Skip to content
7 reacties
312 weergaves

Bi en twijfelend

Ik ben een jongen van 15 jaar oud. Ik val zowel op jongens als meiden (jongens meer op dit moment) Alleen op één of andere manier haat ik het dat ik jongens leuk vind maar ik kan mezelf ook niet voorliegen. Mijn familie haat alleen mensen die hetzelfde geslacht leuk vinden en ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Wat moet ik doen?

15 jaar
6 jaren geleden

7 Reacties

  • Je hoeft inderdaad niets te doen. Op jouw leeftijd was ik net zo, met dit verschil dat ik gewoon verliefd werd op wie ik wou (jongen of meisje) zonder mezelf te kwellen met sombere gedachten. Ik was wel heel discreet en eerder verlegen, en vreemd genoeg was dat een aantrekkelijke eigenschap, hoewel ik eraan toevoeg, dat ik ook een mooie jongen was. En nu val ik dus enkel op vrouwen. De tijd zal het uitwijzen wat het bij jou wordt.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Als je twijfelt, dan wil je het dus eigenlijk zeker weten, anders zou je niet twijfelen. Kan je zoiets eigenlijk wel zeker weten? Ja, als je smoor verliefd bent, dan weet je het zeker, dan is er niets anders meer, tot het over is, dat dan weer wel. In het leven is er maar heel weinig echt zeker, zo is het leven. Twijfelen doet iedereen, twijfelen is ook gewoon dat er maar weinig zeker is, dat kan je niet veranderen. Prima dat je twijfelt, prima dat je het met anderen bespreekt. Let it be, let it be, let it be, let is be....

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Jij kan er niets aan doen dat je die gevoelens hebt. Omdat je zowel op jongens en meiden valt zou ik hier verder niet over praten tegen je familie. Straks wordt je toch verliefd op een meisje dan is er niets aan de hand. Als je verliefd wordt op een jongen is het een ander verhaal. Maar je bent goed zoals je bent.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey, ik zit precies in hetzelfde schuitje... Ik voel precies wat jij hebt geschreven. Mijn familie is gelukkig wel accepterender. Ik ben alleen voor niemand uit de kast en daarom ook erg ongelukkig. Mijn droom is om een vriendje (ben niet op zoek naar een vriendin nu) te krijgen. Elke dag denk ik alleen maar aan hetzelfde: ik wil een lieve jongen als vriendje krijgen. Alleen maar. Ik kan aan niks anders meer denken. Als ik die dan eindelijk eenmaal heb en vind dat het zo moet/kan blijven, dan kom ik pas uit de kast. Ik wil namelijk niet een label krijgen terwijl ik misschien ooit op een vrouw ga vallen. En ik ga waarschijnlijk niet zeggen: “ouders, ik ben bi”, maar “ouders, ik ben op de een of andere manier verliefd geworden op een jongen en ik kan er niks aan doen.” Ik denk dat jouw ouders zo’n gedachte ook beter kunnen accepteren want het klinkt veel minder schokerend en meer als een soort ‘toevalligheid’. Ik hoop dat je nu in ieder geval weet dat je er niet alleen voor staat, ik ben erg benieuwd naar je reactie !! Groetjes, S

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Veel jongens twijfelen. Misschien ligt het eraan dat je dingen wilt uitproberen ofzo. Toen ik een jaar of 14-15 was toen dacht ik ook dat ik op allebei viel, maar nu echt alleen vrouwem ik kijk niet eens meer naar mannen. Dus grote kans dat je óf homo of hetero wordt

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Twijfelen is heel herkenbaar, evenals splitsen van meisjes naar jongens soms, plaats je daarom nu zelf nog niet in een hokje, gun jezelf alle tijd om dit te ontdekken, echt , je hoeft nu nog geen keuze te maken, daarbij ouders accepteren het toch wel als mocht blijken dat je op jongens valt,ze weten ook wel dat deze vorm van liefde of vriendschap ook bestaat. Maar je bent 15 en als je wat ouder bent kun je er ook beter mee omgaan, je bent echt niet de enigste die hier mee zit, en bel eens gratis en anoniem met de jongeren en kinder telefoon voor advies. Maar je zegt ook op meisjes te vallen, dus misschien ben je toch wel gewoon hetero, daarbij 100% hetero of homo bestaat niet zegt men,dus met jou niets aan de hand, succes, ben 17 en twijfel ook.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Nog niks. Wacht even rustig af tot je het zeker weet. Daarna kun je kijken of je het durft te vertellen. Succes ermee

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten