Skip to content
7 reacties
711 weergaves

K* BIJNAAM!! Wat te doen?

Een groepje van mijn vrienden hebben een vervelende bijnaam voor me verzonnen. Ja echt een k* bijnaam. En ze noemen me nu constant zo. Wat is het beste om te doen zodat ze ermee stoppen. Zonder te zeggen dat ik het echt niet leuk vind? Negeren?? Terug pakken?

17 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Gewoon in de groep zeggen dat die bijnaam niet ok is. De eerst volgende die dat toch blijft doen, ram je vol op z’n muil. Dan is het gelijk duidelijk.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat jongen21 zegt; echte vrienden geven mekaar geen bijnaam. Hooguit een leuke maar zeker niet spottend of kwetsend. Keihard zeggen dat je het spuugzat bent om zo genoemd te worden en dat het moet stoppen. Wedden dat ze schrikken? Jongens bedoelen het niet kwaad maar ze snappen niet hoe zo'n bijnaam iemand kan kwetsen. Geen softe aanpak en lijdzaam ondergaan maar een stevige vuist maken, man.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik weet niet of het verstandig is dat de TS deze bijnaam (op dit forum) bekend maakt. Natuurlijk staat het hem vrij om dit wel te doen.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey jongen wat is die bij naam dan?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Misschien hebben je 'vrienden' niet door dat je het echt niet zo leuk vind dat ze je zo noemen. In dat geval zou je misschien met een die je het meest vertrouwd apart kunnen gaan zitten en aan hem aangeven wat je er van vindt, misschien dat hij dan bij de rest aan kan geven dat je het echt niet leuk vind. Als ze wel degelijk door hebben dat je het echt niet leuk vind en toch door blijven gaan zijn het misschien wel niet echt goede 'vrienden' van je...

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat vervelend voor je! Misschien is het verstandig om er (een tijdje) niet op te reageren, er geen aandacht aan te geven, in de hoop dat de lol er dan snel af zal zijn. Stel dat ze na weken nog doorgaan met je zo te noemen, dan zou je kunnen aangeven dat je het echt niet leuk vindt. Het is best moeilijk hoor. Aan de andere kant zou ik zeggen: geef nu al aan dat je het echt niet leuk vindt. Maar misschien, als je het voor een tijdje negeert, ebt het weg en zullen ze het niet meer of sporadisch doen. Terugpakken ben ik niet zo een voorstander van!

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Een vriend van me had ook een vervelende bijnaam. Elke keer iemand hem met die bijnaam aansprak zei ‘het is (eigen naam). Na enige tijd was die bijnaam verdwenen en sprak iedereen hem weer aan met zijn echte naam. Zonder dat zijn vrienden door hadden dat het vervelend was voor hem. Kan je zeggen wat ze dan tegen je zeggen? Heeft het iets met je naam of uiterlijk te maken?

    18 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten