Skip to content
12 reacties
748 weergaves

Doktersbezoek

Hoi allemaal. Ik moet binnenkort naar de dokter omdat ik een vernauwde voorhuid heb. Dit is niet als mijn piemel slap is, alleen in stijve toestand. Moet ik mijn piemel dan stijf maken om te zien wat het probleem is? Ik ben heel bang

16 jaar
5 jaren geleden

12 Reacties

  • Je hoeft hier echt niet bang voor te zijn. Het komt veel voor en een beetje dokter snapt heus wel dat je het niet leuk vindt en het pijn doet. Misschien is besnijden helemaal niet nodig bij jou. Als het wel moet, gewoon laten doen. Het wordt verdoofd en het is een hele korte operatie, niets om bang voor te zijn.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • ouders moeten niet vragen voor besnijdenis verminking enkel als het pijn doet , kinderen tieren van de pijn bij besnijdenis , zelf bij de beesten gebruiken ze verdoving om bvb te castreren

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Je kunt het gewoon vragen aan je huisarts. Het is niets raars. Hij zal even kijken naar je voorhuid en dan weet hij echt genoeg. Ik heb het gehad toen ik 15 was omdat ik m’n voorhuid niet voldoende naar achter kon doen. Ben daarna wel besneden.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • J15,daar is goed over na gedacht ,ik ben toen ook in de vakantie besneden. Zo kon het in alle rust helen,geen school en sport

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Mijn broertje van 11 en ik zijn aan het begin van de zomervakantie daarvoor geweest. Hij keek vooral naar het einde van het velletje. We moesten allebei een keer proberen het velletje over de eikel te doen. Bij ons allebei lukte dat niet omdat het vooraan zeg maar niet genoeg rekte. Ik heb daar geen stijve van gekregen. Toen wist hij genoeg en moesten we naar ziekenhuis. Daar moesten we het nog een keer doen en lukte het weer niet. Het ziekenhuis gaf de keus of we het met zalf wilden proberen of geopereerd wilden worden. Onze ouders wilden het liefst een besnijdenis en we zijn toen allebei voor dat we weer school moesten geopereerd. We zijn er inmiddels helemaal aan gewend om besneden te zijn.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi! Ik ben vorig jaar ook naar de huisarts gegaan hiervoor. Je piemel hoeft niet stijf te zijn. In slappe toestand zal hij ook wel kunnen beoordelen dat je voorhuid gewoon te nauw is. Hij zal je verwijzen naar de uroloog, welke je een zalfje geeft om de voorhuid wat rekbaarder te maken. Mocht dit geen gewenst effect geven (of niet genoeg) dan zal je een besnijdinkje krijgen. Klinkt eng, maar is erg zinvol.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien krijg je vanzelf wel een stijve zonder dat je iets doet

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik dacht altijd dat jongens hier in NL goed op gecontroleerd werden en zoiets al eerder wel ontdekt werd... Ik ben het helemaal eens met de andere jongens al zeiden: goed dat je er naar laat kijken, ermee doorlopen gaat 'm niet worden en blijft problemen geven. Misschien is het bij jou nog te verhelpen omdat je zegt dat het alleen een probleem is als hij stijf is. Maar aarzel niet te lang als je het gevoel hebt dat er geen verbetering komt en de dokter dit of dat nog wil proberen. Sommige artsen zijn erg terughoudend om te besnijden hoewel dat in veel gevallen wel de beste oplossing is. Laat maar weten hoe het is gegaan. Er zijn heel wat jongens op dit forum die met hetzelfde probleem zaten, we helpen je wel!!! :p

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat de dokter even wil zien hoe erg de vernauwing is, en ik denk niet dat een erectie perse nodig zal zijn. En sowieso mag je dingen weigeren als dat niet goed voelt. Zo'n doktersbezoek is wel een beetje genant, maar het is een regelmatig terugkerend iets voor een dokter, en de dokter heeft heus wel gekkere dingen gezien. Ik vermoed dat de vernauwing niet zo ernstig is afgaande op jouw verhaal, en dat er eerst geprobeerd gaat worden met een zalfje om je huid losser te maken. Daarbij helpt het als je de boel zelf probeert op te rekken. Succes

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Bang hoef je niet te zijn.
    Hij zal vragen en misschien kijken en het velletje slap terug doen, en dan zal hij het wel zien.
    Je zal wel een zalfje krijgen net als mijn broer, maar dat heeft bij hem niet geholpen en hij is ook besneden net als ik.
    Ik zou zeggen ga er naar toe, de stap heb je al gezet om naar de dokter te gaan. Je bent al halve wegen.
    En met pijn afblijven trekken is geen pretje, je zal blij zijn als het allemaal gebeurt is.

    Hou ons op de hoogte!

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij mij moest dat niet bij de dokter. Wel goed de vragen beantwoorden en hij kijkt slap wel eens of het er over gaat. Ze hebben dan mijn voorhuid verbreed.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat je je er geen zorgen over hoeft te maken. Waarschijnlijk hoef je hem niet stijf te maken. Hij gaat vast even kijken maar ik denk dat hij vooral gaat vragen. Geen paniek

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten