Skip to content
13 reacties
589 weergaves

Ouders

Hey, Ik weet niet waar ik het kwijt moet dus ik zet het maar even hier, ik krijg dus echt veel stress van mijn moeder ze irriteert mij mateloos ik word helemaal gek van haar. Alles wat ik doe is nooit goed/ ze heeft altijd commentaar op ALLES wat ik doe. Ze is ook echt vies en heeft geen manieren( naar de wc met de deur open/scheten laten/ ze stinkt etc). En ik moet altijd schoonmaken omdat zij er te LUI voor is. Ze dweijlt/ afwast allen als ik dat 100x heb gevraagt. Ik moet altijd de rest doen. Ze kan ook niet achter der opruimen dus dat moet ik ook doen. Ze gedraagt zich ook als iemand van 5. Ik hoef maat te ademen en ze word als boos. Ze verdenkt mij ook altijd van alles. Als ze thuis komt van werk begint begint ze al met zuchten enzo. Ze zeurt ook elke dag dat ik niks doe en ik ben het nu echt spuugzat. Reactie’s worden enorm gewaardeerd.

16 jaar
5 jaren geleden

13 Reacties

  • TS, ik geloof graag dat je het niet makkelijk hebt thuis. En ik denk de meeste hier dat ook denken en met je mee voelen. De boodschap is alleen: probeer het samen op te lossen en in een situatie te komen waarin je je beter voelt. Wellicht heeft je ma ook geen plezier in de huidige situatie. Jullie zullen hoe dam ook samen moeten proberen hier uit te komen. Ik denk dat dat de boodschap is. Nogmaals: sterkte en ik hoop dat jij/jullie snel in een betere situatie komen. Of bespreek het probleem met je mentor op school of de huisarts.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts hier weer, jullie zeggen dus dat ik nog meer voor haar moet doen. Oke ik heb spijt dat ik dit hier heb geplaatst.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • TS, jij bent de man in huis en dus ben jij ook de gentleman in huis. Gedraag je dan ook zo. Steek als eerste een verzoenende hand uit naar je moeder. Die laat zich idd verloederen maar vooraleer te (ver)-oordelen moet je de oorzaak van haar gedrag achterhalen. Het is NOOIT fout als eerste een verzoenende hand uit te steken in een conflictsituatie. Dat is NOOIT een teken van zwakte of spijt maar WEL een bewijs van intelligentie. Kom op man, je kan dit.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • T’s, koop anders eens een keer een bos bloemen voor je moeder, kijk dan even naar haar reactie!

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts hier, ja de stoppen kunnen idd elk moment doorslaan

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Beste TS, ik verdedig je moeder niet hoor. Je vroeg advies dus geef ik je mijn neutrale mening. Je moeder werkt de hele dag om geld in het laatje te brengen voor jullie beiden. Ze is ongetwijfeld afgepeigerd wanneer ze thuiskomt. Dus is het normaal dat jij een groot deel van de huishoudtaken op jou neemt. Nogmaals, probeer dit op te lossen met vriendelijkheid. Daarna kan je haar aanspreken op haar ongemanierd gedrag. Anders blijft deze situatie escaleren tot het moment dat bij een van jullie de stoppen doorslaan. En ik heb de indruk dat jij daar niet ver meer af bent.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts hier, @j21 zij is niet de gene die gestresst is, dat ben ik, het lijk wel als of je haar verdedigt, wat nu niet de manier zou moeten zijn die ik nu zoek. Ik moet altijd alles doen leterlijk. @j20 ja ze werk gwn elke dag, en we wonden samen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Met vijandigheid los je dit niet op. Lief zijn doet wonderen. Dus dit werkt gegarandeerd : koop een bosje bloemen en wat chocolaatjes. Geef haar een dikke knuffel en zeg zo iets als:" mam, ik hou dol veel van je maar je bent zo gestrest en onvriendelijk de laatste tijd. Kunnen we samen weer lekker gezellig verder leven?"

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Beste TS, als jij met alleen je moeder woont en ze heeft overdag ook een (full time) job, dan mag ze verwachten dat ook jij een deel van de huishoudelijke taken op je neemt. Al zou het alleen maar zijn je eigen kamer opruimen en je was in de wasmand en boodschappen doen. En daar is nix mis mee. Dat is gewoon afspreken met je moeder: hoe verdelen we de taken. Tja en de deur openlaten van de wc en scheten laten...... dat is gewoon ongemanierd en hoort niet. Als je van school af bent en gaat studeren dan kun je dat lekker achter je laten. Sterkte.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Zijn jullie een eenoudergezin? Gedroeg ze zich altijd al zo tegen jou of is er iets gebeurd waardoor ze zich zo laat gaan?

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Praat er met je mentor over

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Begrijp me niet verkeerd, maar het is bij jullie een soort van Flodder achter idee!!

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • Dit is nogal een moeilijke situatie aangezien ik vermoed dat als je haar er mee confronteert zij alleen maar vervelender zal zijn. Misschien kan je dit aan je vader vertellen en zou hij er met haar over kunnen praten. Misschien helpt het ook eens om effectief eens niets te doen. Zeg haar dat je alle taken die jij normaal gezien op jou neemt niet doet en dan zal ze pas merken hoeveel jij doet in vergelijking met haar. Probeer het alvast niet gewoon naar haar te roepen, zo maak je het alleen maar erger. Vertel je me wat je gaat doen?

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten