Skip to content
17 reacties
5986 weergaves

broers

Ik heb een broertje van 14j. We zien elkaar wel eens naakt. Overlaatst hadden we een gesprek over piemels en masturbatie. Hij vroeg aan mij of ik mezelf aftrok (ja, natuurlijk) maar dat zei ik hem niet letterlijk. Ik ben bijna zeker dat hij het niet doet en dit zegt hij ook. Toen vroeg hij aan mij waar ik dit deeden daar heb ik niet op geantwoord. Wat vinden jullie dat ik moet doen? thx ps Ik zie hem wel soms aan zijn piemel zitten (niet aftrekken!) dus als hij zegt dat het hem niets doet (wat hij zegt) liegt hij.

16 jaar
5 jaren geleden

17 Reacties

  • Mijn broer heeft me ook voorgedaan hoe ik moest aftrekken en we trekken iedere dag voor we gaan slapen samen af. Heel plezant en voor ons heel normaal want we zijn broers.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon doen

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • mijn breortje is nu 12 en hij is er juist erg mee bezig en zeurt de oren van mijn kop erover als we in bed liggen , we slapen namelijk samen op 1 kamer omdat we maar een klein huis hebben.   eerst heb ik er hele tijd omheengedraaid maar omdat hij bleef aandringen heb ik het vorige week toch uigelegd hoe je bij voorbeeld jezelf moet aftrekken en omdat hij het niet erg snapte of deed alsof hi het niet sanptje heb ik het voorgedaan bij mezelf terwijl hij toekeek en daarna deed hij me gewoon na totdat hij zelfs ook klaarkwam.    Hij is me dankbaar dat ik het heb gedaan en nu had hij zichzelf al 2x aleen afgetrokken.   Ik vind eingenlijk dat dat best moet kunnen als broers onder elkaar en die is er aan toe.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • @ jongen 16j en 20j
    TS hier
    Hij heeft waarschijnlijk inderdaad nog geen intresse in aftrekken.
    Ooit zal hij het mss wel doenen dan zal het plots niet meer vies zijn :-)
    Er zijn er nog die het ooit vies vonden en NOOIT zouden doen en het dan later toch doen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @ TS
    Je broertje weet er dus wel wat van maar is er nog niet aan toe blijkbaar. Jammer voor hem, haha.
    Ik denk dat hij nog wel een keer naar je toe komt als hij er wel aan toe is, dan kun je alsnog een en ander uitleggen. Je kunt natuurlijk ook af en toe eens vragen of hij al eens afgetrokken heeft.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • TS, Masturberen vies? Daar gaat hij nog wel anders over denken😅 Of hij doet het al en wil het niet toegeven. Zijn genoeg jongens die er zich voor schamen.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • TS hier

    Om voor allemaal duidelijk te zijn: Als hij het zou vragen zou ik het wel voordoen.
    Ik denk dat hij ook wil beginnen maar tegen mij zegt hij "Ik ga dit nooit doen dat is vies." Hij zegt wel dat hij weet van zijn vrienden dat zij het doen dus voor hem is het zeker geen taboe!

    thx voor de antwoorden
    hopelijk kan ik hem ooit helpen als hij het serieus wil

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Niks raars aan als je broertje wat meer over masturberen wil weten lijkt me. Wat je wil doen moet je natuurlijk zelf weten maar je kunt hem gewoon antwoord geven op z'n vragen. Heb het met mijn 2 jaar oudere broer ook vaak genoeg over seks en aftrekken gehad. We hebben nooit samen gemasturbeerd maar heb genoeg goede tips van hem gehad (wat is lekker om te doen, waar vind je goede porno etc.)

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • @j19 Heel goed uitgelegd! Het is misschien een lap tekst maar ik vind dat je het allemaal heel duidelijk verwoordt.
    Natuurlijk is het goed om het als broertjes met elkaar over seks of aftrekken te praten, en het is helemaal niet gek om voor te doen hoe de een het doet en hoe de ander.
    Maar het is niet voor iedereen zo natuurlijk om hierover te praten, in sommige gezinnen is het een taboe, of op zijn minst een eng onderwerp waarover alleen wat gniffelend gesproken wordt.
    Iedereen zal hierin zijn eigen weg moeten vinden.

    Zelf heb ik een broertje die nu 16 is, toen hij 13 was kwam hij bij mij om te vragen wat aftrekken nou eigenlijk is, of ik het deed en hoe dan. Ik heb hem toen gewoon een en ander verteld, en gevraagd of hij wilde zien hoe ik masturbeerde. Hij zei ja dus toen heb ik het voorgedaan, en hij ging me toen nadoen. Hij was heel blij dat ik hem zo geholpen had, we hebben daarna vaak samen afgetrokken (en nu ook nog wel).

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou open zijn met je broertje ik heb mn broertje ook leren fappen, t is toch gewoon normaal om er als broers over te praten en jah boeiebals je elkaar betrapt iedere jongen trekt af ik ken niemand van boven de 13 die nog nooit heeft gerukt.

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Aan jongen 19: amai, dat was een brok om te lezen :) . Hebt gij ook een broertje?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat het goed is als je wat opener met hem bent. Het is belangrijk om de bedenken dat wij ook maar gewoon dieren zijn en dat je penis gewoon een deel van je lichaam is. En dat masturberen gewoon een stimulatie is waar je een plezant gevoel van krijgt. Ook is het belangrijk dat die stimulatie niet op een hoop gooit. Stimulatie van het geslacht of praten/ laten zien van iets seksueels rondom anderen staat volledig los van een echt intieme relatie die je met een partner zou hebben. Ik weet niet precies hoe ik het moet verwoorden maar waar het op neer komt is dat je situaties niet moet opblazen, Sex met een geliefde is dus heel anders dan naakt met iemand zijn, iets seksueels uitleggen, naast elkaar masturberen of elkaar mastrubberen of op andere manier stimuleren en al die dingen. Er is hellemaal niets geks mee, we maken allemaal dezelfde dingen mee en er is dus niets raars aan. Je broertje gaat door een verwarrende tijd heen en heeft besloten naar jou toe te komen, het is daarom belangrijk dat je t geen taboe onderwerp maakt, er is echter niks raars aan. Je kan gewoon open zijn over dat je masturbeert en waar je dat doet het is namelijk heel normaal iedereen doet het en zoals eerder gezegd t is gewoon stimulatie van je lichaam het hele toneelstuk van dat het iets heel groots is klopt gewoon niet. Ik denk dat je het als een normaal onderwerp moet aanpakken en jouw ervaringen met hem deelt het zorgt namelijk voor een goede band als broers en het zorgt denk ik ook ervoor dat je broertje een betere relatie met zn lichaam heeft en het niet als een taboe iets ziet. Voor alle duidelijkheid ik zeg niet dat je ineens sex met je broertje moet hebben! Maar wel dat het verstandig is om het als een normaal en openbaar onderwerp te behandelen waar je niet geheimzinnig over doet. Elkaar zien masturberen is ook niet raar, of er nou een muur tussen zit of niet het gebeurt, je doet het zelf ook dus als een ander het doet is het niet raar. Ook kan je zeggen van weet je wat, wij masturberen(of iets anders) elkaar. Dit klink voor sommigen wat raar maar opzich is het gewoon hetzelfde als bij jezelf, t hoeft geen grote betekenis te hebben, t is gewoon een betere orgasme met als voordeel dat de seksuele/intieme aantrekking die je bij een partner zou hebben niet hebt, waardoor t lekker simpel blijft. Als laatste is het belangrijk dat je gewoon naar jezelf luistert met wat je wilt (maar dan echt naar jezelf en niet naar onzekerheden over wat algemeen geaccepteerd is). Het openlijk over praten is voor mij echter iets dat je hoe dan ook moet toepassen, soms moet je jezelf er even overheen zetten voordat je inziet dat het eigenlijk heel fijn en normaal is. Als je iets niet begrijpt met wat ik bedoel of je iets afvraagt moet je t gewoon zeggen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Gewoon eerlijk in zijn. Tussen broers onderling is het heel normaal, de oudere is meestal eerder en is dan een beetje voorbeeld voor de jongere. Ergens denk ik dat seks bij jullie thuis wat gevoelig ligt. Komt vaker voor, je vind je weg er wel in.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Mijn broertje doet precies hetzelfde

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Uw broertje gewoon alles vertellen of eens voordoen. Heeft mijn broer ook met mij gedaan en daar ben ik heel erg blij om. Broers zijn er toch voor elkaar.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Toch niks mis mee dat jullie het van elkaar weten want jullie zijn broers? Ik heb een broerje van dertien en toen ik begon met aftrekken in de zomer heb ik het gewoon aan hem laten zien en is hij ook begonnen met aftrekken. We slapen op dezelfde kamer en trekken iedere avond samen af wat heel leuk is omdat we broers zijn. Soms hoort ge dat broers geheimen hebben voor elkaar en dat is iets wat dat wij niet kunnen snappen. We vertellen elkaar alles want we zijn broers en houden heel erg veel van elkaar.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik zou gewoon eerlijk zijn. Jij bent ouder en hij gaat dat toch doen vroeg of laat dus dat maakt toch niets uit.

    16 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten