Skip to content
21 reacties
998 weergaves

Make up voor jongens

Sinds een tijdje gebruik ik make up. Ik accentueer mijn ogen, heb lipgloss en een huidtint in mijn gezicht. Zijn er meer jongens die dit doen?

14 jaar
6 jaren geleden

21 Reacties

  • Er mooi verzorgd uitzien hoort erbij, ook voor jongens.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik gebruik eyeliner, lipstick, rouge, oogschaduw, kleur mijn haar, lak mijn nagels. Heb in beide oren een kleine tunnel. Heb een dubbele navelpiercing. 1 boven in de navel en de andere onder in de navel. Heb heel veel kettinkjes, ringen, armbandjes en enkelbandjes. Iedereen denkt dat ik een meisje ben wat ik leuk vind. Mijn exvriend dacht dat ook tot hij mijn blootje zag. Ben volledig uit de kast en niemand keek er vreemd van op. Hebben geen verkering meer maar zijn nog steeds vrienden. Zijn zoveel leuke jongens.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • In de winter gebruik ik lippencrème.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Het zou niet gay moeten zijn maar denk wel dat de meeste jongens die zich opmaken toch wel gay zijn.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Weet je dat makeup al voor de 2e wereldoorlog door mannen werd gebruikt? Dus nieuw is het niet, maar al snel heb je weer een naam als gay, en dat vind ik onterecht en onzin. Jammer wel als er zo gereageerd wordt. Ik vind dergelijke makeup totaal niet weird.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Staat er op make up dat het alleen voor vrouwen is? Of verboden te gebruiken voor jongens en mannen? Iedereen is vrij om zelf te bepalen hoe hij of zij er uit wil zien.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Vroeger was make-up alleen voor vrouwen. Tegenwoordig maken ook jongens zich mooi op. Hoeft natuurlijk niet als je niet van make-up houd en er gewoon naturel bij wilt lopen. Maar je kunt niet zeggen dat make-up alleen voor vrouwen is en dat dit zo "hoort". Mannen worden steeds vrouwelijker de laatste jaren. Dit is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. "Feminisering" heet dat, voor sommige jongens zal dit nog flink wennen zijn, zeker ook omdat homosexuele contacten aangaan hier ook bij hoort.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • @J18 “Dat het alleen voor vrouwen zou zijn is een heel ouderwetse gedachte.” Ouderwetse gedachte? Wil je dit even beargumenteren?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • dit is een uit de hand gelopen grap toch?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Om er als jongen mooi en aantrekkelijk uit te zien is gebruik van make-up heel normaal hoor. Dat het alleen voor vrouwen zou zijn is een heel ouderwetse gedachte. Jezelf mooi opmaken als jongen hoort er gewoon bij, niemand kijkt er raar van op.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik gebruik niks... wtf is dit... Make-up is voor vrouwen, zo hoort het

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik gebruik lipstick, rouge, eyeliner, oogschaduw. Ga nooit onopgemaakt van huis. Verder verzorg ik mijn hele lijf, hou lichaamsbeharing bij. En let op wat ik aan doe.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Je ziet het steeds vaker, net als gelakte nagels.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Make-up gebruiken en jezelf verzorgen heeft niets met homo of hetero zijn te maken hoor, het is gewoon om er mooi en aantrekkelijk uit zien. Moeders stimuleren make-up gebruik vaak bij hun zoon (homo of hetero) omdat ze mooi vinden staan.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik gebruik een oogpotlood om mijn ogen te accentueren, rouge op de jukbenen, een rode lipstick, kleur mijn haar en lak mijn nagels. Verder schaamhaar en oksels scheren, maskers. Heb een vriendje die dat ook leuk vindt. Zijn vaak samen er mee bezig. En mijn zus die voor schoonheidsspecialiste en visagiste leert vind het leuk dat ze dat bij haar broertje mag doen. Mijn vader vindt het niets, mijn moeder vindt het wel leuk en zegt dat ze anderhalve dochter en anderhalve zoon heeft. Ik ben dus haar half dochter en half zoon.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik gebruik eerst een foundation, daarna eyeliner, mascara en oogschaduw om mijn ogen te accentueren, verder wenkbrauwpotlood om mijn wenkbrauwen bij te tekenen, blush om mijn jukbeenderen mooi roze te kleuren. Ook lipstick, lekker roze. Ik wil er gewoon heel erg mooi uitzien. Krijg veel leuke reacties van meiden (meestal draag ik meer make-up dan hen). Als ik straks een vriendin krijg draag ik misschien ook wel meer make-up dan zij.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik gebruik dagelijks een hydraterende balsem. Ik zwem dagelijks en chloor is een ramp voor je huid. Verder een spray-on tan wanneer het zomerbruin verdwenen is. Veel gezonder dan een zonnehemel. Voor feestelijke momenten en in de disco een styling-gel met oplichtende gouden tikkeltjes in.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Make-up hoort er gewoon bij als je er mooi en aantrekkelijk uit wilt zien, ook als jongen. Gelukkig is het heel normaal tegenwoordig. Krijg altijd goed advies en tips van de verkoopdames in de winkel, ze vinden het totaal niet raar dat ik als jongen make-up gebruik.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Heey leuk dat er iemand is die dat ook doet, ja ik heb ook altijd lipgloss op en ook mascara voor mooiere wenkbrauwen, ook heb ik altijd een make upje over me gezocht zitten, ik vind het leuk om het er op te doen, samen ga ik met vriendinnen ook lekker spulletjes kopen en dan ook samen uitproberen, erg gezellig.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja hoor, ik ben jongen en maak me ook altijd op. Make-up gebruiken is voor mij heel normaal. Ik wil er gewoon mooi uitzien. Ik krijg altijd wel heel veel reacties op mijn uiterlijk.

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten