Skip to content
12 reacties
306 weergaves

Sixpack

Hallo allemaal, ik train al 2 maanden elke dag voor een sixpack, maar er komt maar niks van terecht. Ik heb een vetpercentage van 8% en ik train elke dag. Ik doe meestal 100 sitt ups, 50 opdrukken en andere diverse buikspier oefeningen. Ik niet naar de sportschool. Heeft iemand tips of advies hoe ik aan mijn sixpack kan komen?

17 jaar
6 jaren geleden

12 Reacties

  • Spieren kweken en vet kwijtraken. Veel sporten, zoveel mogelijk variatie. Gezond eten: voldoende verzadigde vetten, die heb je nodig voor aanmaak en gezond houden van weefsels (je hersenen bestaan grotendeels uit cholesterol!) verse gekookte groenten, minder brood en pasta's. Het gaat in de eerste plaats om gezond zijn, je lijf wordt dan vanzelf vitaler en krachtiger. Vet op de buik komt vaak van stress, er wordt bij stress veel cortisol aangemaakt en dat zorgt voor vetopslag op de buik. Leef speels en leuk!

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Was van mij maar een grapje... probeerde lollig te zijn maar daar ben ik slecht in

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS Je gaat het niet makkelijk hebben dan. Misschien met je voeding proberen iets aan te passen?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ts hier, ik begin redelijk vroeg en ben in de lengte al uitgegroeid

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS een smal lijf helpt inderdaad niet, merk ik ook. Ben je al lang in de groei? Wanneer begon je te puberen?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • TS hier, ik heb een hele smalle lichaamsbouw. Kan het zijn dat ik daarom moeilijk spieren kweek? En kan het zijn dat ik nog breeder word door de groei?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben wel een meisje, reageer hier toch even. Je moet ook geen buikspieroefeningen doen maar krachtoefeningen. Of ga afstanden fietsen, s'avonds na het eten een 50/60 kilometer fietsen. En zo weinig mogelijk suikers eten/drinken.. Energierepen, pasta zoveel mogelijk. En dat is misschien raar maar heel belangrijk, voor het slapen 1 suikervrij dubbelzout dropje (klein zakje van Klene) opzuigen (niet opeten) want je krijgt een zouttekort Bij mijn broer heeft het effect gehad, die ging in minder dan 1 jaar van 120 naar 75 kilo en heeft nu ook een six-/eightpak.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat zijn de buikspieren in zes blokjes als ze er uit komen. @TS heb je aanleg voor spieren? Heb je biceps en andere spieren kunnen ontwikkelen?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Buikbank kopen. Niet duur en heel efficiënt. Of halters vasthouden bij je situps. Of een vriend vragen om tegendruk te zetten op je schouders zodat je veel meer kracht nodig hebt om recht te komen. Of isometrische situps doen : half rechtkomen, zo twintig tellen positie aanhouden en dan verder rechtkomen. En je situps uitvoeren zonder telkens weer de grond te raken met je rug. Doe dat allemaal en over zes weken MOET je resultaat beginnen zien. Kan niet anders. Succes.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Die kun je in elke supermarkt kopen wel in blikvorm

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Gap dat is een geintje toch?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat is dat?

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten