Skip to content
16 reacties
1628 weergaves

half bloot

Gisteren was ik opgeroepen voor de griepprik . Veel mensen van 60 en ouder. Ik kreeg de mouw van mijn overhemd niet voldoende omhoog ( te strak ) en het gevolg was dat ik het uit moest doen en daar half naakt die prik kreeg. Ik had het koud en voelde me wel bekeken door die oude mensen. Hebben jullie ook dit soort ervaringen als je een prik moet halen?

16 jaar
5 jaren geleden

16 Reacties

  • Gewoon in je delta spier . Waarom in je bil ? Nergens voor nodig. De mouwen van de meeste overhemden zijn te strak om ze ver genoeg op te trekken.Ik trek het daarom gewoon uit. Wat is het probleem als anderen je bovenlichaam bloot zien ? Op het strand ziet iedereen dat toch ook ? Ik zie ook vaak andere jongens die hun shirt uittrekken voor het krijgen van een prik.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik haal ook ieder jaar de griepprik ik heb diabetes bij mij is het verplicht bij mij moet hij in me bil ik vind het best wel raar want andere krijgen het in hun arm maar ik vind de prik zelf niet zo erg heb all zoveel prikken in me leven gehad maar doen ze het bij Julie ook wel eens in je billen?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen20 jaar,
    natuurlijk douche ik ook bloot op school en sportclub enzo. Hoe wil je je anders goed schoon wassen. Heel mijn klas doucht bloot. Maar als je met onderbroek doucht, moet je die natte onderbroek toch sws ook uit doen en afdrogen en een droge schone aandoen? Dan ziet iedereen toch ook je piemel. Als ik op textielstrand ben doe ik gewoon omkleden door even snel bloot te gaan. Vind het veel teveel gedoe om dan een handdoek om me heen te doen. Bovendien valt dat gedoe met een handdoek echt veel meer op nog dan gwn ff snel bloot. Ik heb met bloot dus geen probleem, ga al van klein naar naaktstrand en blootcamping.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 17 Prima dat je je gewoon laat vaccineren tegen alles waartegen iedereen in Nederland zich laat vaccineren.Zodra de griepprik standaard ook aan jongeren gegeven wordt, maak je daar geen probleem van.
    Bloot bovenlichaam bij mannen in een rij voor een prik moet volgens mij ook gewoon kunnen. Bij meisjes natuurlijk niet. Ik merk wel dat we preutser worden. Op mijn sportclub zijn er gasten die in onderbroek douchen. Ik niet en jij waarschijnlijk ook niet.
    Vaccinaties zijn belangrijk en voorkomen veel ziekte verzuim. Iedereen zou er verplicht aan moeten meewerken.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 20 jaar,
    Ah ja, ik had wel eens gehoord dat mensen uit de zorg soort van verplicht zijn dat te doen, omdat ze met kwetsbare mensen omgaan. Ook wel gehoord dat als je risicogroep bent dat je dan uitnodiging van de huisarts krijgt, dus ook jongeren, maar ik wist niet dat er veel jongeren dat deden. Ik ken er ook geen een die dat doet. Ik was een keertje met mama en haar oma, mijn omi, naar de huisarts, omdat omi die prik moest halen. Ik zag er eigenlijk alleen maar 60+ers. Maar bij ons is dan 2 x 1 uurtje dat de huisarts prikt, das in een dorpje, dus misschien is dat ook anders dan in een grote stad, idk. Ik ga zelf wel voor alle prikken die nodig zijn, dus gwn die iedereen krijgt of iig waarvoor iedereen uitgenodigd wordt. Ik ben dus zeker niet tegen vaccinaties. Heb alleen nog nooit griepprik gehaald. Ben ook nog nooit echt ziek geweest van de griep. Alleen klein beetje dat je niet lekker voelt, maar ja, gaat wel weer over. Zelf vind ik het niet erg om voor een prik even mn shirt uit te doen. Mensen zien me wel vaker met bloot bovenlijf. Voor jongens is dat niet erg. Bij meisjes is wel anders natuurlijk.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • In bijna alle landen is vaccinatie tegen besmettelijke ziektes verplicht. Dat zou hier ook zo moeten zijn. Wat is daar nou op tegen ?

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 17 Er zijn best veel mensen van jonger dan 60 die ook worden opgeroepen. Dat kan een aantal medische redenen hebben zoals diabetes.
    Jongeren gaan vaak wat later als ze uit school of hun werk komen. Dan zie je bijna evenveel jongeren als ouderen bij de prikpost.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Iedereen prikken lijkt me een heel goed idee. Liefst verplicht en niet vrijwillig.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • “Half bloot” is wel een beetje overdreven ts

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Het zou goed zijn als iedereen een griepprik kreeg. De kosten worden terugverdiend door veel minder ziekteverzuim . De prikken kunnen gewoon op school of op je werk gegeven worden. Goed idee, toch ?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Er zijn veel jongeren die de griepprik krijgen. Wij krijgen die op ons werk.Het is veel makkelijker en het gaat sneller als je met bloot bovenlichaam in de rij gaat staan. Van die prik voel je niks en ook daarna heb je nergens last van.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Gebeurt door die nauwe mouwen bij bijna iedereen. Het maakt me niet uit dat anderen mijn blote bovenlichaam dan zien. Waarom zou ik me daarvoor generen. Op het strand of in een zwembad ziet iedereen dat toch ook ?
    Ik vind het nu in november echt veel te koud om in een T-shirtje naar die dokter te gaan. Ik heb gewoon een trui aan die even uit moet. Geen probleem.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb nog nooit een griepprik gehad en ook geen uitnodiging. Dacht dat het alleen voor ouderen en mensen in risicogroepen was. Of gaan jullie uit jezelf dan?
    Ik heb dus nooit zoiets met een prik gehad, wel toen ik met m'n fiets was gevallen. Toen hadden ze van de ambulance op straat m'n broek helemaal open geknipt en er stonden best veel mensen naar te kijken. Ik had het toen niet echt in de gaten, omdat ik veel pijn had, maar later op school zag ik er filmpjes van. Das best wel raar.
    Voor jou: misschien was het eerder dat die oudere mensen keken omdat je jong bent er (volgens mij) niet veel jongere mensen komen voor de griepprik. En dus niet omdat je je overhemd uit had gedaan.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat was even schrikken, al hád je het natuurlijk kunnen zien aankomen dat je je arm zou moeten ontbloten. Tja, dat dat voor het oog van veel mensen zou gaan gebeuren, dat had je wellicht niet zien aankomen. Maar dan nog, je mag gezien worden, toch? Alleen je shirt uitdoen is wat koud, eventjes, maar verder niks aan de hand toch. Volgend jaar een T-shirt eronder, klaar!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Wees blij dat die prik niet in jouw bil moest en dat je jouw broek niet voor driekwart moest laten zakken met al die mensen erbij. Gefeliciteerd overigens dat je het laat doen. Ik laat het ook iedere herfst doen en heb nog nooit griep gehad. Bij een epidemie heb ik al zoveel vrienden in mekaar zien stuiken dat het niet mooi meer was. Zo'n prik maakt echt een superman van je.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Gebeurd zoooo vaak, is niks raars aan hoor

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten