Skip to content
56 reacties
10742 weergaves

schooldokter

Ik las pas een stuk op een ander forum over de schooldokter. Daarin zei iedereen daat hij naakt moest of dat de arts zelf aan iemands baleen voelde. ik moest zelf in de 2e klas een vragenlijst invullen, thuis op de computer. op school mocht ik mijn onderbroek gewoon aanlaten. ik vond dat eigenlijk al genant genoeg. ik moest wegen en meten. en er werd gekeken of mijn rug rug recht stond. en nog een paar vragen over drank en slaap enzo. mijn ouders waren er ook niet bij. hoe was dit bij jullie? moesten jullie naakt.?

14 jaar
5 jaren geleden

56 Reacties

  • In het vijfde leerjaar moest ik naar het medisch onderzoek, vlakbij mijn lagere school. Toen kwam je binnen en mocht je je kleren gewoon aanhouden. Een jonge vrouw vroeg mij wat ik deed van hobby's, of ik me gezond en gelukkig voel, ... . Daarna moest ik me uitkleden, mijn boxer bleef aan. De vrouw wees op een bed en ik moest er op gaan liggen. Ze trok mijn onderbroek traag naar beneden en keek naar mijn piemeltje en teelballen. De arts kwam er zelfs niet aan! Uiteindelijk was alles goed en in orde. Ik was gezond.

    Volgend jaar in het derde middelbaar zal ik met mijn klas weer naar het medisch onderzoek moeten. Geen idee hoe het dan is in België. Waarschijnlijk identiek maar met een langer onderzoek van de ballen en piemel.

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Nou ik wou dat ik iets dikker was ben magere

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Die jongen is 110 kg, niet 119 kg !

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 16 Afhankelijk van je lengte is 119 kg bets wel veel, maar dat wist je natuurlijk al voordat die dokter je ging wegen en zei dat je te dik bent. Dit heeft alleen enige zin als hij je ook zegt hoe je er op een verantwoorde manier iets kan kan doen. Heeft hij contact met je ouders en je huisarts oogenomen ?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • In onderbroek . Meten, wegen, bepaling BMI. Voorover buigen en proberen met je handen de grond te raken voor het controleren of je rug recht is.Ook werd er op een aantal plaatsen met een tangetje vet gemeten. Dat voelt niet prettig bij je oksel en je tepels en je broekrand.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik was te dik volgens de schooldokter 110kilo weeg ik

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje van 16 Geen idee hoe meisjes hier gekeurd worden. Ik wil het ook niet aan ze vragen. Dat zouden ze echt raar vinden.Ik ben zelf gewoon door eigen dokter gekeurd. Het is niet overal hetzelfde maar schoolartsen hebben ze hier niet.Dokters zijn hier duur en je moet een keuring zelf ( je vader dan ) betalen. Bij jongens onderzoeken ze alles en je broek moet even omlaag.Die keuring is nodig i.v.m. aansprakelijkheidsverzekeringen. Jij zal er ook wel aan moeten geloven. Maak je er niet druk om. Kies een vrouw als dokter. Ze gaan niet in je lichaam. Ze kijken echt niet in je vagina en het doet geen pijn. Je moet wel allerlei prikken halen en het bewijs daarvan aan je school geven, anders mogen ze je niet toelaten.
    Welcome to the States ! Ik zou er niet meer weg willen, want het is hier in California echt heerlijk leven.In welke staat gaan jij wonen ?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18 (vs) Hoe verloopt zo'n onderzoek en wat doen ze precies. En tot hoe oud moet dit? Mijn vader heeft daar een baan gekregen en we moeten daar heen verhuizen vandaar de vragen

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongens van 15 ( dus in hun puberteit ) zouden verplicht een volledig medisch onderzoek moeten ondergaan. Ook hun gebit zou moeten worden beoordeeld. Op die leeftijd kan er nog van alles worden gedaan om in te grijpen als er iets mis is.
    Meisjes liggen in hun ontwikkeling een paar jaar voor en kunnen het beste rond hun elfde jaar worden opgeroepen.
    In Nederland is dit niet gebruikelijk. In Vlaanderen ga je via je school wel naar een onderzoek dat hierop lijkt. In de USA ga je hiervoor meestal naar je eigen huisarts. Dat is prettig omdat je die kent en je er niet zo zenuwachtig door wordt. Weet iemand hoe het er in andere landen aan toe gaat ? Frankrijk, Duitsland, Engeland ?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind het niet erg als de schooldokter een vrouw is, maar het is wel raar dat jongens niet zoals meisjes mogen kiezen. Vooral als je weet dat de geslachtsorganen bij mannen tussen hun benen hangen en daardoor veel grondiger worden bepoteld dan die van meisjes.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje van 19 Waarom zouden jongens bij de dokter niets meer durven te zeggen? Ik zeg bij de dokter wat ik wil. Zit de dokter bij meisjes aan of in de vagina ? Bij jongens zit hij echt overall aan. Wij mogen een vrouwelijke dokter niet weigern. meisjes wel een mannelijke dokter als ze dat willen. Echt eerlijk vind ik dat niet.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 18 uit de v.s,heb ook mijn bedenkingen van sommige jongens die suggereren dat ze naakt zijn bij de schoolarts,heb zelf ook met de klas jaarlijks bij de schoolarts een onderzoek ondergaan,niets bijzonders eigenlijk want wij kregen ook een niet blauw schort maar een groen schort voor wat je ook weleens ziet bij iemand die geopereerd gaat worden,jongens moeten eens nadenken want als ze eenmaal bij de arts zijn durven ze niets meer te zeggen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • In Vlaanderen heb je met het CLB een verplichte grondig medisch onderzoek. Bij mij was dat in het derde middelbaar toen ik 14 of zo was. Vooral klassieke metingen zoals lengte, gewicht en ogen en orentests. Kort bezoek bij de dokter die met mijn boxer naar beneden even kort voelde aan mijn ballen en voorhuid naar achter probeerde schuiven, was wel beetje awkward. Dat ging niet goed en mijn ballen hadden serieuze spataders. Had zelf niet door dat het een probleem was. Kreeg doorverwijzing van CLB naar huisdokter en specialisten. Daar hebben ze mijn net gegroeide piemel en ballen meer in detail onderzocht. Kleine operaties voor mijn voorhuid te verbreden en mijn balzak van de spataders te ontdoen. Had het zelf waarschijnlijk niet doorgehad als het niet onderzocht was met school.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Op de basisschool word je als je 5 en 9 bent volledig onderzocht. Je dokter kijkt ook in je onderbroek en tussen je billen. Als je 14 bent gaat het alleen over je lengte en gewicht. Dat stelde niet veel voor. Uitkleden hoefde ik me niet. Wel even m'n schoenen uit. Nu hoef ik nooit meer naar een dokter op school.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het meest naakt wat ik in nederland bij de schooldokter moest was op de basisschool in mijn ondergoed om te wegen. Verder nog nooit naakt voor die arts gestaan. In de VS (waar ik sinds mijn 13e woon) gaat het anders. Daar moet je je helemaal uitkleden en krijg je zo'n blauw schort voor. Vervolgens doen ze een compleet en grondig lichamelijk onderzoek, waarbij elk lichaamsdeel bekeken word.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook pas nog moeten gaan en alles gebeurde volledig bloot alles werd grondig onderzoekt door de schooldokters

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Toen ik 14 was, werd ik alleen gewogen en opgemeten. En ik moest mijn shirt even uitdoen, zodat ze mijn rug konden checken. Ik mocht mijn bh daarbij gewoon aan houden.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik begrijp dat het voor een 14-jarige jongen erg spannend is om naar de schooldokter te moeten en daar in je blootje controle van je ballen te krijgen. Het is op die leeftijd erg belangrijk om te kijken of alles in orde is in verband met je toekomst.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Het was alleen neten en wegen. Weet iemand wat ze eigenlijk met je gegevens doen ? Is het voor de statistieken ?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb geweigerd. Ze willen dan weten waarom. Toen heb ik gezegd dat het ze niet aanging. Niet een prettig gesprek. Geen idee of je gekeurd moest worden en waarom. Mijn vader wilde eigenlijk dat ik wel onderzocht zou worden. Was bij hem vroeger ook gedaan en hij zei dat hij er geen last van gehad had en het ook geen pijn deed.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten