Skip to content
25 reacties
3240 weergaves

Vroeger geëxperimenteerd, normaal?

Ben benieuwd of het nou normaal is dat je experiment met vrienden, ben wel hetero verder maar heb vroeger wel heel wat geëxperimenteerd met vrienden. Dit was al op best jonge leeftijd, vanaf een jaar of 9/10

19 jaar
5 jaren geleden

25 Reacties

  • @j22, wat is jou reden om hier te reageren? Je zegt heel veel maar naar mijn idee gaat het jou niet om het onderwerp. Je kun het eens of oneens met iemand zijn maar dat hoeft niet op de manier zoals jij het doet. Jij komt erg belerend over. Beetje respect voor andermans menig zou wenselijk zijn. Ik heb ook wel dingen met een jongen gedaan. Later met een leuke meid. Nu single en sluit jongens ook niet uit

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • hoi hoi, 22 y.o. highly educated boy,
    wat lief dat je nog aan me hebt gedacht vandaag. Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Ik hoor dat wel vaker van jongens, jongens die verliefd op me zijn. Ik heb ook nog aan jou gedacht. Ja, echt, niet zo lang hoor, maar toch.
    Je mag me best dom vinden hoor, daar heb ik geen probleem mee. “I'm rubber, you're glue, everything you say sticks right back to you”. En als je jezelf dan intelligent vindt, ook prima. Jouw quote “iedereen die dom is denkt dat hij intelligenter is dan wie slim is” vond ik best wel aardig hoor. Ik kwam er ook nog eentje tegen “Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen” (Matthijs van Boxsel). Tot slot nog een vraagje: ga je je deze keer wel aan je belofte – “Dit is, heb ik voordien al gemerkt, dus een dovemansgesprek, waar ik mijn tijd niet verder wens in te steken” – houden? Ik vraag het maar even, want eergisteren zei je “Hier stopt voor mij dus deze discussie. Ik heb van jou geen lessen te ontvangen, jongen. En klets dus maar verder ; het interesseert mij niet meer.” En daar heb je je ook niet aan gehouden. Dus ja, wat is jouw woord nu eigenlijk waard. Ok skattie, ik moet van mama nu echt naar bed, dus ik ga nu mijn schoonheidsslaapje doen. Slaap lekker.

    @jongen19,
    ik weet niet of dit “Ik vond het gek dat je als homo hetro jongens gaat aftrekken en pijpen omdat je nog geen vriend hebt!” voor mij bedoeld was, maar ik wil er wel op antwoorden. Misschien moet ik het even uitleggen. Soms kom ik leuke jongens tegen en de meeste leer ik dan eerst een beetje kennen en als we een klik hebben, kan het soms gebeuren dat we samen iets gaan doen. Dat kan aftrekken zijn of gewoon knuffelen en soms ook wel pijpen. Omdat ik nog geen vriendje heb, ben ik soort van vrij om te doen wat ik wil, zolang die ander dat ook leuk vindt. Het klinkt misschien alsof ik nogal gemakkelijk met een andere jongen naar bed ga, om het zo maar te noemen, maar zo is het in de praktijk niet. Ik laat me niet gebruiken door jongens, alleen omdat ze zin hebben. Ben geen schandknaap. Ik doe het ook niet voor geld. Ik kan me wel voorstellen dat “men” zich dan afvraagt of er liefde is of alleen lust. Ik denk dat er vanuit mij wel een bepaald gevoel van liefde voor die andere jongen is, maar tegelijk weet ik ook soms al wel dat die liefde niet beantwoord wordt. Dat het van de andere kant dus wel alleen lust is/kan zijn. Maar is dat erg? Ik vind het soms vooral jammer, omdat sommige jongens echt leuk zijn. Het is wat het is.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 22, volgens mij spreek jij raadsels. Wat jongen 17 zegt volg ik helemaal maar jou zinsneden zijn veel woorden maar zeggen me niets. Experimenteren is niet gek en denk dat de meeste jongens en meisjes dat doen, hetzij alleen of samen, ook het zelfde geslacht onderling. Daarvoor hoef je niet homoseksueel te zijn. Vaak experimenteer je al voor je achter je geaardheid komt.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • De vraag was meer of het gek is of niet. Ik denk van niet! Wij vonden het wel lekker om elkaar te rukken! Het is in ieder geval wel gezelliger met z’n tweeën en lekker om te doen! Ik vond het gek dat je als homo hetro jongens gaat aftrekken en pijpen omdat je nog geen vriend hebt! Wij hebben het beleefd als het lichaam ontdekken!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 17 die graag iets bij wil leren ...

    ... maar als puntje bij paaltje komt, het verdomt om het te doen, hetgeen overduidelijk blijkt uit je laatste epistel. Dit is, heb ik voordien al gemerkt, dus een dovemansgesprek, waar ik mijn tijd niet verder wens in te steken. Het is overigens niet mijn gewoonte op dit niveau te discussiëren.

    Blijkbaar leven we nu in een klimaat, waarin met wetenschappers en experten allerhande de vloer wordt aangeveegd. Blijkbaar zijn we, sinds Trump in de VS aan de macht is, zo ver gekomen dat iedereen die dom is denkt dat hij intelligenter is dan wie slim is.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Die jongen van 22 heeft zeker al een hoop levenservaring.... Of is drs of zo... Maar jongen 22, ik ben het eens met jongen 17. Ik ben wel homo maar jongens waar ik het wel eens mee heb gedaan deden het uit nieuwsgierigheid en hebben nu een vriendin. De praktijk is meer zekerheid dan de theorie

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wij deden/doen het nog steeds wel regelmatig elkaar aftrekken en pijpen, ik denk ook niet dat je direct homo bent! Het is voor ons een behoefte die je bij een meisje niet altijd vindt! In ons geval is het zo dat we van elkaar weten wat we lekker vinden doordat we weten van elkaar hoe het voelt om klaar te komen!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi @mijn wetenschappelijk onderlegde 22jarige vriendje van het forum,
    goed idee van je om er bij te zetten “die betweterige jongen 17”. Ik bedoel, er zijn hier meer jongens van 17 op het forum en zo weet ik iig dat het voor mij bedoeld is. Ik heb jouw stukje ademloos gelezen. Gelukkig was het stukje niet zo lang, anders had ik het misschien niet overleefd. Dat zou wat zijn hè, nou ja, ik ben er nog. Fijn hè. Ik vind het altijd leuk als iemand open staat voor discussie en ruimte geeft voor iemand anders zijn mening. Dat je dan ervaringen en meningen kan delen en dan gezamenlijk tot nieuwe inzichten kan komen. Dat je van elkaar leert en zo. Das echt wel tof. Ik vind het ook fijn om van iemand die al wat ouder is en wat meer ervaring heeft in het leven tips te krijgen waar je verder mee kan. Ik zou je daar graag voor willen bedanken. Maar ja, ik vind die dingen niet bij jou, dus kan ik dat niet doen.
    Ik vind het wel knap van je dat je vaak alleen maar 1 puntje uit de discussie eruit ligt en de rest buiten beschouwing laat. Ik moet je wel toegeven dat je op dat ene puntje dan wel volledig los gaat. Je gebruikt duidelijke bewoordingen, die niets aan de verbeelding overlaten. Wel een beetje categorie “veel geschreeuw en weinig wol” of zoals de Vlamingen ook wel zeggen “veel gekakel en weinig eieren”, maar ok. Je doet je best en dat kun je niet van iedereen zeggen.
    Ik wens je het allerbeste en verder alles wat jij mij ook wenst ;-)
    PS oh ja, ik weet ook wel dat je “ligt” hierboven als “licht” moet schrijven hoor, dus daar hoef je het niet over te hebben in je reactie.


    Voor iedereen,
    nog een kleine aanvulling over mijn ervaringen met experimenteren. In de meeste gevallen was het experimenteren in eerste instantie beperkt tot samen aftrekken en soms kreeg dat dan een vervolg door elkaar af te trekken. In een minderheid van de gevallen heb ik jongens gepijpt, vooral omdat zij daar nieuwsgierig naar waren en ik die ervaring ook wel wilde meemaken. In een nog kleiner aantal gevallen ben ik gepijpt door een andere jongen. Vooral bij het pijpen vond ik de resultaten wisselend in succes. Ik denk dat dat voornamelijk kwam door het gebrek aan ervaring bij de meeste jongens die mij pijpten. Ik neem ze dat natuurlijk niet echt kwalijk, maar toch is het jammer. Ik heb zelf al wat meer ervaring in het pijpen en ik weet dat zij daar ook echt van genoten hebben in de meeste gevallen. Dus ik zou ook zeggen, stel je verwachtingen niet te hoog bij het experimenteren. Het is ook gewoon vallen en opstaan. Doe het alleen als het goed voelt en je er achter staat. Btw ik heb nog nooit met een andere jongen geneukt. Dat komt vanzelf wel een keertje als ik een leuk vriendje heb ofzo.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Beste jongens. Toen ik 8 was heb ik voor de eerste (en helaas laatste) keer geëxperimenteerd met een andere jongen. Sindsdien dus nooit meer, en vind dat verschrikkelijk. Ik ben best een mooie jongen (sorry voor de ijdelheid, maar het is cruciaal voor dit verhaal), maar ik heb nog nooit een eerste zoen gehad, laat staan gesekst. Ik ben niet uit de kast, en wil dat ook niet zijn, want ik label mezelf gewoon niet. Zodra ik een vriendje krijg, komt de omgeving er wel achter. Nu is mijn vraag dus: hoe kom je überhaupt met andere (gay of straight) jongens in aanraking? Mijn klas heeft geen leuke jongens. 2 zijn er gay, maar val daar totaal niet op. Op school loopt een klein aantal homo’s rond, maar die vallen ook niet in mijn smaak. Ik heb wel 2 crushes maar ik geloof niet dat zij gay zijn... Ik geef de hoop gewoon op. Op dit forum lijkt echt iedereen zo ervaren.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben het wel eens dat jonge jongens hun eerste seksuele ervaringen vaak bij jongens opdoen en nog niet bij meisjes. Als hetero heb ik dat ook gedaan, maar ben niet zo ver gegaan dat ik me heb laten penetreren en ik heb zelf ook niet in de kont van een vriend gezeten op wat vingeren na. Nu ik een vriendin heb, raak ik van jongens al lang niet meer opgewonden en ik denk niet dat dat ooit nog gaat gebeuren.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn ervaring komt precies overeen met wat jongen 17 schrijft. Jongens zijn erg onzeker en verlegen richting meisjes bij hun eerste seksuele aandrang. Daarom kiezen ze voor hun eerste keer vaak een jongen. Dat voelt in die fase veel vertrouwder en natuurlijker. Op die leeftijd gaan ze veel met andere jongens om en zijn meisjes eng voor hen. Ik merk zelf dat jongens het fijn vinden als ik ze rustig en zonder druk hun eerste keer laat beleven. En als alles rustig en met de juiste voorbereiding gebeurd valt de pijn van de penetratie ook best mee.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @ die betweterige jongen 17

    Een wetenschapper baseert zich voor zijn conclusies op voldoende research die hem dan weer genoeg gegevens oplevert om die conclusies te staven. Jij baseert je conclusie enkel op die ene reactie van jongen 18 en weigert verder kennis te nemen van andere mogelijke reacties. Dat is nu net het verschil tussen jou en mij.

    Hier stopt voor mij dus deze discussie. Ik heb van jou geen lessen te ontvangen, jongen. En klets dus maar verder ; het interesseert mij niet meer. Maar probeer misschien intussen ook eens iets te presteren en leer alvast het verschil kennen tussen mondigheid en onbeleefdheid.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Toen ik 14 was, was ik nog te verlegen om seks te hebben met meisjes. Die waren al veel volwassener dan ik en hadden meer belangstelling voor wat oudere jongens.
    Ik had natuurlijk wel behoefte aan sex. Masturberen deed ik zeker 2x per dag, maar ik wilde daarnaast ook echt neuken. Dat deed ik met mijn beste vriend. Net als ik gewoon een hetero. Deed best een beetje pijn en we vonden het niet echt lekker. Een meisje nemen is echt een stuk lekkerder merkte ik later ! Ik denk dat er veel jongens zijn die hun eerste ervaring met andere jongens hebben opgedaan, maar later voor meisjes gekozen hebben.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb het ook gedaan toen ik zo 13-14 was, elkaar ontdekken en vreselijk opgewonden worden was eigenlijk wel leuk om met mezelf en de anderen te spelen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen22 (die wetenschapper),
    hoe kom je er nou bij om het volgende te zeggen? Ik quote even een stukje van jou: “wat ik aanvankelijk zeg over 'experimenteren' heb jij blijkbaar niet gelezen, of toch ?” Wat heeft het wel of niet lezen van dit stukje tekst te maken met wat ik schrijf over jongen18 en jouw reactie daarop. Helemaal niks. Trouwens ik vind het ook wel apart dat je gelijk het woordje “blijkbaar” gebruikt. Waar blijkt dat dan uit? En ja, je kunt er dan wel achter zetten “of toch” maar het komt op mij over als stemmingmakerij.
    Ok verder, natuurlijk heb ik dat stukje over experimenteren wel gelezen, dat ene zinnetje en ik denk dat dat ook wel zo is. Maar ik hoef toch niet op alles wat je schrijft te zeggen waar ik wel mee eens ben en waar ik het niet eens mee ben.
    Ik baseer me op de feiten, die hier in dit topic genoemd worden. Als wetenschapper zou je ook beter moeten weten. Of iig duidelijk maken waarom je die conclusie trekt. Die conclusie trekken alleen op basis van wat jongen18 hier geschreven heeft slaat nergens op.
    Ik heb natuurlijk niet al jouw reacties op dit forum gelezen. Ben ik ook niet van plan trouwens. Net zo min als ik de reacties van jongen18 allemaal gelezen heb of ga lezen.
    Ik reageer gewoon op dit topic en aangezien je nog maar 1 reactie geplaatst had in dit topic toen ik mijn reactie postte, heb ik me gebaseerd op wat ik toen kon lezen in dit topic. Dat lijkt me ook niet meer dan normaal.
    Tenslotte, dat jongen18 het forum hier onveilig maakt lijkt me wel wat overdreven. In dat geval had de moderator/politie of binnenlandse veiligheidsdienst wel ingegrepen denk ik.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is fijn om jongens te helpen die willen experimenteren. Vaak zijn ze benieuwd hoe dat is met een jongen. Het is dan goed hen een homo-ervaring te geven zodat ze daarna kunnen kiezen wat het beste bij hen past. En nee, niet alle jongens zijn daarna ineens homo want er zijn er genoeg bij die het helemaal niets vinden en na 1x keer doen niet meer willen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 17

    A propos, ik bén al wetenschapper. Maar dit gezegd zijnde : je moet inderdaad lezen wat er staat. Maar ... primo : wat ik aanvankelijk zeg over 'experimenteren' heb jij blijkbaar niet gelezen, of toch ? Secundo : ik baseer mijn conclusie verder op voldoende gegevens, waar jongen 18
    met steeds hetzelfde discours tal van andere topics op dit forum onveilig
    maakt en die jij waarschijnlijk ook niet gelezen hebt, of toch ? En hoe weet ik dat ? Hij heeft een heel herkenbare stijl, eenvoudig te herkennen, wanneer je taalkundig onderlegd bent ; zoiets als de herkenningsmelodie van TV-series.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • @j22 en j18
    Ik ben het wel met jongen22 eens dat het een onzinnige conclusie is, dat de meeste heterojongens eigenlijk verkapte homo’s zijn.
    Vooral omdat j18 dat helemaal niet schrijft in zijn reactie vlak voor die van j22. Zoals ik het lees (en dat staat er dus ook gewoon) heeft j18 het erover dat de “hetero”-jongens waar hij mee “experimenteert” vaak onzekere homoseksueel geaarde
    jongens zijn die (nog) niet voor hun homoseksualiteit (durven) uit te komen.
    Dus ja, wie slaat de bal/plank mis hier? Het zou flauw zijn om dan nu te zeggen dat jij, j22 dan ook beter geen wetenschapper wordt. Maar ja, zo ben ik niet, dus dat doe ik ook niet.
    Btw, zelf heb ik niet de ervaring dat de meeste heterojongens die met mij experimenteren eigenlijk homo zijn. Maar ik kan er eigenlijk ook nog geen echte conclusies aan verbinden, omdat de aantallen laag zijn en de tijd dat het experimenteren geleden is, kort is. Misschien blijken ze later wel allemaal homo te zijn geworden of juist het omgekeerde. Idk. Het kan natuurlijk zo zijn dat j18 openlijk homo is en dat jongens die nog twijfelen hem dan eerder als geschikte kandidaat voor te experimenteren zien dan zomaar een willekeurige andere jongen. Maar ik weet dat niet, dat kan j18 zelf beter uitleggen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18

    Hier sla je weer de bal mis natuurlijk, zoals gewoonlijk trouwens. Dat zgn. 'experimenteren' is iets wat typisch is voor heterojongens op jongere leeftijd en komt vaak neer op ontdekken en vergelijken met wat de ander heeft. Maar jij verwringt het denkkader altijd weer zodanig dat je in de homosfeer terechtkomt met als onzinnige conclusie, dat de meeste heterojongens eigenlijk verkapte homo 's zijn. Hopelijk word jij geen wetenschapper !

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik doe het regelmatig met "hetero"-jongens die willen "experimenteren". Vaak zijn dat onzekere homoseksueel geaarde jongens die (nog) niet voor hun homoseksualiteit (durven) uit te komen. "Experimenteren" is dan voor hen een goede oplossing om toch homo-ervaring op te doen zonder meteen uit de kast te moeten komen.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten