Skip to content
15 reacties
297 weergaves

meningokokken

Ik kreeg een tweede oproep om een meningokokkenprik te komen halen. Type W en A, C en Y Het zegt me niet veel en daarom ben ik bij de eerste oproep niet gegaan. Ik ben ook nog een beetje bang voor naalden.
Hebben jullie ook een oproep gekregen ? Doet het pijn ?

17 jaar
5 jaren geleden

15 Reacties

  • Ik ben de TS en dank jullie voor de reacties. Iedereen heeft zich laten prikken en ik heb dat nu ook laten doen. Het was erg druk en ik moest lang wachten. Je voelt er weinig van en ook daarna niet.
    Het topic kan wat mij betreft nu gesloten worden.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Vooral halen. Krijg je meningokokken betekend het je dood. Een wespensteek is pijnlijker. Ik ging zitten en voor ik er erg in had zei die vrouw dat ik al weer klaar was. Het enige wat je voelt is een beetje vloeistof. Stelt niks voor dus. En die naalden zijn vrij klein. Wil je niet kijken, dan kijk je gewoon weg.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Gwn halen, is heel belangrijk en echt heel dom als je het niet doet

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ging zitten. Hoi Hoi Hoe gaat het Goed hoor. Wel druk Oh hoezo Ja school enzo Oh oke. Nou ga maar rechtop zitten. We gaan even praten en ondertussem prik ik m erin oke. Vooral even naar voren kijken. Oke Nou maar waar zit je op school? Op het MBO blabla Oh en is het leuk? Ja hoor *prik* *denkt* Oke duidelijk Nou. Goed veel succes dan he? Danku. U ook. Klaar. Direct geen last meer. En ik heb gevoelige spaghetti armen dus als je wat spek hebt. Np

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 16 ik ben het helemaal met je eens en daarom schreef ik toch dat ze me inmiddels hebben ingeënt?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoi jongen van 16. Ik ben ook geen fan van naalden, maar ik toch al mijn inentingen gehaald.

    Deze zou ik zeker niet overslaan. Een meningokokken infectie kan dodelijk zijn en als je hem eenmaal hebt, dan kan het leiden tot hersenbeschadiging.

    De ziekte is vele malen erger dan een injectie.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kreeg mijn oproep vorige week en ben natuurlijk wel gegaan. Die prik stelde niets voor, maar al na minder dan een half uur kreeg ik jeuk op m'n bovenarm. Toen ik thuis keek , zat er een opgezwollen plek waar ik die prik had gekregen. Later toen ik ging douchen voor ik naar bed ging, zat er een blauwe plek die ook nog hard geworden was. In bed deed het behoorlijk pijn als ik op die arm lag. Toen ik wakker werd, was de pijn helemaal weg. Het duurde nog wel een paar dagen voor de blauwe plek weg getrokken was. ook als ik vooraf had gewten deze bijwerkingen te zullen kragen, had ik me laten inenten. Die ziekte is vele male erger en je houdt er blijvende gevolgen aan over. Ga die prik dus gewoon halen.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Die prik moet je zeker halen. Zeker in dit land waar naar hartenlust geplast wordt in de zwembaden en waar ze het zwembad gebruiken als wassalon voor hun vuile ondergoed.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • ik heb ook een oproep gehad. ik ga het gewoon doen. als je die ziekte krijgt, doet het waarschijnlijk nog meer pijn.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • De jongen van 12 heeft zijn prik al gehad. Die is opgenomen in het Rijksvaccinatieplan. Die prikken krijgt iedereen in Nederland. Jongens van 16, 17 en 18 hebben die prik niet gehad en worden daarom nu opgeroepen die alsnog gratis te komen halen.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ga die prik gewoon even halen. Doet nauwelijks pijn en voorkomt een hoop ellende . Ik heb ook een oproep gekregen en ga morgen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kreeg ook zo'n oproep en moest die prik van mijn vader gaan halen. Ik moest me er half voor uitkleden omdat de mouw van mijn shirt niet genoeg omhoog getrokken kon worden. Van die prik voelde ik bijna niets.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Om wel of niet te gaan, dat is je eigen keus. Ja, een prikje kan even wat pijn doen. Als je je niet laat inenten en je loopt wat op, dan zul je in korte tijd heel veel injecties krijgen. Dus maak je keus. Kom op jongen, wees een kerel .

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Nog geen oproep gehad maar voor prikken ben ik niet meer bang. Heb er inmiddels genoeg gehad

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb paar dagen geleden die prik gehad, voel je (bijna) niks van. Uiteraard verschilt van persoon tot persoon. Het is overgens wel verstandig om hem te halen.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten