Skip to content
9 reacties
475 weergaves

Discriminatie jongens oorbellen

Hallo. Sinds december werk ik als bij baantje bij een supermarkt. Jongens mogen er geen oorbellen dragen maar meiden wel. Laatst was ik perongeluk vergeten mijn oorbel uit te doen en werd hier direct hard op aangesproken. Ik vind het niet niet normaal dat meiden het wel mogen en jongens niet. Zijn er meer jongens die te maken hebben met dit soort discriminatie op hun werk of waar dan ook? En mogen ze mij hier toe verplichten om mijn oorbel uit te doen?

17 jaar
5 jaren geleden

9 Reacties

  • Gewoon je niets van wat anderen zeggen aantrekken. Die gaatjes zitten in je oorlelletjes en die kan je niet meer dichtplakken.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat dit volgens alle definities van ‘discriminatie’ gewoon discriminatie is. Mensen moeten gelijk behandeld worden in dezelfde situaties. Met welke redenen kunnen ze het voor jongens verbieden en voor meisjes niet? Dat is net zo iets als dat ik zou zeggen: ‘ik neem geen homo’s aan, maar wel lesbiennes’. Dan zou ik terecht heel Nederland op mijn dak hebben. Deze situatie lijkt op het eerste gezicht anders. Maar het principe blijft hetzelfde; je behandelt mensen anders in dezelfde situatie, én je beoordeelt iemand niet op kwaliteit. Ik wil niet overkomen als zo’n typische discriminatie-roeper, maar ik kan gewoon niet tegen dit soort dingen.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Je kan aangifte doen of nog beter het hoofdkantoor er op attenderen.
    Maar als je met groeten,fruit, kaas of vlees producten werkt dan mag dat wel maar ook meisjes moeten dan hun oorbellen of uit doen of afdekken.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Waar ik werkte moest ik altijd al mijn oorbellen uit halen. Ik heb 5 oorbellen allemaal ringen. Vond het wel irritant om ze elke dag in en weer uit te moeten doen. Ringen mochten niet knopjes wel maar ik heb geen knopjes. Dit was zodat je niet zou blijven haken. En met mijn 5 ringen was die kans natuurlijk wel aanwezig. Bij jou is het anders zoals ik begrijp en gaat dit puur voor jongens. Ik denk dat je baas niet houd van oorbellen bij jongens dus ja het is wat discriminerend tegenover jongens met oorbellen.

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Het enige wat je kunt doen is gewoon je oorbel uit doen tijdens je werk. Je kunt er wel tegen in gaan maar uiteindelijk heeft je baas toch de touwtjes in handen. Gewoon accepteren en je oorbel uit halen. Zodra je vrij bent kun je hem weer in doen dan.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat je baas gewoon niet van jongens met oorbellen houdt. Vooral oudere mannen vinden dat verwijfd of ze denken dat je homo bent en daar zijn ze op tegen. Zeker als ze protestant zijn.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • dit lijkt mij erg op discriminatie als meiden wel mogen en jongens niet. ik zou het begrijpen dat ze uit moeten om ongelukjes te voorkomen. maar dan zouden meiden het ook uit moeten. mogen meiden ook niet maar een max grote oorbel hebben? misschien is jou oorbel te groot en is je baas bang voor ongelukjes

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb eens ergens gewerkt waar je wel oorbellen mocht dragen, maar dan moesten deze wel kleiner zijn dan een 2,- euro munt. Nou heb ik 2 oorbellen en die van mij waren net zo groot als een 2,- euro munt dus mocht ik ze altijd gewoon dragen. Dit gold voor jongens en ook voor meiden. In jou geval is het puur een kwestie dat je baas het niet vind kunnen bij jongens en het daarom niet wil. Als het in hun regelement staat en je hebt hier voor getekend kunnen ze dit eisen. Als dit een ongeschreven regel is die in het begin niet is genoemd en ze zeggen nu ineens dat jou je oorbel uit moet doen denk ik niet dat ze dit zomaar mogen eisen dan. Maar anders zijn er zat andere plekken waar je kunt werken en waar je waarschijnlijk wel gewoon je oorbel in mag houden op je werk.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ze mogen wel eisen stellen aan je uiterlijk als klanten je kunnen zien.Aan kassamedewerkers meer dan aan vakkenvullers. Vooraf moeten ze dat wel zeggen.Een oorbel voor een jongen zal niet vaak verboden worden. Raar dat die baas van jou zich er zo druk om maakt.Niet leuk er dan te werken. Ik zou een andere supermarkt zoeken als die bij jou is. Anders dat ding braaf uit doen.

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten