Skip to content
15 reacties
1434 weergaves

Benen scheren

Ik ben begonnen met wielrennen maar iedereen zegt dat je je benen moet scheren. Wat vinden meiden er van? Ik vind het zelf echt spug lelijk

15 jaar
6 jaren geleden

15 Reacties

  • @22 is een laserapparaat niet om definitief te ontharen ? Of vergis ik mij .
    Ik ben jongen die benen laat epileren door vriendin , bij mij blijft het 4/6 weken weg , komt wel zachter en lichter van kleur terug en doet veel minder pijn bij epileren dan in het begin!!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben begonnen toen ik 17 was. Eerst gewion geschoren, maar dat moet je te vaak herhalen. Dan met waxstrips , dat geeft veel mooier resultaat maar doet soms wat pijn. Dan heb ik het laserapparaat van Philips van mijn moeder genruikt en dat is prima, je moet het wel elke 2 weken herhalen. Ik heb daarna zelf zo’n apparaat gekocht, was wel duur maar ik wil mijn moeder daar niet steeds naar vragen.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik voetbal en scheer ook mijn benen. Dat is gewoon handiger met masseren. Er zijn meer jongens in mijn team die dat doen.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • vind niet dat meisjes dat lelijk vinden , vooral als ze bruin zijn en geolied worden. De eerste keren is dat een beetje raar maar het went vlug . Doet wel raar als je de eerste keer je jeans weer aantrekt !! succes

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • op mijn 17e ben ik begonnen met mijn benen te scheren
    omwille van wielrennen ,( 'k had toen nog geen vriendin)
    verleden jaar heb ik mijn vriendin leren kennen , die zei dat ik het beter zou epileren (haar blijft langer weg). heb het dan een paar weken laten staan . Dan eerst met tondeuse erover en weer laten groeien tot zo 5à10mm , toen heeft ze mij ge epileert . Moet wel zeggen dat het nu wel 4tot6 weken glad is . beenhaar groeit wel terug maar veel lichter van kleur en veel zachter.
    (eerste keer wel ne pijnstiller genomen want dan is het redelijk pijnlijk)nu voel ik er niets meer van .
    ps best de avond ervoor epileren omwille roodheid van de huid!!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • 'k moest naar de massage voor gebroken been , en al mijn beenhaar moest eraf ! masseert beter. Had er wel 8 jaar aangespaart , maar ja als het moet het ! sindsdien epileert mijn vriendin mijn benen! is wel goed voor 4 tot 6 weken daarna opnieuw . Vriendin doet het ook ttz we doen het van elkaar.
    is niet vrouwelijk gezien de spieren want ik doe wielrennen!!

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Voor nk en ek wedstrijd zwemmen scheert iedereen zich niks geks aan eerder gek als je het niet doet. Alles voor de erodinamica. Maar je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt ik doe het alleen voor belangrijke races maar er zijn genoeg die het standaard doen.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Maakt ons echt niet uit hoor, ik vind een hele bos haar op je benen juist goor

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • heb tijdens het voetbal een dubbel open been breuk op gelopen,dus naar het ziekenhuis.
    voor ze mij geopereerd hebben eerst mijn been geschoren omwille van infecties, zag er na de gips alles behalve uit ,een geschoren been.
    mijn vriendin heeft dan het andere been ook geschoren mijn balzak en pik ook .nu scheer ik mijn benen verder in de zomer mooi als ze mooi bruin zijn .
    is wel een raar gevoel als je de' 1e maal je jeans aantrekt.
    ps: wel 6maanden buiten strijd!!!!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • ik doe aan wielrennen mijn vriendin scheert mijn benen tot aan mijn pikwijzer glad , als er competitie is oliet ze ook mijn benen ze valt op bruine en geoliede benen.ps vriendin rijd ook met racefiets en is ook geschoren zoals ik niks mis mee denk ik.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Wielrenners met harige benen zien er belachelijk uit. Scheren hoort er nou eenmaal bij als je aan wielrennen doet.

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Daar zeg je het al; Ik vind het spuuglelijk. Dan heb je je antwoord toch al, je moet altijd doen wat je zelf mooi vind. En als je het wel mooi zou vinden en er onzeker over zou zijn wat mensen er van vinden moet je er gewoon schijt aan hebben. Je leeft maar een keer en de dingen die jij wilt doen moet je gewoon doen. Sinds ik dit opvolger ben ik veel zelfverzekerder geworden, echte aanrader dus.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • ik scheer niet mijn hele benen maar tot net boven de knie waar de broek ophoud.     dit vooral om te voorkomen dat de haartjes door de stof van mijn fietsbroek steken, zeker van mijn schaamhaar     mijn gele zakie + mijn bovenbenen zijn dus heerlijk kaal en glad

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Niet alleen voor het wielrennen scheer ik mijn benen helemaal. Gewoon omdat het zoveel mooier staat. En er netter uitziet. Gezien de spieren totaal niet vrouwelijk.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je in een club zit die mee aan competitie doet, zullen ze je wel vragen om je benen te scheren. Het heeft vooral te maken met het insmeren en masseren van de benen voor of na de wedstrijd. Ook de schaafwonden na een mogelijke valpartij zullen sneller genezen als je geen haar op je benen hebt. Als je je benen niet scheert, komen ook de haartjes door de lycra stof van je rennersbroek, wat natuurlijk ook maar een raar zicht is. Ik denk niet dat de meisjes het erg vinden dat jij je gaat scheren op je benen, zeker als ze het kunnen linken aan je hobby. Veel plezier bij het wielrennen!

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten