Skip to content
11 reacties
371 weergaves

Ruggenprik

Ik krijg dinsdag in het ziekenhuis een ruggenprik voor onderzoek van wat vocht. Ik zie er heel erg tegen op en ben bang voor de pijn en de gevolgen. De dokter zegt dat de prik onder in je rug meestal niet veel pijn doet en dat je erna nog een uur plat moet blijven liggen.. Als er forumleden zijn bij wie dit eerder gedaan is , hoor ik graag je ervaringen hiermee.

18 jaar
5 jaren geleden

11 Reacties

  • Hier de TS Het is gelukkig achter de rug. Het viel niet mee. Je moet met bloot bovenlichaam naar binnen. In m'n linker arm bij mijn elleboog werd een buisje in de ader gezet. Een soort kraantje dat open gezet werd om in totaal twee buisjes bloed af te nemen. Broek mocht aan blijven, maar de knoop en de gulp moesten los. Toen werd die naald gepakt en moest ik op een bepaalde manier gaan liggen Je kan het niet zien, maar voelt het wel als de naald onder in je rug wordt geprikt. Gelukkig een heel aardige dokter. Dan een uur plat blijven liggen. Ik vond het vervelend, maar echt pijn doet het inderdaad niet. Ik heb er geen last meer van. Dank voor jullie geruststellende woorden. Het stelt feitelijk niet veel voor.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts, suc6 vandaag. Laat je weten hoe het gegaan is?

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Je hoeft echt niet bang te zijn. Ik heb het ook gehad en vond de pijn meevallen. Ik kreeg ook eerst een verdoving zodat het minder pijn deed. Bedenk maar dat als het pijn doet je de pijn echt maar heel kort voelt. En als je bang bent kun je een rustgeven pilletje vragen dat heb ik ook gehad. Dat is echt chill. Succes!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb een liesbreuk gehad en geopereerd met een ruggenprik. Ik zei "wanneer komt die prik". Ga maar weer liggen, je hebt m al gehad. Oke. Toen werd het warm rond mijn navel, toen mijn billen en piemel en langzaam werd het gevoelloos. Zag mijn tenen maar kon ze niet bewegen. Toen ging het kleed er voor en zag niets meer. Na de operatie lag ik in bed en het eerst voelde ik mijn piemel en later mijn kontje. Pas in de middag kwam het gevoel weer in mijn benen en het laatst in mijn voeten.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Een rugprik voor een operatie is een ander ding. Dit "gewoon" een lumbaal punctie. Bij een operatie moet je inderdaad bij een rugprik wel een ervaren persoon hebben. Sterkte morgen, maar gaat goed komen. Ga er zo relaxed mogelijk in.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Het beste is je te laten prikken door iemand die het vaak doet. Het gaat wel eens mis. Ik moest mijn knieën zo veel mogelijk optrekken en vasthouden met mijn armen. Er werd mis geprikt. De tweede keer was wel raak, maar deed echt heel veel pijn. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Veel excuses, maar ik was misselijk en een uur blijven liggen was ook een pretje. Laat dit alleen et je doen als het echt niet anders kan.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Een ruggenprik doet bij de een wel veel pijn en bij de ander niet. Bij mij deed het wel veel pijn. Voordeel van een ruggenprik is wel dat je niet misselijk bent dan dat je bijkomt van een algehele verdoving

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had meer last van de verdovingsprik dan van die lumbaal punctie. Ik ben er uren suf van geweest. Als ik het nog een keer zou moeten laten doen, zou ik geen verdoving nemen. Dan heb je er niet veel last van zoals je van anderen leest.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Rot voor je. Ze hebben het nooit bij mij gedaan, maar het valt hopelijk mee.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb ik ook gehad, het valt wel mee hoor. En het is zo voorbij. Het voelt nett als bloedprikken (voor mij dan)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Het is mij ook gebeurd. Ik zag er ook erg tegen op maar het is me 100% meegevallen. Uurtje plat blijven liggen was eigenlijk nog het vervelendste. Sterkte man, het komt goed.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten