Skip to content
61 reacties
17142 weergaves

In je broek kijken

Ik ben een normale heteroseksuele jongen. Ben normaal gebouwd. Geen male boobs, mannelijke lichaamsbeharing, gewone in mijn onderbroek zichtbare balzak en piemel. Bij de sportkeuring was alles in orde. Aan het eind trok ze opeens mijn onderbroek een beetje naar voren en keek er even in. Verder niets. Ik vind dit raar, want dat ik een man ben, hoeft toch niet bewezen te worden door naar mijn kruis te kijken?
Is dit bij jullie ook wel eens gebeurd en wat vinden jullie ervan ?

18 jaar
5 jaren geleden

61 Reacties

  • Ik had dat ook bij een mannelijke dokter en toen kreeg ik een stijve, maar hij zei dat dat niet erg was

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • In Vlaanderen moet iedereen gaan, vaak via Clb. Het is niet zo erg en snel voorbij.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Moet iedereen van de jongens zoiets of niet ik hoop het namelijk niet

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Ben benieuwd naar de ervaringen van anderen die dit hebben meegemaakt. Doen ze dit soort onderzoeken nog wel ?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb echt een grondige hekel aan dit soort onderzoeken/keuringen. Er wordt veel geld mee verdiend door basisartsen die er een makkelijk baantje door hebben. Mooie wektijden, geen diensten buiten kantoortijden enz. Lijkt me overigens geen leuk werk steeds die routine keuringen te moeten doen.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zie dit gebeuren bij een onderzoek van het Centrum voor Leerlingen Begeleiding.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij de keuring als je 14 bent moet je bij de schooldokter op je hand blazen voor het controleren op liesbreuken. Voor ik er erg in had voelde de dokter ook nog even in mijn testikels om de grootte te bepalen.Duurt nog geen 5 seconden en doet echt geen pijn Wel raar dat hij niet vroeg of het mocht. Je durft natuurlijk toch geen nee te zeggen als je daar in je blote kont voor hem staat.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J18 ik denk toch wel dat als je zaad moet afgeven dat he dat in een kamertje appart mag. Beetje raar als dat de assistent gaat doen. Van de ene kant een geile gedachte als het een mooie Chick is maar dan nog

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen18,
    Ik snap dat vroege opsporing belangrijk is, maar er is mij nog nooit door de schoolarts gevraagd of ik een normale stijve kan krijgen en ook niet of ik wel al sperma had. Waarom vragen ze dat dan niet standaard? Natuurlijk kun je als leerling er zelf vragen over stellen aan de schoolarts. Daarna kan uiteraard vervolgonderzoek gedaan worden. Ik kan me niet voorstellen dat de assistentie dan zaad af gaat nemen. Jongens kunnen er echt zelf wel voor zorgen dat hun sperma in een potje terecht komt.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is belangrijk dat zo vroeg mogelijk problemen worden geconstateerd omdat ze dan nog het makkelijkst zijn te verhelpen. Als bij een jongen problemen met zijn zwellichamen of zaadlozing worden vermoed is het noodzakelijk dat dit onderzocht wordt. Het kan daarbij nodig zijn dat de penis tot erectie moet worden gebracht en dat er zaadafname door de assitente plaatsvind. Niets om je druk over te maken, het is een puur medisch onderzoek, niets om je voor te moeten schamen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen13,
    over die vragenlijst van de schoolarts: volgens mij werd alleen gevraagd of ik ‘het’ al gedaan had, dus geslachtsgemeenschap. Als het ‘nee’ was, dan vroegen ze niet verder. Bij ‘ja’ vroegen ze dan of je voorbehoedsmiddelen had gebruikt en of je het vrijwillig had gedaan, dacht ik. En of je er iets voor had gekregen. Ik denk voor ‘loverboy’ relatie of misbruik te ontdekken. In die lijst werd niet gevraagd of ik me aftrok. Ik weet niet wat ze doen als je niet alles beantwoordt, maar ik heb eigenlijk altijd alles eerlijk ingevuld. Misschien dat als ze denken dat er iets is, dat ze in een gesprek nog er naar vragen, maar dat weet ik niet zeker. Denk dat ze dat alleen doen als ze vermoeden dat je wel hulp kunt gebruiken, omdat je dan miss misbruikt bent ofzo. Die andere vragenlijsten gaan allemaal over algemene dingen en ik vond er niet echt gekke vragen bij staan, voor zover ik ze me kan herinneren.

    @jongen18,
    ik denk ook wel dat af en toe een algemene check wel verstandig is. Alleen als er aanleiding voor is dat er dan eventueel verder onderzoek gedaan moet worden. Sperma onderzoeken lijkt me bij pubers dus nagenoeg nooit nodig. En als je dan toch sperma zou moeten afgeven, dan denk ik dat je wel in alle privacy jezelf zou mogen aftrekken en niet dat een assistente dat bij jou doet, zoals iemand hier eerder schreef.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Kan toch wel nuttig zijn,denk ik. Als het niet onderzocht wordt, weet je niet of alles in orde is. Als je ballen te klein zijn voor je leeftijd, voel je daar zelf helemaal niets van en heb je geen klachten waarmee je naar de dokter gaat. Gewoon een keer preventief door de (school)dokter laten controleren is best een verstandig besluit.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit soort onderzoek is volgens mij nergens voor nodig. Misschien wordt die dokter er geil van.Pas tegen de tijd dat je kinderen wilt krijgen en dat niet lukt, kan dit soort metingen en sperma onderzoek nodig zijn. Meestal wordt eerst de vrouw onderzocht en pas als dat geen oorzaak oplevert wordt de man onderzocht. Als je geen kinderen wilt hebben, is het natuurlijk al helemaal onnodig je testikels te laten meten.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Waar maken jullie je druk om. Het wordt toch door een dokter gedaan? Zal wel nodig zijn, anders zouden ze er geen tijd aan verspillen. Bij mij is het nooit gecontroleerd hoewel ik zeker gekeurd ben op school.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Schaamteloos was het zeker.
    Werd slap en stijf gemeten.
    Heb nog nooit iets van de resultaten gehoord.
    Ik moet nog 1 x

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • @J18 dat meten moet wel vreemd geweest zijn in je puberteit? Als je zo groeiende piemel hebt lijkt me dat moeilijk. Meten ze hem alleen slap of ook stijf? Weet je dan hoe je vergelijkt met anderen? Sorry voor al de vragen. Ben zelf getest vroeger en vond het vooral schaamtelijk.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ze meten je lengte omvang borst benen buik penis ballen vet en gewicht

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb die vragenlijst die je op je laptop moet invullen en naar de schoolarts moet mailen nog niet ontvangen. Staan daar vragen in over je seksualiteit en of je fapt ? Ik wil die niet beantwoorden, want dat lijkt me meer privé. Weet iemand wat er gebeurt als je dat soort vragen open laat ?

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben natuurlijk gewoon naar de schooldokter gegaan als ik daar een oproep van kreeg. De dokter kijkt inderdaad even in je broek, maar hij zit niet aan je pik en voelt zeker niet aan je ballen. Raar dat dit bij andere jongens op dit forum kennelijk wel gebeurd is. Ik zou het echt niet goed vinden en tegenwerken zoals die jongen van 18.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Onderzoek aan je geslachtsorganen vind geen enkele puberjongen in ontwikkeling leuk, maar het is wel belangrijk dat het gedaan wordt om eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken. Toen ik 15 jaar was en het onderzoek moest schaamde ik me dood, ik was nog superverlegen in die tijd. Nu ik 18 ben kijk ik er heel anders op terug. Ik maakte me vooral druk wat de assistente van mijn penis zou denken. Achteraf gezien is de de assistente waarschijnlijk vooral bezig geweest om zo functioneel en goed mogelijk de betreffende testen uit te voeren en zal ze niet warm of koud geworden zijn van het zien van een penisje van een puberknaapje. Gezien haar leeftijd zal ze in haar prive-situatie al genoeg ervaring met mannen en hun geslachtsorgaan opgedaan hebben.

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten