Skip to content
14 reacties
430 weergaves

Hete nachten

Hee, wat doen jullie tegen de hitte? Zelf heb ik al een ventilator en een laken en overdag alles potdicht om de warmte buiten te houden. Maar hebben jullie nog tips?

16 jaar
5 jaren geleden

14 Reacties

  • Ik slaap naakt en lig op het bed. Tegen de ochtend leg ik een laken op mij.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • -.Overdag de ramen dicht houden , maar's nachts koelt het af dus dan de ramen tegen elkaar open zetten zodat het kan doortochten om de warmte uit huis te krijgen. -Naaktslapen, en als je niet kan slapen zonder deken, gebruik dan alleen het hoeslaken. -Een warme (geen koude !) douche nemen voordat je gaat slapen/ -Een airco wekt uiteraard het allerbeste, maar niet iedereen heeft die. Een ventilator helpt wel iets, maar met een beetje creativiteit maak je je eigen tijdelijke airco : Leg van die bevroren koelelementen (die je ook in een koelbox gebruikt, maar je kunt ook colaflessen ofzo vullen met water en bevriezen) neer voor de ventilator. Dan heb je in ieder geval een tijdje koelere lucht van die ventilator. -Als je bijvoorbeeld op zolder slaapt is het daar vaak warmer dan beneden (want warmte stijgt omhoog). Als het echt bloedheet is slaap dan gewoon een nachtje op de bak in de woonkamer. Of ga lekker in de tuin of op het balkon slapen op een luchtbedje _ ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar vooraf je laken of kussen eventjes in de vriezer leggen lijkt me ook wel een goed plan.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kan echt niet naakt slapen, ik krijg dan de hele tijd een stijve

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik maak mijn kussen den beetje vochtig en dan 3 uur in de vriezer leggen dan heb je een heerlijke koude kussen en ik slaap naakt met alleen de hoes van de deken

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Naaktslapen, dat helpt serieus

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • J21 niet een beetje overdreven! En gehakt maakt ie zeker niet van je, misschien een paar blauwe plekken

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Zo'n plafondpropeller vinden we toch griezelig hoor. We hadden ooit zo een in een Spaanse B&B. Die hing zo wankel dat we hem uit gezet hadden. Stel dat zo'n ding naar beneden komt dan maakt het gehakt van jou. En dan zeg je er wat van en dan krijg je "Que?".

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn vader heeft een zaak in lucht techniek, ook airconditioningen. Heb airco in mijn kamer. Mijn vriend slaapt lekker bij me....

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb een mobiele airco en een plafondpropeller, ik slaap goed

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey, ja niet met een ventilator aan slapen daar kan je keelpijn van krijgen. Wat wel helpt is voor dat je gaat slapen een warme douche nemen (GEEN KOUDE). Je kan ook sen icepack op je hoofd leggen dat werkt mesal ook wel. Als het buiten begint af te koelen ( of als er een briesje komt) dan een raampje open doen. En ja de hete nachten zijn verschrikkelijk

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • 's Nachts de ramen open zetten, liefst tegenover elkaar voor een koele luchtstroom.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Thuis kampeerde ik met zulke hitte 's nachts in de tuin. Nu woon ik op de flat van mijn vriendin en daar is het snikheet. We hebben een mobiele airco maar dat ding maakt zulke herrie dat je er onmogelijk kan van slapen. Ik mis de koele, bedauwde nachten van vroeger wel.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik doe min of meer hetzelfde. Overdag echt alles dicht en 's nachts mijn raam open. Zonder deken kan ik niet slapen dus heb ik zo'n dun dekentje. Verder zo weinig mogelijk aandoen om het niet te warm te hebben. Momenteel ben ik thuis in short en T-shirt.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik drink zelf veel water: flesje vullen, in de ijskast, flesje eruit, opdrinken, vullen en weer terug.

    22 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten