Skip to content
8 reacties
505 weergaves

SOA (TEST)

Ik ben een jongen van 17 en zit met een paar vragen! Ik heb sinds een tijdje seks met een jongen (En alles wat daarbij hoort??) Maar nu zag ik op internet dat je beste SOA Test kan doen om de zoveel tijd. Mijn vraag aan jullie is nu: ~Hoe gaat een SOA Test in zijn werk bij de huisarts en de ggd? #Wat er gevraagd word? #Wat voor handelingen er gedaan worden? #Wat ik kan verwachten?

17 jaar
5 jaren geleden

8 Reacties

  • Twijfel niet aan het laten afnemen van een test. Het is goed voor je eigen gezondheid en die van een ander.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Behoor je bij een risicogroep dan is het via de GGD gratis. Kosten via de huisarts kun je op Internet vinden. Even goed zoeken. Dit gaat van je eigen risico af. Let op via de huisarts is niet anoniem. Je ouders kunnen het dan ook zien. GGD is anoniem.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat kost zo'n onderzoek?

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Je krijgt oa. vragen over je seksuele activiteiten. Op basis daarvan wordt oa. besloten wat voor testen je krijgt. Afhankelijk van de test wordt bloed afgenomen, of je urine wordt onderzocht. Verder kan het zijn dat met een lang wattenstaafje een test wordt gedaan in je mond, keel of anus. Die gaat dan voor onderzoek in een speciale vloeistof. Een paar dagen later krijg je dan digitaal je uitslag. Mochten ze wat vinden dan wordt je verder geholpen met medicijnen. Het onderzoek is naar wens anoniem. Het resultaat kan als je dat wilt aan de huisarts doorgegeven worden.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 18, heb je enig idee hoe zo'n test en afspraak werkt?

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Het advies is 1 keer per half jaar bij wisselende contacten. Een SOA kan je niet altijd zien of voelen maar wel doorgeven dus testen is verstandig. Mannen die seks hebben met mannen kunnen gratis bij de GGD terecht voor een test. Via de huisarts is de test niet gratis. Bij de GGD kun je alle noodzakelijke informatie halen. Oh ja let wel op de incubatietijden anders heeft testen geen zin.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Nou we hebben dus eerder seks gehad met andere jongens en nog nooit getest vandaar dat we moeten testen!

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Als je partner geen SOA heeft, kan jij er ook geen krijgen.
    Dus als je zeker bent dat hij safe is en je hebt geen contacten met andere jongens, is er volgens mij geen risico

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten