Skip to content
35 reacties
1348 weergaves

Voorhuid terug

Ik heb hypostadie gehad toen ik 6 was ben er aan geopereerd en toen is mn voorhuid er af gehaald nu wil ik heb terug hoe kan ik dit het beste doen. Bedankt voor je reactie

16 jaar
5 jaren geleden

35 Reacties

  • @ 17. Ik heb gewoon gegoogeld

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @17 jaar.
    Ik heb gewoon gegoogeld gekopieerd en geplakt.
    Het ging g eigenlijk over de aantal Amerikanen die besneden zijn.
    Weet niet of er voor of nadelen zijn. En als er op jonge leeftijd problemen zijn met de voorhuid of ontdekt worden dan vind ik een besnijdenis ok.
    Om zomaar wat weg te snijden zonder reden vind ik stom.
    Ik ben ook besneden omdat ik 2 jaar geleden mijn voorhuidje te strak was en aftrekken pijn deed. Ik had dat verteld bij de schoolarts. Die heeft er werk van gemaakt omdat ik het zelf niet durfde te vertellen tegen mijn moeder

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Een jongen (kind) besnijden terwijl hij er zelf niks over kan zeggen is gewoon een zieke gedachte.. Ik vind dat echt niet kunnen van ouders. Als her moet om medische reden is anders natuurlijk, maar gewoon vanwege hygiene (wat bullshit is) of geloof (nog grotere bullshit) is gewoon zielig en het kind heeft geen keuze.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @j17 Werk jij soms ook aan Wikipedia? Goed encyclopedie-verhaal! Maar in je laatste zin "De KNMG beschouwt besnijdenis bij minderjarigen als een schending van de integriteit van het lichaam en ziet nagenoeg geen medische *nadelen*." bedoel je denk ik te zeggen: "... en ziet nagenoeg geen medische *voordelen*." De KNMG is bepaald geen voorstander van jongensbesnijdenis (helaas).

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jonge van 12.
    Ik heb eens gegoogeld, wat jij ook had gekund natuurlijk.

    Jongensbesnijdenis komt in Nederland voornamelijk voor onder moslims en joden. Maar besnijdenis is niet persé religieus van aard. In Amerika bijvoorbeeld laten de meeste seculieren en christenen hun zonen besnijden. De Kanttekening sprak experts over de culturele en religieuze motivaties van besnijdenis.
    In Nederland vindt besnijdenis bij jongens in de meeste gevallen plaats bij moslims en joden. Bij seculieren en christenen in Nederland en in veel delen van Europa komt besnijdenis nauwelijks voor. Toch is de ingreep niet louter joods of islamitisch van aard. In de Verenigde Staten werd volgens cijfers van de World Health Organisation (WHO) 61 procent van de pasgeboren jongens in 2000 vlak na de geboorte besneden. In werkelijkheid zou dit percentage nog hoger liggen, omdat de ingreep niet altijd goed gedocumenteerd wordt. In 2007 rapporteerde de WHO dat 75 procent van de Amerikaanse jongens (met de leeftijd van 15 jaar) besneden zou zijn vanuit non-religieuze overwegingen. Tijd om langer stil te staan bij de verschillen tussen Amerika en Nederland en de bezwaren en motivaties bij besnijdenis.

    In de negentiende eeuw werd mannenbesnijdenis een populaire ingreep in Engelstalige, geïndustrialiseerde landen. Deze populariteit ontstond door de komst van de medische verdoving en de resultaten van epidemiologische studies die aantoonden dat syfilis aanzienlijk vaker voorkwam bij niet-joodse (onbesneden) mannen dan bij joodse (besneden) mannen. Tegen het einde van de negentiende eeuw werd jongensbesnijdenis aangeraden als een preventieve maatregel tegen bepaalde aandoeningen en gedragingen, zoals masturbatie, syfilis en nachtelijke incontinentie. In Amerika resulteerde dat in een groeiend aantal besnijdenissen. In 1938 werd 55 procent van de pasgeboren jongens besneden. In de jaren zestig steeg dat tot 80 procent.

    Ruard Ganzevoort, hoogleraar ‘praktische theologie’ aan de Vrije Universiteit, stelt dat deze geschiedenis nog steeds doorwerkt in de huidige Amerikaanse samenleving.
    ‘Jongensbesnijdenis is de afgelopen eeuw in Amerika veel gepropageerd, het is een genormaliseerde ingreep. Daarnaast spelen ook verschillende attitudes ten opzichte van seksualiteit een rol. Amerikanen hebben vaak een negatiever beeld over seksualiteit dan dat we in Europa hebben. Ze zijn vaak wat preutser. De besnijdenis heeft dan ook te maken met het in toom houden van de seksualiteit. Voor veel Amerikanen hoort jongensbesnijdenis bij een goede opvoeding’, vertelt Ganzevoort. ‘Daar worden vaak medische argumenten bijgehaald. Het zou gezonder zijn voor mannen. Echter is het zo dat er vanuit medisch oogpunt in verschillende delen van de wereld ook verschillend over besnijdenis wordt gedacht. Er is dus geen eenduidig universeel medisch standpunt over jongensbesnijdenis.’

    Een illustrerend voorbeeld in de verschillende medische opinies betreffende besnijdenis, is het standpunt van het AAP (American Academy of Pediatrics) tegenover dat van de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst). In 2012 publiceerde het AAP een beleidsverklaring waarin geconcludeerd wordt dat de voordelen van besnijdenis bij pasgeboren jongens opwegen tegen de risico’s. De KNMG beschouwt besnijdenis bij minderjarigen als een schending van de integriteit van het lichaam en ziet nagenoeg geen medische nadelen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Helemaal met je eens j14

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben niet besneden en vind dat prima. Wassen is echt geen probleem. Mijn vriendin vindt het natuurlijker dan een beneden pik.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb hier volgens mij ook wel eens gelezen dat jongens in usa ook besneden worden. Wat is daar dan de reden voor?

    12 jaar
    5 jaren geleden

  • Ik ben ook besneden,ik vind het ook heerlijk zonder voorhuid.Het staat veel mooier vind ik,het is een fijn gevoel,het is schoner,makkelijk schoonmaken en de meeste meiden vinden het mooier.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Als het weg is is het weg haha ik zelf ben ook besneden maar eerlijk is eerlijk ik vind dit zelf wel veeeelll fijner dan een voorhuid en de dames vinden het vaak ook geiler.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 20: Waarom heb je liever dat je niet besneden was? Het is toch OK om besneden te zijn. Ik wou dat ze het bij mij vlak na de geboorte hadden gedaan.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jonge 19, Ik ga vaak zonder ondergoed de straat op of naar school.
    In een grijze joggingbroek zie je m beter ligeen, en vind het spannend dat andere mensen dat zien.

    @jonge 18, mijn litteken ligt net onder mijn eikel, en kan een beetje vel tegen mijn eikel drukken als hij hard is.
    Zo s gebruik ik glijmiddel, maar dan kom ik vlug klaar. Spuug droogt te snel op. Dus meestal trek ik me droom af😁

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja. Wat spuug werkt prima, maar ik had liever gehad dat ze van me af waren gebleven. Het is gedaan omdat het hygiënischer zou zijn een paar weken na mijn geboorte. Ik ben in de US geboren en dat was normaal. Nu doen ze het niet meer standaard bij alle jongens, heb ik gelezen

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen 19 en 21: ik ben ook strak besneden. De penishuid staat altijd strak als hij stijf is. Ik vind dat op zich wel lekker zo maar ik moet wel altijd iets van glijmiddel of spuug gebruiken bij het rukken. Doen jullie dat ook?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Los van dat het eigenlijk ondoenlijk is om weer iets van voorhuid te krijgen, hou toch op, je bent besneden, so what. Het maakt meiden niets uit of je nou wel of geen voorhuid hebt, en al helemaal niet als je je 'verhaal' vertelt. Het is allemaal onzekerheid in jouw hoofd. Je wilt niet weten hoe onzeker meiden zijn over hun uiterlijk, maar je valt niet op hoe haar schaamlippen eruitzien, maar op hoe ze reageert. En strakke of juist lange schaamlippen, die neem je er gewoon bij, toch?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • @j21,dat mijn pik zich nogal aftekent in mm grijze joggingbroeken vind ik doorgaans nogal genant,of je moet in het bijzijn van n lekkere chick of boy. Jij gaat toch niet express zonder boxer eronder de straat op??. Ik ben ook best strak besneden,wat me zeer goed bevalt. Je voorhuid terug krijgen lijkt mij iets voor plastische chirurgie,maar waarom zou je dat willen eigenlijk??? Een blote eikel is veel mooier,schoner en geiler toch?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb wel eens geprobeerd m’n voorhuid zo ver mogelijk over m’n eikel te schuiven maar het zit niet lekker en het is ook niet mooi vind ik. Ik heb liever m’n voorhuid gewoon over m’n eikel zitten

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Zouden ze geen reconstructie kunnen doen met een stukje huid wat ze elders wegnemen? Dat geeft vast niet hetzelfde gevoel als de originele maar dan ben je tenminste weer compleet.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Volledig mee eens jongen 21! Ik ben ook strak besneden toen ik 13 was en ben er ook superblij mee.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb wel eens wet gelezen over voorhuidreconstructie.
    Maar moet je los besneden zijn.
    De Amerikanen zijn strak en hoog besneden. In sommige staten meer dan 90%.
    Dat houd in dat er geen rekbaar vel is en het litteken op de helft van de penis ligt. Kijk maar eens op besnijenisinfo.
    Ben zelf ook besneden op mijn 15de. De schoolarts kreeg mijn velletje niet afgestroopt over mijn eikel en deed pijn.
    Ben er nu super blij mee en mijn eikel komt beter tot zijn recht dan met een coltrui. Ik zou nooit een velletje terug willen. Ook omdat het schoner is.
    En als je een grijze jogging groet aan hebt zonder ondergoed tekent hij beter af😉

    21 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten