Skip to content
9 reacties
1299 weergaves

zonnen

Ik lig graag naakt in de tuin te zonnen. Volgens mijn vader is dat voor je billen prima maar is het beter je zak en je pik te beschermen. De huid zou op die delen erg dun zijn en niet moeten verbranden. We zonnen vaak samen en ik overweeg nu ook de voorkant een beetje te gaan beschermen.
Volgens mij verbranden op het naaktstrand je zak en pik wel degelijk zonder dat er tegen gewaarschuwd wordt.

17 jaar
5 jaren geleden

9 Reacties

  • Altijd je hele body met een hoge factor insmeren. Je zak en pik niet te lang achter elkaar aan de zon blootstellen. !0 minuten is genoeg. Als je het schaamhaar en het haar op je zak niet afscheert , maar gewoon laat staan, biedt dat een goede bescherming, net als het haar op je hoofd.
    Je genitaliën verdienen een voorzichtige behandeling. Ze geven je er in ruil heel veel genoegens voor terug.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Je huid is daar niet dunner. Maar wel gevoeliger. Die huid ziet nu eenmaal minder zon. Maar er is niets mis mee, zolang je maar niet zonder bescherming gaat bakken in de zon. Ook je geslachtsdelen verdienen zonnenbrandcreme.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Je moet langzaam "voorbakken", vooral als je in de zomer naar Croatie of zo op vakantie wil. Eerst een Sunblocker, en als je dan langzaam gebruind bent, dan lagere factor, enzovoort.

    En als je dan aan de Adria of zo bent, de eerste dagen weer een hogere factor, en dan langzaam naar beneden.

    Ik ben besneden, en ik heb gemerkt dat ik op mijn blote eikel en op mijn zak nog nooit een zonnenbrand had. Eerder op mijn schouders of zo. Natuurlijk mijn pik en ballen altijd extra goed ingesmeerd. Na drie weken alleen maar olie zonder factor, opdat mijn huid in het zoute water niet te veel uitdroogde.

    Heb daar eens twee nederlandse meiden gezien, zo wit als melkflessen, en de hele dag in de zon. De volgende dag zo rood als een kreeft, en de dag daarop niet meer gezien... :))

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zon al langer naakt maar heb mijn zaakje nog nooit verbrand en ik gebruik helemaal nooit zonnebrand o.i.d. ter bescherming maar ben wel helemaal mooi egaal bruin, soms lijkt het wel of je zaakje sneller en bruiner is als de rest van mijn body, het hangt ook van het type huid af of je (snel)verbrand of bijna helemaal niet.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Die ervaring jongen van 21 is wel een duidelijk antwoord op de vraag of het nodig is je zak tegen de zon te beschermen. De vader van de TS heeft zeker gelijk.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Ooit op het naaktstrand op mijn rug in slaap gevallen en 's avonds een verbrande zak. Nog nooit van mijn leven zulke helse pijnen gehad. Het voelde of ik urenlang continu in mijn ballen getrapt werd. Heel erg ziek geweest met hoge koorts en misselijkheid. Moest een dokter bij komen en maar net geen ziekenhuisopname.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zon ook naakt. Zonder te weten waarom eigenlijk lig ik meestal op mijn buik en niet lang achter elkaar op mijn rug. Lijkt me niet prettig als je zaakje verbrand is door te veel zon. Ook smeer het wel altijd goed in met een hoge factor zonnebrandolie.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • In de zomer spelen mijn broertje en ik altijd al in ons blootje thuis buiten. Nooit iets verbrand gehad daar beneden :)

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Je moet je idd goed insmeren en niet te lang in de zon blijven. Is sws niet goed.

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten