Skip to content
12 reacties
482 weergaves

Besnijdenis

Ik heb even een vraag. Ik weet niet of ik besneden moet worden of niet want ik kan mijn voorhuid wel over mijn eikel heen halen als mijn penis slap is, maar zodra mijn lul stijf is krijg ik de voorhuid er niet overheen en als ik hem dan probeer er overheen te halen doet het pijn. En nog een andere vraag, als je het tegen je ouders wilt zeggen dat je besneden moet/wil worden, hoe zeg je dat dan? Gr

16 jaar
5 jaren geleden

12 Reacties

  • J19 nee gelukkig niet ik krijg hem zonder problemen op en neer

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • julie weten toch waarom de voorhuid weg moet tijdens een erectie ?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • J12,heb je ook besnijdenis gehad?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal eens met j21

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had ook dezelfde problemen,en ook had ik vaak een geïrriteerde voorhuid. Ik raad jou ook aan om je voorhuid weg te halen. In het begin is het even raar maar je bent er snel aan gewend.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Niet iedereen bespreekt dit soort dingen met zijn ouders. Ik kon vroeger ook mijn velletje niet naar achteren halen, zelfs niet bij een slappe pik. Maar uiteindelijk is het helemaal goedgekomen door de oprekmethode , waarbij je je velletje net zover naar achteren haalt totdat het NET geen pijn doet. En dat doe je zo vaak mogelijk per dag, dus bij het opstaan, bij ieder toiletbezoek, etc. Het helpt als je het in bad doet, dat maakt je huid soepeler. Een beetje nivea helpt ook. En veel masturberen helpt ook. Deze methode gaat zeker niet snel, maar na verloop van tijd zul je zien dat je voorhuid steeds weer een millimeter verder kan. Belangrijk is het om niets te forceren. Zo is het bij mij allemaal goedgekomen. Omdat je zegt dat jij je velletje wel naar achtern kunt doen bij een slappe penis (dat kon ik dus niet), en omdat je op deze leeftijd vaker zult masturberen dan een aantal jaar geleden, is een besnijdenis misschien geeneens nodig. Maar het beste wat je kunt doen is om het toch even met je huisarts te bespreken (hoe ongemakkelijk ook). Hij kan je bijvoorbeeld een goed zalfje voorschrijven om je huid soepeler te maken. Pas bij een ernstige vernauwing zal hij je adviseren tot een besnijdenis.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal eens met reactie hier van j19 en j16. Ik zou het zeker met mn ouders bespreken. Het is niks om je voor te schamen en meer jongens komen er pas later achter als ze seksueel wat actiever worden. Als je het door wilt zetten, ga idd naar een besnijdeniskliniek. Veel betere kwaliteit, meer ervaring en minder gedoe dan in een ziekenhuis.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Tegen je ouders vertellen en je hoeft er niet voor naar de huisarts. Je kunt beter een afspraak maken bij een besnijdenis kliniek. Hun hebben de beste ervaring met besnijdenissen,ook het resultaat is daar eigenlijk altijd het mooiste omdat hun jaarlijks veel meer doen dan in een ziekenhuis. Ik heb ook via de telefoon een afspraak gemaakt en binnen 2 weken was het gefixt.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • hoi,
    ik weet dat de dokter soms ook een zalfje kan voorschrijven, want mn broertje kon zn voorhuid ook niet helemaal naar beneden doen en hij kreeg dat toen. Alleen was hij toen nog wel jonger dan dat jij nu bent. Dus ik weet niet of het bij jou ook kan helpen. Ik zou het sws ff vragen.
    Bij hem was gewoon over zn slappe al moeilijk en bij jou is waarschijnlijk gekomen omdat je eikel en de rest van je piemel dikker (en langer) zijn geworden in de puberteit.
    Ik weet niet hoe makkelijk er bij jou thuis over gepraat wordt, maar het is sws niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Als je 16 bent mag je volgens mij gewoon zelf naar de dokter en mag de dokter niet alles zomaar doorvertellen aan je ouders. Alleen als t echt levensbedreigend ofzo is. Maar je kunt ook gewoon zeggen hoe het is tegen je ouders. Je kan ook eerst de dokter bellen en vragen hoe het werkt voor als je 16 bent en of je ouders het dan moeten weten. Succes alvast en laat ff weten hoe het is gegaan.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je echt pijn hebt bij een stijve om je velletje terug te doen, please bespreek het met je ouders. Tuurlijk is het ff beschamend maar je moet het echt bespreken. Wat ik me afvraag :je bent 16, hoezo kwam je er niet eerder achter? Alle jongens van 14 of jonger die ik ken trekken zich al af.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat je tegen je ouders moet zeggen dat je naar de dokter wilt, omdat het pijn doet met trekken.
    Eenmaal bij de dokter zeg je dat je besneden wilt worden.
    Heel het velletje eraf, want dat wil je neem ik aan.
    Ik heb dit ook zo gedaan vorig jaar en mijn ouders zeiden dat je wel plezier moet hebben met aftrekken.

    Succes

    18 jaar
    5 jaren geleden

  • Je zegt,dat je problemen met de voorhuid hebt en dat je een afspraak met de huisarts wil maken en je vertelt wat er aan de hand is.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten