Skip to content
14 reacties
913 weergaves

Wat moet ik doen?

Dus ik heb dus een probleempje en ik weet niet wat ik moet doen.

Dus vaak heb ik pijn wanneer ik een erectie heb.
Ook heb ik dat mijn voorhuid niet helemaal over mijn eikel heen gaat wanneer ik een erectie heb.

Ik ben een paar jaar terug al naar de huisarts geweest omdat ik een te nou voorhuid had, en moest toen een tijd zalf smeren.

Mijn pa weet het al een beetje maar wat moet ik nu doen?
Zou ik naar de doctor moeten en zou ik dan besneden worden (heb daar al ooit over na gedacht).

Laat maar weten
-TS

13 jaar
5 jaren geleden

14 Reacties

  • jongen 13 : ik raad je aan om toch maar weer eens naar de dokter te gaan Misschien moet je een paar oefeningen doen en steeds, meerdere keren per dag, je voorhuid proberen over je eikel te trekken Het zal in het begin wat pijn doen, maar je moet dat toch eens volhouden En als het tenslotte moet besneden worden, dan is dat geen ramp : er zijn diverse manieren van besnijden en soms volstaat een kleine scheur in het voorhuid maken en je eikel kan dan bloot komen Je moet zeker niet bang zijn, want dit zijn dingen die vaak voorkomen bij pubers Ik had het ook toen ik je leeftijd had, ben dan wel veel (misschien teveel) gaan aftrekken en alles is tegen daqt ik 18 was, goed gekomen Een beetje geduld is hier dan wel de boodschap voor jou veel sterkte en het allerbeste !!!

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey TS hier Ik weet echt niet wat ik moet gaan doen want het enige is dat mijn voorhuid maar voor 50% over de eikel heen kan als mijn penis stijf is, en soms heb ik dat dat gedeelte dat je voorhuid vasthoud soms pijn doet als ik een erectie krijg. Maar ik weet echt niet of ik wel naar de dokter moet -TS

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi TS, weet je al wat meer? Heb je al een afspraak?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou vragen of ze een afspraak bij de huisarts voor je willen maken.

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey TS hier,
    Ik weet niet zeker of ik helemaal duidelijk was dus ik ja.

    Dus toen ik 11 was had ik een spaanse kraag gehad omdat ik een te korte voorhuid kon, heb toen iets van een half jaar een zalf op moeten smeren.

    Nu doe ik elke dag rukken maar heel vaak heb ik het probleem dat de achterkant (dat gedeelte dat de voorhuid zeg maar vast, idk weet je het begrijpt) daar zit vooral de pijn. Heb die oprekmethode al een heel tijd geprobeerd maar heeft niet veel gedaan.

    Maar vader weet het voor 90% ook maar ik weet echt niet wat ik moet.

    -TS

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Dat snap ik best j11. Het is niet zo eng als het lijkt hoor. M'n broertje en ik zijn allebei besneden toen we 8 jaar, hij 6, waren. Wij zijn allebei met plaatselijke verdoving besneden en we hebben er niets van gevoeld. De dagen erna was het wel een beetje wennen. Van onze ouders kregen we gewoon paracetamol en na 3 dagen was dat niet meer nodig. Het wondje moest natuurlijk wel verschoond worden en dat verbandje wisselen was soms pijnlijk. Als je maar genoeg vaseline gebruikt is dat ook niet echt erg. Bij ons allebei was het met 4 weken genezen. Het valt echt erg mee.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben die persoon van 21 die vroeger ook een vernauwde voorhuid had. Ik deel de mening dat een besnijdenis niet te snel zou moeten plaatsvinden . Althans, als volwassen zichzelf willen laten besnijden omdat ze dat mooier vinden of omdat hun geloof dat voorschrijft (of om wat voor rden dan ook) heb ik daar geen enkele moeite mee, maar Ik vind het bijvoorbeeld achterlijk dat babies in de USA vaak uit voorzorg "standaard" al besneden worden bij de geboorte , of als babies worden besneden omdat dat "moet" vanwege de religie van hun ouders. Daar heb ik wel moeite mee. Als je 13 bent ben je geen klein kind meer en heb je je ouders ook niet echt nodig voor oprekoefeningen met je te doen. Dat kan je dan inmiddels zelf wel doen, Bij mij adviseerde de schoolarts tot een besnijdenis, maar mijn ouders hebben de keuze destijds aan mij overgelaten of ik dat wilde of niet. En ik wilde/durfde dat niet en gelukkig is het nog goed gekomen bij mij. Maar in sommige gevallen is een ingreep dus wel nodig, bijvoorbeeld als er echt pijn aan te pas komt, Het bezoeken van een arts kan dan wel genant zijn, maar de arts heeft wel gekkere dingen gezien in zijn praktijk. Een arts kan een besnijdenis misschien als snel adviseren, maar zal ook alternatieven moeten aandragen.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • lijkt me best eng om besneden te worden.

    11 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 21, je ouders hoeven dat toch niet bij je te doen? Met 13 kwam ik al klaar dus zouden ze onder het sperma zitten! Je kan dit goed zelf doen en bij de huisarts een zalfje ter ondersteuning vragen. Je huisarts kan ook heel goed bepalen of da hiermee goed zou kunnen komen, of dat een besnijdenis nodig is. Dat is overigens helemaal niet erg en geeft best veel voordelen, dus ik zie het probleem er niet van.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Raad je aan om gewoon idd naar de huisarts te gaan

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn mening is dat er veel te snel voor besnijdenis gekozen wordt. Oprekoefeningen vragen idd veel tijd en aandacht van je ouders. Ik denk dat veel ouders gewoon geen tijd of zin hebben om hier elke dag een half uurtje voor uit te trekken. Druk, druk, druk en dan afgepeigerd op de bank neervallen. Zoontje heeft probleempje met voorhuid? Tsjakka, velletje er af en papa en mama weer lekker loungen na een hectische dag. Besnijdenis hoort de ultieme noodingreep te zijn en geen gemakkelijkheidsoplossing.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik had vroeger ook een vernauwde voorhuid, en bij mij is het uiteindelijk nog goedgekomen door de "oprekmethode" , waarbij je zo vaak mogelijk per dag je velletje zover naar achteren moet trekken zodat het nog NET geen pijn doet. Het helpt als je een zalfje gebruikt (bijvoorbeeld Nivea), dat maakt je huid iets losser. Ook als je het onder water doet (in bad als je die hebt) maakt dat je huid wat losser. Je kunt ook de eikel zoveel mogelijk ontbloten, en dan zorgen dat je een stijve krijgt, dat rekt ook wat op. Maar pas op dat je niets forceert, en verwacht ook niet dat deze methode snel gaat. Maar je zal zien dat in de loop der tijd je voorhuid steeds weer een millimeter verder kan.... Je zou kunnen proberen om eerst deze methode te doen voordat je naar een dokter gaat. Dat gezegd hebbende, je zou geen pijn mogen hebben bij een erectie, ook niet bij een vernauwing, dus misschien is er ook wat anders aan de hand .... Enne... voor een dokter hoef je je niet te schamen, en die kan je ook een beter zalfje voorschrijven dan Nivea. Zo te lezen heb jij dat zalfje al gehad in het verleden, maar het kan best zo zijn dat de dokter je het weer voorschrijft., want op je 13e zal het effectiever zijn, omdat je dan meer masturbeert dan een aantal jaar geleden. Pas als dat zalfje wederom niet helpt zal de dokter je een besnijdenis adviseren.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik begrijp uit je verhaal dat je dus al een keer bij de dokter bent geweest en zo'n kuur om zalf te smeren hebt gekregen? Als dat inderdaad niet helpt, raad ik je aan om terug te gaan. Je hebt denk ik dan echt een te grote vernauwing en die is te erg om met zalf te behandelen. Grote kans dat de huisarts je wil laten besnijden. Is niet erg, kijk maar op het forum daar staan genoeg ervaringen van jongens ook van jouw leeftijd op. Anders hier nog een keer vragen. Het is 6 weken beetje vervelend maar daarna heb je er alleen maar gemak van.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Misschien best toch even naar de dokter ermee.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten