Skip to content
30 reacties
2944 weergaves

periodiek onderzoek

Mijn vader heeft weer een afspraak voor een onderzoek bij de dokter voor mij gemaakt. Ik moet er van hem gevolgd worden in mijn ontwikkeling, omdat dat na de basisschool niet meer gebeurt. Je wordt nog wel in de tweede klas een keer gemeten en gewogen door een verpleegkundige, maar dat is geen lichamelijk onderzoek.
Ik ben zoals iedereen in groep 8 onderzocht en toen ik 12, 15 en nu ik 17 ben weer.
Ik vind het interessant te weten hoe vaak jullie en op welke leeftijden naar een onderzoek/keuring moesten. Vonden jullie dat nuttig of waardeloos en geldverspilling?

17 jaar
5 jaren geleden

30 Reacties

  • Ben op de lagere school wel bij de schoolarts geweest, Verder nooit meer

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Als zo'n verplichte sportkeuring toch niets voorsteld waarom wordt er dan zo'n ophef over gemaakt?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • "Je kan geen lid worden van een sportclub zonder naar de sportkeuring te gaan."
    Dat is dus beslist niet waar. Mogelijk dat het bij die ijshockeyclub zo gaat, maar bij de meeste andere sportverenigingen kun je gewoon lid worden zonder medische keuring.
    Het wordt wat anders als je een gegeven moment wil gaan deelnemen aan een competitie van de bond en/of andere officiële wedstrijden. Dan wordt bijna altijd wel een sportkeuring geëist. Die wordt dan ook periodiek herhaald.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Er zijn misschien sportverenigingen waar je zo lid van kan worden.Dat is niet zo bij mijn hockey vereniging. Als je lid wilt worden moet je akkoord gaan met de reglementen. Daar staat in dat je medisch gekeurd moet worden i.v.m. de aansprakelijkheid verzekering. Wat mij betreft No big deal

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat een onzin. Je kunt gewoon lid worden van een club zonder eerst "gekeurd" te moeten worden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Je kan geen lid worden van een sportclub zonder naar de sportkeuring te gaan. Dat heeft te maken met de aansprakelijkheid verzekering van een club. Het hoeft maar één keer en stelt niet veel voor. Dan ben je ervan af.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou niet gaan als dat van mijn vader zou moeten. Het is mijn lijf en beslis zelf of ik dat wil laten onderzoeken. Ik ga wel naar de schoolarts, mar dar word je alleen gewogen en opgemeten.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Inderdaad fantasie-verhalen. Welke vader stuurt zijn zoon naar de dokter "om de ontwikkeling" te volgen? En welke dokter werkt daar aan mee? Die hebben echt wel wat beters te doen. Naar de dokter ga je alleen als je ziek bent.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Zeg te. Hoe is het periodiek onderzoek gegaan?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn vader kon me wat als hij wou dat ik geregeld naar de dokter moest om te kijken hoe ver mijn ontwikkeling was, dat zie je toch zelf. En vooral als je er al geweest was, en alles goed was, dan ga je toch niet weer na een korte tijd. Twijfel ook dat zo'n dokter dit doet, meestal vragen ze als je belt naar een dokterspraktijk, wat zijn de klachten, nou, niets, geen klachten maar kijken hoe het met de ontwikkeling staat. Als iedereen dit zou doen,kwam zo'n dokter helemaal tijd te kort,onze dokter zou zeggen heb wel wat anders te doen,daarom twijfel ik ook aan deze verhalen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Maar goed dat ze bij al die onderzoeken ontdekten dat je voorhuid te nauw was.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij het onderzoek in de tweede klas van de middelbare school bleek ik een navelbreuk te hebben. dat kon je eigenlijk niet echt zien, maar toen ik op mijn hand moest blazen kon de dokter het wel voelen. Wel nuttig dat je wordt onderzocht/gekeurd op school. Anders was het bij mij niet ontdekt.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik moet mij om 3 maanden laten onderzoeken van mijn papa ik zit op sportschool samen met mijn jonger broertje gewoon bij de dokter samen naakt hij onderzoekt ons dan heel grondig egt alles

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben blij dat ze mij vroeger elk half jaar lieten onderzoeken. Zo hebben ze kunnen kijken of ik goed groeide en of alles mee groeide. Zo hebben ze ontdekt dat mijn velletje niet afgestroopt over mijn eikel kon worden

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Je hebt echt geen dokter nodig om te weten of je normaal ontwikkeld bent. Je hebt als je een jaar of 16 bent schaamhaar, okselbeharing, dagelijks een aantal erecties,, wordt wakker met een stijve, hebt zijn in seks, masturbeert dagelijks . Bovenstaande komt bij alle jongens voor. Als dat niet zo is, moet je naar de dokter, want dan is er iets mis met je.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 22 Hoe weet je dat je normaal ontwikkeld bent zonder dat je door de dokter gekeurd bent ?

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Op de basisschool ben ik een paar keer onderzocht. Dat doen ze bij iedereen Op de middelbare school alleen in de 2e klas voor meten en wegen.Mocht al je kleren gwn aanhouden. Alleen schoenen uit.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ben op de basisschool onderzocht met moeder erbij. Daarna nooit meer.. Volgens mij is dat bij de meeste mannen van mijn leeftijd zo. Van mij hoeft het ook niet als je normaal ontwikkeld bent.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb een paar jaar in Toulouse in Frankrijk op school gezeten. Je werd daar jaarlijks aan het begin van het schooljaar met je klas naar een gebouw gebracht waar ze ook keuringen voor het leger deden. Je werd in een groep ingedeeld en tegelijk door een paar dokters onderzocht. Die liepen rond en bekeken je borst, je rug enz. Je was altijd in je groep en kon zien wat ze ook bij anderen onderzochten. Rare dingen konden er dus niet voorkomen. Het ergste vond ik het bloed prikken in een ader in je arm. Omdat het bij iedereen gebeurde vond je het normaal en werd er niet veel over gezeurd. Nut heb ik er zelf niet van gehad. Wel weet ik mijn bloedgroep hierdoor.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen van 12 Ik vind het heel verstandig dat je van je ouders jaarlijks voor een algeheel onderzoek naar de dokter moet.Het is wel vaak,maar dat is beter dan nooit of te weinig.

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten