als de arts aan de piemel en ballen komt.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Als de schoolarts op school komt zijn de meeste jongens erg gespannen, de meeste vinden het niet fijn dat hun onderbroek even uit moet. Bij het douche na gym staan alle jongens in hun nakie. dat vind iedereen gewoon. Als je later een vriendin of vriend krijgt zal je onderbroek ook uit gaan.
    Waarom die angst bij de schoolarts.
    Waarom zijn de meeste bang?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • je mag je boxer aanhouden als je de onderzoekskamer binnenloopt ja, tenminste bij mijn wle.
    dan is het wegen, meten enz.
    op het laatst moes ik voor de dokter komen staan en vroeg hij mijn boxer te laten zakken.
    toen voelde hij mijn ballen en bekeek de grote, ook werd mijn eikell bloot gemaakt door mijn voorhuid naar achter te doen
    stelt niks voor, maar kregg wel een beetje een stijve ervan.
    komt vast goed, geen zorgen maken .

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik had ook zo’n ggd onderzoek en ik mocht gewoon al m’n kleren aan houden. Werd alleen gemeten En gewogen

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik moet er toch nog naar toe, omdat mijn vader het heeft aangevraagd. Dat kan omdat ik nog geen 16 ben. Ik ben er niet echt op tegen, maar voor mij hoeft het niet. Wie gaat er zelf om vragen ?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Wij worden niet meer gekeurd. Alleen als jer er zelf om vraagt kan het wel. Volgens mij is dat nu in heel Nederland zo. Je wordt nog wel opgeroepen om bij de GGD prikken te komen halen, maar ook dat is niet verplicht. Ik ga wel, want ik heb geen zin onnodig allerlei ziektes op te lopen. Van prikken heb ik niet veel last. Alleen als ze bloed uit eeen ader willen prikken val ik bijna flauw. Ik mag dan liggen.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Bij mij was het een vrouw van tussen de 50 en de 60. Je mag je onderbroek wel aanhouden, maar aan het eind keek ze er even in. Ze zat er gelukkig niet aan, want dan had ik een stijve gekregen. Gelukkig geen bloedafname of prikken. Wel moet je wat pis inleveren. Daar doet ze een staafje in.Ze zei dat het oké was. Pas later hoorde ik dat dit onderzoek vrijwillig is en je dus niet hoeft te gaan als je niet wilt.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Het gaat over een routine onderzoek. Maak je er niet te druk om. Je ziet er echt niet anders uit dan andere jongens/mannen van je leeftijd. Je vindt het toch ook geen probleem onder de douche of in de kleedkamer bij gym op school of je sportclub ?

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Ze zitten wel aan je eikel en ballen te voelen. Van je kont blijven ze af, tenminste bij mij. Het vervelendst vond ik dat ze je vet meten met een tangetje. Deed best pijn.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat voor onzinnige vragen ? Vond je dit nuttig of ging je omdat het moest ?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben op de middelbare school 1 keer langs de schoolarts geweest. Was in de 2de klas. Shirt moest uit maar de rest niet. Prikken heb ik toen ook niet gehad. Werd even naar de rug/houding enzo gekeken. Verder nog wat onzinnige vragen en dat was het. Heeft niet langer dan 10 minuten geduurd denk ik. Volgens mij komen die verhalen over naakt moeten en aan ballen zitten vooral van Belgen. Heb wel vaker gehoord dat dat daar bij de schoolarts heel normaal is.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben je verder niet gekeurd ? Een arts is wel erg duur als het alleen om wegen gaat. Dat kan een verpleegkundige ook.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zit in de 2e klas en bij mij was er dit jaar een GGD arts. Alles moest uit behalve mij onderbroek, om te wegen.

    13 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten