Skip to content
6 reacties
390 weergaves

Wat moet / kan ik verder nog doen ?

Een tiental dagen geleden heeft mijn beste vriend me verteld dat hij al een hele tijd verliefd op me is.
Dit kwam voor mij compleet als een donderslag bij heldere hemel.

We zijn vaak samen, kunnen met alles bij elkaar terecht, hebben elkaar ook wel regelmatig bloot gezien tijdens logeren of omkleden maar er is tussen ons nooit iets sexueel of experimenteren gebeurd. Ik heb dus ook nooit signalen in die zin opgevangen.

Ik heb hem eerlijk gezegd dat ik het dapper van hem vond dit te zeggen. Maar dat ik nooit iets voor jongens heb gevoeld. Dat ik hem graag even een stevige knuffel zou willen geven en troosten maar dat ik dat niet deed omdat ik dan misschien zijn verlangen/hoop alleen nog maar zou versterken. Dat voor mij onze vriendschap niet hoeft te veranderen, maar dat hij zelf moet nadenken of hij dit zelf nog wil/aankan. Dat hij iemand moet zoeken die hij volledig vertrouwt om erover te praten en die hem kan steunen. Dat hij me moet laten weten wat hij wil en wat ik kan doen om het voor hem makkelijker/draaglijker te maken.
Sindsdien hebben we elkaar niet meer gezien.

Gelukkig zitten we sinds dit schooljaar niet meer op dezelfde school. Anders kregen we daar en in onze vriendenkring ook nog vragen waarom we niet meer bij elkaar komen en wat er is.
Thuis heb ik die vragen al wel gehad. Ik heb maar gezegd dat hij het druk heeft en ook dingen wil doen met mensen van zijn nieuwe school.

Een paar dagen nadat hij het verteld heeft, heb ik hem een berichtje gestuurd: hoi, hoe gaat het met je? ik maak me een beetje zorgen om je?
Zijn antwoord kwam vrij snel: het gaat wel, dankje. bel je binnenkort.
Sindsdien heb ik niets meer van hem gehoord.

Als hij tijd voor zichzelf nodig heeft, is dat voor mij ok.
Maar ik weet niet goed wat ik nu verder nog kan doen, hoe ik moet reageren, wat ik eventueel nog kan verwachten.

Wat zouden jullie doen ?

15 jaar
6 jaren geleden

6 Reacties

  • "Uitgesproken" is een Nederlandse kortfilm die gaat over de vriendschap tussen een hetero en een homo jongen. Je vind hem op YouTube. Zo verfrissend, zo eerlijk, zo ontroerend en vooral met (voor een keer) een happy end. Je moet wel van steen zijn om niet de tranen in je ogen te krijgen. Zo mooi.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Afgewezen worden door iemand op wie je verliefd bent is altijd pijnlijk. Dat overkomt ontelbare anderen voortdurend. Maar dat betekent niet het einde van de wereld. Zo ken ik bijv. een vrouw die smoorverliefd is op een homo en zich ook afgewezen voelt. Jouw vriend had toch moeten aanvoelen dat jij geen homo bent ? En in plaats van stiekem en zinloos te gaan hopen op wederkerigheid, zijn aandacht op iemand anders moeten richten. Maar tijd heelt alle wonden. Hij zal wel inzien dat jij jezelf ook geen geweld kan aandoen en mettertijd verliefd worden op iemand anders. En als dat betekent dat hij zijn vriendschap met jou opzegt, dan was hij misschien toch geen échte vriend.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • "Sindsdien hebben we elkaar niet meer gezien." Ik vind dat wel verdrietig. Vriendschap is ook liefde en het is pijnlijk als dat verstoord raakt.
    Ik denk dat hij moeite heeft om contact met je te zoeken, ik zou, als ik jou was, nog maar een berichtje sturen en melde dat je hem nog steeds als je allerbeste vriend ziet.
    Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat jullie je hele leven een steun voor elkaar kunnen zijn, vrienden, echte vrienden, het is zo waardevol.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik zou naar hem toe gaan en hem laten weten dat je veel om hem en zijn vriendschap geeft. Dat je er altijd zal zijn voor hem en dat een knuffel geen kwaad kan maar dat het voor jou niet meer betekenis heeft dan vriendschap en genegenheid. Succes en laat elkaar niet vallen.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat heb je tegen hem gezegd? Heb je hem gezegd van oke dat respecteer ik maar tis niet wederzijds? of iets in die trant. Dan voelt ie zich waarschijnlijk afgewezen en dat voelt heel kut. dan heeft hij idd tijd voor zichzelf nodig. Als je dat niet had gedaan gwn de vriendschap door laten gaan.Zowel voor jezelf als voor hem. Het is het niet Ik en mijn beste vriend hebben hetzelfde meegemaakt en we zijn nog steeds beste vrienden. En we hadden er geen problemen mee. Als je iemand als beste vriend ziet moet je dit wel kunnen hebben. ;).


    Ga met hem praten of hij zich afgewezen voelt of niet. En zeg desnoods dat het niks tussen jullie verandert en dat je hem niet anders zult behandelen/aankijken. Maar gun hem zijn tijd. Uiteindelijk komt hij er wel bovenop.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Je zou naar hem toe kunnen gaan en eea onder 4 ogen kunnen vertellen/vragen

    12 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten